Thuis sporten: 10 tips om fit te blijven met de kids

Ben je op zoek naar iets waarmee je kind binnen zijn of haar energie kwijt kan? In dit blog zet ik tien tips voor thuis sporten met kinderen voor je op een rij!

Fit blijven tijdens de corona crisis?

De corona crisis zorgt ervoor dat we allemaal aan huis gebonden zijn. Een ommetje maken mag, maar lekker voetballen bij de club of ravotten in een indoor speeltuin is er nu even niet bij. Dus dan zullen we ons toch thuis moeten zien te vermaken! Dat lukt een tijdje, maar iedereen zal merken dat de verveling toch op enig moment zal toeslaan. En ook krijgen we met zijn allen maar weinig beweging, dus hoe zorg je er nu voor dat jij en je gezin toch nog een beetje fit blijven? Hieronder vind je een aantal tips!

Thuis sporten tip 1: trampoline inclusief ballenbak

thuis sporten,sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,trampoline voor kleine kinderen,ballenbak

Wat een leuk ding is dit! Ideaal voor kleine kinderen die binnen lekker willen springen en ravotten. Het leuke aan deze binnen trampoline is dat je er ook meteen een ballenbak van kunt maken. Meer informatie vind je hier.

Thuis sporten tip 2: Ring Fit

ring fit nintendo switch,sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,nintendo switch game sporten

Ken je de RingFit voor de Nintendo Switch al? We hebben er thuis zelf ook een. Echt een geweldig ding! Je gebruikt echt al je spieren en gaat er echt van zweten. Meer informatie vind je hier.

Tip 3 thuis sporten met de kinderen: Just Dance

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,just dance 2020 nintendo switch

Dansen is niet alleen heerlijk om te doen; het is ook goed voor je en houdt je fit. Met Just Dance voor de Nintendo Switch kun je allerlei leuke dansjes doen met de kids. Van ‘10.000 luchtballonnen’ tot ‘Taki Taki’! Hier te koop.

En ken je Fitness Boxing voor de Nintendo Switch al? Hiermee leer je boksbewegingen te doen terwijl je lekker aan het dansen bent. Meer info vind je hier.

Bekijk ook het blog met de leukste en nieuwste Nintendo Switch spelletjes

Thuis sporten met de kids tip 4: elastieken 2.0

thuis sporten,sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,skippy dance,springtouw,elastieken

Dit is ook een leuke. Je herinnert je vast nog wel dat je vroeger op het schoolplein aan het elastieken was. Het Skippy Dance komt eigenlijk op hetzelfde neer, alleen is het veel cooler. Via de SkippyDance Academy kun je bijvoorbeeld allemaal toffe moves leren en delen! Kost maar € 4,95 en is hier te koop.

Thuis sporten tip 5: voor kleine boksertjes…

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,boksring kinderen,springkussen voor in huis,kinder springkussen

OMG: hoe cool is dit? Een opblaasbare boksring voor kinderen van 5 t/m 7 jaar! In de ring kunnen kinderen eindeloos spelen. Ook fungeert de boksring als een springkussen, dus ze kunnen er ook nog eens lekker op jumpen. Hier te koop.

Thuis sporten tip 6: een trainingsbal

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,binnen voetbal,trainingsbal

Als er even niet gevoetbald kan worden, biedt een trainingsbal uitkomst. Hiermee kan je kind zijn of haar voetbaltechnieken oefenen en zodoende nog beter worden in zijn of haar favoriete sport!

Thuis sporten met de kinderen tip 7: ren je rot op de loopband

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,loopband,kinder loopband

Goed: het is even een investering. Maar als je er al wel vaker aan hebt gedacht om een loopband aan te schaffen, dan is nu het moment. Niet alleen jij en je partner kunnen ‘m gebruiken; ook je kids kunnen er perfect mee uit te voeten. Even alle energie eruit rennen zeg maar… Meer informatie vind je hier.

Fit tip 8: blijf zennnnn……

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,kinder yoga,yoga kinderen,yoga matje

Een heerlijk matje om yoga-oefeningen op te doen! Wist je dat er heel veel leuke kinder yoga oefeningen zijn? Op deze website staan hele leuke. Oh, en het yogamatje is trouwens hier verkrijgbaar.

Thuis sporten tip 9: skippybal

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,bewegen kinderen,sport oefeningen kinderen

Lopen je kids binnen te stuiteren? Geef ze dan een skippybal! Onder meer hier te koop.

Tip 10 thuis sporten met kids: hole in one

sporten met de kids,thuis school,corona tips kinderen,golfset voor binnen

Kun je even niet naar de golfbaan? Dan laat je de golfbaan toch gewoon naar jou toe komen…? Leuk voor jong en oud! Meer info vind je hier.

Een ding is zeker: met bovenstaande ideeΓ«n wordt thuis sporten vast een feestje!

Zie ook: