parijs met kinderen tips,met kinderen naar parijs tips en ideeen,leuke tip parijs,wat doen in parijs met kinderen,speurtocht parijs,inspiratie parijs,leuke plekken in parijs voor kinderen

Parijs met kinderen: 10 ‘très bien’ tips die je niet mag missen!

Ga je naar Parijs met je kinderen en wil je weten wat je echt niet mag missen als je in de Franse hoofdstad bent? Lees dan even verder, want wij hebben een paar leuke tips voor je!

Parijs met kinderen: een aanrader!

In 2023 waren wij voor het eerst met onze kinderen in Parijs. Onze eerste echte stedentrip met de kids. We reden er met de auto naartoe en verbleven in twee hotels: het Novotel Paris Charenton le Pont en het Novotel Paris 20 Belleville. Beide hotels die zich vlakbij een metrostation bevinden.

Eerlijk is eerlijk, we hadden een vol programma en we hebben veel gelopen, maar wat hebben we het leuk gehad! Onze kinderen van 8 en 11 vonden het geweldig om een keer in zo’n grote stad te zijn en allerlei nieuwe dingen te doen en te ontdekken. En ook voor ons als ouders was het weer heel anders dan toen we lang geleden samen naar Parijs gingen. Dit keer bekeken we Parijs echt door de ogen van onze kinderen en hadden we van tevoren allemaal leuke dingen geregeld die het voor de kids nog leuker zouden maken. Wat we precies allemaal hebben gedaan, lees je hieronder!

Tip 1: Speurtocht Montmartre Parijs

Als je in Parijs bent met je kinderen, dan zul je deze populaire wijk ongetwijfeld willen bezoeken. De Moulin Rouge, het Place du Tertre, de Sacré-Coeur… Allemaal te leuk en te mooi om niet naartoe te gaan, toch…?! Tijdens onze wandeling door Montmartre kwamen we zoveel leuke plekken tegen, dat we ze meteen maar hebben genoteerd en er een speurtocht van hebben gemaakt. Wil je hier meer over weten? Hier lees je meer over onze Speurtocht in Montmartre Parijs!

parijs met kinderen tips,speurtocht montmartre parijs

Parijs met kinderen tip 2: stap in een luchtballon

parijs met kinderen tips,tips voor een stedentrip parijs met kinderen,to do tips parijs met kids,luchtballon parijs,ballon parijs generali

Om een mooi uitzicht over Parijs te hebben, denkt iedereen automatisch meteen aan de Eiffeltoren. En daar moet je ook zeker naartoe als je een stedentrip Parijs met kinderen doet. Maar eerst nog even deze tip: de Ballon van Parijs Generali is minder bekend bij toeristen en dus daarom zo leuk. Niet iedereen kent het nog, dus vandaar dat wij dit een extra leuke tip vinden ;-). De kabelballon (je vliegt dus niet los, maar zit vast aan een kabel) gaat iedere dag meerdere keren de lucht in en gaat wel 150 meter hoog. Een echte belevenis; voor jezelf én voor je kinderen…!

Parijs met kinderen tip 3: Eiffeltoren beklimmen of met de lift?

De Eiffeltoren met kinderen beklimmen, mag je natuurlijk niet overslaan als je in Parijs bent. Maar mocht je – net als wij tijdens onze stedentrip in 2023 – echt de toren op willen, houd dan wel rekening met het volgende: bestel je tickets voor de Eiffeltoren van tevoren! Echt, doe dit. Anders sta je zo maar twee uur in de wachtrij voor kaartjes en daar worden zeker je kinderen (en jullie dus ook niet) echt niet blij van.

Het voordeligst is om je kaartjes (ruim van tevoren) op de site van de Eiffeltoren zelf te bestellen. Dit kan hier.

parijs met kinderen tips,eiffeltoren met kinderen,goedkope kaartjes eiffeltoren,eiffeltoren lopen of met lift

Om de Eiffeltoren op te gaan, kun je ervoor kiezen om in de lift te stappen of lopend te gaan. Wij kozen voor het laatste. Een stuk avontuurlijker dan met de lift en na afloop heb je echt een prestatie geleverd om trots op te zijn. Want hoe cool is het als je kunt zeggen dat je wel 704 tredes op en af hebt gelopen…?! En lijkt het je eng? Dan is het goed om te weten dat de traptreden dicht zijn en er naast de trappen rasters zijn geplaatst, dus het is allemaal heel veilig. Ons is het in ieder geval allemaal heel erg mee gevallen :-).

Tip 4: Eiffeltoren met lampjes

Een onvergetelijke ervaring is om de Eiffeltoren ook ‘s avonds te bezoeken. Vanaf zonsondergang is de toren namelijk prachtig uitgelicht. Vanaf 22:00 uur ‘s avonds knipperen er ieder uur, tien minuten lang 20.000 lampjes. Dit gaat elk uur door tot 01:00 uur ‘s nachts in de winter en tot 02:00 uur ‘s nachts in de zomer. Super mooi om te zien!

eiffeltoren verlicht,lampjes eiffeltoren,hoe laat lampjes eiffeltoren,hoeveel lampjes eiffeltoren,parijs met kinderen tips

Parijs met kinderen tip 5: fietsen huren

Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik in Parijs zou gaan fietsen met mijn gezin, dan had ik je voor gek verklaard. Want mijn idee was altijd dat fietsen in Parijs gevaarlijk zou zijn. Toch waagden we het erop, omdat ik had gehoord dat er de laatste jaren mooie fietspaden zijn aangelegd in Parijs. En het is mij alles meegevallen, want fietsen in Parijs met kinderen blijkt dus echt heel goed te doen te zijn.

parijs met kinderen,fietsen langs de seine,fietsen in parijs met kinderen

Tip 6: varen over de Seine…

Als je in Parijs met kinderen bent, dan mag je een boottocht over de Seine ook zeker niet overslaan. Onze kinderen vonden dit hartstikke leuk en je kunt meteen ook even je benen laten rusten ;-). Aan boord kun je iets te drinken of een lekkere snack kopen en zwaaien naar de mensen langs de kant en kijken naar de mooie gebouwen en bruggen die voorbij komen. De Eiffeltoren bijvoorbeeld, maar ook de Notre Dame en het Louvre komen voorbij… Je kunt trouwens zelf kiezen waar je wilt zitten op de boot, maar bovenop het dek is toch wel het leukste vinden wij!

Eiffeltoren vanaf het water,eiffeltoren parijs,boottocht parijs,boottocht seine

Tip 7 Parijs met kinderen: bezoek een park

Parijs heeft heel veel mooie en leuke parken waar je heerlijk kunt picknicken en even bij kunt komen van alle indrukken en het wandelen. In veel parken zijn speeltuinen aangelegd en vind je ook carrousels en vijvers waar kinderen kunnen spelen.

De Jardin du Luxembourg is bijvoorbeeld een erg leuk park. Hier kun je voor je kinderen bootjes huren, waarmee ze kunnen spelen bij de vijver. Het Parc de la Vilette biedt ook heel veel kindvriendelijke activiteiten, waaronder speeltuinen, fonteinen en interactieve tentoonstellingen. Hier bevindt zich ook een wetenschapsmuseum (Cité des Sciences et de l’Industrie) dat vergelijkbaar is met NEMO.

In het centrum van Parijs, naast het Louvre, vind je ook de Jardin des Tuileries. In dit park vind je ook vijvers met bootjes verhuur, speeltuintjes en een draaimolen. Je mag hier niet op het gras picknicken, maar wel staan er overal bankjes en stoeltjes waar je plaats kunt nemen. Houd er rekening mee dat het eten en drinken in het park zelf erg duur is, neem dus vooral zelf even iets lekkers mee…!

parijs met kinderen tips,jardin des tuilleries,zeilbootjes park parijs

Parijs met kinderen tip 8: LEGO-winkel Parijs

Ook leuk om te bezoeken als je in Parijs bent met kinderen, is de LEGO-winkel in winkelcentrum Westfield Forum des Halles. Hier mochten onze kids een souvenir uitzoeken: een LEGO-set met een ansichtkaart van Parijs. In de winkel staat ook een Eiffeltoren van LEGO die is nagebouwd met wel 10.001 steentjes. Daarnaast is er ook een replica van de Notre Dame te vinden staat er ook een LEGO-versie van de Arc de Triomphe te pronken in de winkel. Oh ja, als je de zaak weer uit loopt, vergeet dan ook niet om rechts nog even in de etalage van de LEGO-patissier te kijken ;-). Wedden dat je trek krijgt?!

In Disney Village vind je trouwens de grootste LEGO-winkel van Europa. Maar om daar te komen, moeten jullie toch echt langs Disneyland Parijs…!

Parijs met kinderen tip 9: straatartiesten bij Pompidou

Waarschijnlijk heb je al wel eens van het Centre Pompidou gehoord. Dit opvallende gebouw bevindt zich niet ver bij het winkelcentrum van Les Halles vandaan en is zeker de moeite waard om even naartoe te lopen als je er in de buurt bent. Wij vonden vooral het plein bij Pompidou erg leuk. Dit is namelijk de plek waar veel straatartiesten en muzikanten zich verzamelen. Erg leuk om naar te kijken, terwijl je op een terrasje zit of gewoon een ijsje staat te eten langs de kant!

Parijs met kinderen tip 10: bereid je voor

Dit is echt wel het keyword als je naar Parijs gaat. Maak een planning, kijk films over Parijs met je kids, bespreek met de kinderen wat zij graag willen doen. Waar worden zij blij van? En zorg vooral ook voor comfortabele kleding en goede schoenen. Want jullie zullen veel lopen in Parijs. En zorg echt dat je ruim van tevoren je kaartjes voor bepaalde attracties koopt. Anders sta je zo maar een paar uur in de rij, en daar worden jullie allemaal niet vrolijk van. Indien jullie je goed voorbereiden, wordt de trip alleen maar leuker!

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips! Heel veel plezier alvast in Parijs met je kinderen!

Zie ook: