kinderboekenkast,kinderboekenkasten tips en ideeen,kinderkamer inspiratie

Kinderboekenkast: 10 tips voor toffe kasten

Ben je op zoek naar een leuke kinderboekenkast voor een jongen of meisje? In dit blog zet ik tien toffe boekenkasten voor kinderen voor je op een rij!

Lezen = leerzaam en leuk!

Lezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen; het is ook nog eens leuk om te doen. Hoewel ik zelf als kind nooit zo’n lezer was, is onze oudste een echte boekenwurm. Regelmatig ruimen we zijn boekenkast op, zodat er weer ruimte is voor nieuwe boeken.

Kinderboekenkasten: 10 tips

Naast de standaard ‘recht toe, recht aan’ boekenkasten, zijn er tegenwoordig nog veel meer soorten kinderboekenkasten te koop. In allerlei vormen ook, zo leuk. Hieronder zet ik dan ook tien toffe kinderboekenkasten voor je op een rij!


Kinderboekenkast tip 1: hip boekenrek

We beginnen met dit super toffe boekenrek in een mooie kleur roze (ook in het blauw verkrijgbaar). Staat heel hip op de kinderkamer en is perfect om je mooiste boeken en knuffels in kwijt te kunnen. Hier te koop!

bloomingville mini boekenrek,hip boekenrek,boekenrek kinderkamer,kinderkamer kast,boekenkast kinderkamer,kinder boekenkast,kinderboekenkast

Tip 2: tipi boekenkast voor kinderen

Deze kinderboekenkast is ook leuk. Het heeft de vorm van een tipi tent en is hartstikke hip als je het mij vraagt. Weer eens iets anders dan een standaard ‘recht toe recht aan’ kast… Hier te koop.

tipi boekenrek,hippe boekenkast,kinder boekenkast,kinderboekenkast,woood tipi boekenkast

Huisjes kinderboekenkast

Ook schattig zijn deze huisjes kasten van Vipack. Deze kinderboekenkast is in meerdere kleuren verkrijgbaar en heeft maar liefst vier planken om je boeken in kwijt te kunnen. Wil je je spullen liever uit het zicht houden? Dan is de bijgeleverde kast met deur ideaal. Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en hier te koop.

vipack casami boekenkast,huisjes boekenkast,leuke kinder boekenkast,kinderboekenkast,meisjeskast,jongenskast,babykamer boekenkast

Tip 4: rotan kinderboekenkast

Rotan is helemaal hip! Rotan accessoires en meubels zijn steeds vaker terug te vinden op een bohemien kinderkamer. Onderstaande kinderboekenkast van rotan zal hier zeker goed tussen passen. Hier te koop.

rotan boekenkast,bloomingville bankuan kast,hippe boekenkast,hip boekenrek,babykamer kast

Kinderboekenkast tip 5: stoer en strak

Deze stoere boekenkast staat perfect op een kamer met een strakke inrichting en is goed te combineren met een bureau uit dezelfde serie. Hier te koop.

vipack london boekenkast,donkergrijze boekenkast,grijze kinderboekenkast,stoere boekenkast,strakke boekenkast,moderne boekenkast

Kinderboekenkast tip 6: mix & match boekenkast

bopita mix and match boekenkast,witte boekenkast,witte kinderboekenkast

Het merk Bopita heeft heel veel leuke meubels voor op de kinderkamer. Deze kinderboekenkast is er in verschillende uitvoeringen. Je kunt ‘m dus zelf samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen wat de kleuren van de bakjes worden…. Hier te koop.

Goed om te weten: deze kast is ook goed te combineren met een kinderbed uit dezelfde serie!


Kinderboekenkast in het oud roze

oud roze boekenkast,symbiosis boekenkast esby,oud roze meubel

Wow: deze boekenkast vind ik echt heel tof! In de open vakjes kun je niet alleen boekjes en leuke spulletjes kwijt; ook zijn er vakken met deurtjes ervoor om items in op te bergen. Dit maakt niet alleen kast speels, maar het zorgt er ook voor dat het geheel niet al te ‘rommelig’ over komt. Heel tof en in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Hier te koop!


Tip 8: tetris kinderboekenkast

tetris boekenkast,houten boekenkast

Deze boekenkast is ook leuk! Het heeft iets weg van een tetris blokje, vind je niet?! En wat nu zo leuk is: je kunt meerdere van dit soort kastjes met elkaar combineren en de kast dus zo groot maken als je wilt. Hier te koop.


Kinderboekenkast tip 10: een stoere kast van hout

vipack alex boekenkast,stoere kinderboekenkast

Een mooie, degelijke en stoere boekenkast van het merk Vipack. Ook te combineren met andere meubels uit dezelfde serie, zoals bijvoorbeeld een kinderbed. Hier te koop.


Zie ook: