ikea keukentje,ikea duktig keuken,ikea duktig pimpen,ikea duktig hacks,verjaardagscadeau 1 jaar,verjaardags cadeau 2 jaar,cadeau 3 jaar,letter slinger

IKEA keukentje pimpen: tips and tricks

Toen onze dochter een jaar werd, kreeg ze van ons een door mijzelf gepimpt IKEA keukentje. Er zijn allerlei manieren om dit leuke speelgoedkeukentje te pimpen. In dit blog geef ik je diverse tips en zet ik een aantal IKEA DUKTIG hacks voor je op een rij.

Over het IKEA DUKTIG keukentje

Het IKEA DUKTIG keukentje is gemaakt van duurzaam hout en heeft een mooi Scandinavisch design. Onderin het keukentje bevinden zich twee kastjes met een legplank, waarin je kind diverse (kook)spulletjes kan opbergen. Op de kookplaat zitten twee knopjes waarmee je de kookplaat aan en uit kunt zetten. De kookplaat licht op, waardoor het lijkt alsof deze echt warm wordt. Mijn kids vinden dat heel interessant! Het IKEA keukentje beschikt ook over een wasbakje (uitneembaar) en een kraan met draaiknop. Het DUKTIG keukentje beschikt ook over een stang, waaraan je haakjes kunt bevestigen en speelgoed pannetjes en keukengerei aan op kunt hangen. Bovenaan het keukentje vind je nog diverse vakken om spulletjes in op te bergen. Kortom: met het DUKTIG keukentje voelt je kind zich een echte kok!

IKEA keukentje pimpen

Het IKEA keukentje – ook wel IKEA DUKTIG – is van zichzelf al leuk, dus je hoeft er op zich niets mee te doen, behalve ‘m in elkaar zetten natuurlijk ;-). Maar persoonlijk vond ik het wel leuk om ‘m een beetje te pimpen. Een klein beetje maar hoor… Het enige wat ik deed, was het deurtje van het kastje rechtsonder een likje verf geven. Maar hierdoor werd het keukentje wel anders dan anders!

Ik gebruikte voor het deurtje een mooie krijtverf in een oud roze tint. Voor het verven van het deurtje heb je echt maar een klein beetje nodig en veel zin om een grote, dure pot verf te kopen had ik dus niet. Gelukkig verkochten ze bij de bouwmarkt – en ze hebben ‘m nog steeds! – een klein potje van de oudroze kleur die ik mooi vond. Het kostte mij serieus maar 2 euro om het deurtje te verven. Voor weinig heb je dus uiteindelijk een uniek eigen keukentje.

Dit is ‘m geworden trouwens. Leuke letterslinger erbij en voilΓ . Helemaal leuk toch?!

ikea keukentje,ikea duktig keukentje,speelgoedkeuken,houten speelgoed keuken,ikea duktig hacks,ikea duktig keukentje pimpen,ikea keukentje pimpen,letterslinger
Het IKEA keukentje dat ik pimpte voor mijn dochtertje…
ikea keukentje,ikea duktig keukentje,speelgoedkeuken,houten speelgoed keuken,ikea duktig hacks,ikea duktig keukentje pimpen,ikea keukentje pimpen,letterslinger,cadeau 1 jaar,cadeau meisje 1 jaar
Strik om het IKEA keukentje en klaar!

Een mooi cadeau voor zowel meisjes als jongens

Toen onze dochter op de dag van haar verjaardag het keukentje zag staan, vond ze het helemaal prachtig. Haar grote broer was ook super enthousiast. Hij wilde er ook maar al te graag mee spelen, dus samen gingen ze meteen met de bijbehorende speelgoedpannetjes en het speelgoed eten in de weer. Restaurantje spelen, is wat ze al heel wat keren samen hebben gedaan.

Jarenlang plezier

Het IKEA Duktig keukentje viel en valt nog steeds behoorlijk in de smaak. Echt een mooi cadeau waar je kids jarenlang plezier van zullen hebben! Wil je ook zo’n leuke speelgoedkeuken voor je kind hebben en zou je ‘m – net als ik – ook graag een beetje pimpen? Check dan hieronder de leuke IKEA DUKTIG hacks die ik vond op Pinterest.

IKEA keukentje pimpen

Je kunt het keukentje van IKEA natuurlijk op meerdere manieren pimpen. Ik verfde alleen een deurtje, maar je kunt natuurlijk ook:

  • de hele speelgoedkeuken schilderen
  • knoppen toevoegen
  • de grepen vervangen door van die leren bandjes
  • een achterwand maken met een hippe sticker erop
  • de kraan goud schilderen.

Kortom: je kunt er echt alle kanten mee op!

IKEA DUKTIG hacks

Denk je er ook aan om het keukentje van IKEA aan te schaffen en deze een eigen stijl te geven? Leuk! Het is zo leuk om te doen en na afloop heb je echt iets unieks! Ben je nog op zoek naar inspiratie? Check dan hieronder nog even de ideeΓ«n die ik vond op Pinterest.

Wil je – net als wij – ook zo’n leuk IKEA keukentje? Hij is hier te koop.

Zie ook: