ikea smastad,smastad hoogslaper,stuva hoogslaper,smastad kledingkast,stuva kledingkast,smastad opberg,stuva opberg,ikea kinderkamer

IKEA SMASTAD: must-have voor op de kinderkamer

Weet je al dat IKEA een nieuwe serie meubels heeft voor op de kinderkamer, namelijk IKEA SMASTAD? Wie weet heb je al over gehoord over deze opvolger van de STUVA en misschien heb je zelfs al spullen uit deze nieuwe serie van IKEA in huis staan. Hoe dan ook: in dit blog vertel ik je graag meer over de meubels uit de SMASTAD collectie.

Verschillen STUVA en SMASTAD

De producten uit de nieuwe IKEA SMASTAD collectie zijn vergelijkbaar met die van de populaire STUVA serie, alleen zijn er wel verschillen.

Het eerste verschil tussen STUVA en SMASTAD zit ‘m in de kleuren. De kleuren waarin de SMASTAD producten zijn uitgevoerd, zijn namelijk behoorlijk opgefrist. Nieuwe kleuren zijn bijvoorbeeld bleekroze, lichtturkoois, grijs, groen, wit en berken. Bij sommige SMASTAD meubels kun je zelfs ook kiezen voor combinaties met kurk of krijtbord (zie bijvoorbeeld de kledingkast verderop in dit blog).

Een ander verschil met STUVA is dat SMASTAD geen handvatten heeft. Gladde oppervlakten dus. Maar IKEA zou IKEA niet zijn als ze hier niet iets op hadden bedacht. Het Zweedse warenhuis verkoopt namelijk wel speciale handvatten (in meerdere uitvoeringen) die je zelf op de deurtjes en laden kunt monteren. Wil je dus grepen op je SMASTAD meubel? Dan is dit zeker mogelijk!


IKEA SMASTAD op de kinderkamer

Door de tijdloze en basic vormgeving én de keuze uit vele kleuren lenen de producten uit de IKEA SMASTAD zich uitstekend voor op de kinderkamer. Of het nu gaat om een babykamer, een jongenskamer of een meisjeskamer: de meubels van SMASTAD passen eigenlijk in elk type kinderkamer thuis.


IKEA SMASTAD producten

Nu vraag je je misschien af welke meubels er nu precies in deze nieuwe serie van IKEA zijn opgenomen. Ik vertel het je hieronder!


SMASTAD hoogslaper

Allereerst is er de hoogslaper. Deze lijkt op de STUVA, vind je niet? Toch zijn er dingen anders. Zo hebben de deuren en laatjes van zichzelf geen grepen (de handvatten op de foto zijn er handmatig opgezet). Verder oogt het ontwerp frisser en is de hoogslaper verkrijgbaar in nieuwe, frisse kleuren, zoals bleekroze, lichtturkoois, grijs, groen, wit, berken en krijtbord.

De SMASTAD hoogslaper is te koop vanaf € 388,-.

ikea smastad hoogslaper,witte hoogslaper,grenen hoogslaper,hoogslaper met bureau,stuva hoogslaper,hoogslaper kind,meisjes hoogslaper,jongens hoogslaper,tiener hoogslaper,goedkope hoogslaper
Foto: IKEA

In het blog een hoogslaper om van te dromen vind je nog meer tips voor toffe, hoge bedden.


IKEA SMASTAD kledingkast

De nieuwe SMASTAD-kledingkast is ook weer verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kunt ‘m helemaal naar je eigen wensen samenstellen. Met veel lades bijvoorbeeld of juist met veel planken…

Deze SMASTAD / PLATSA kledingkast kost € 161,98.

ikea smastad platsa kast,ikea kledingkast,stuva kast,kledingkast kinderkamer,kledingkast jongenskamer,kledingkast krijtbord,kledingkast tienerkamer,goedkope kledingkast
Foto: IKEA

Bekijk ook de blogs met tips voor een stoere jongens kledingkast en tips voor een leuke meisjes kledingkast.

SMASTAD opbergmeubels

Op de kinderkamer heb je veel opbergruimte nodig. Zo veel mogelijk! Haha, ik spreek uit ervaring ;-). Van de IKEA SMASTAD serie zijn er dan ook diverse opbergmeubels verkrijgbaar, zoals deze SMASTAD speelgoedkist.

ikea smastad opbergbank,stuva opbergbank,opbergkist,speelgoed opbergen,opbergmeubel
Foto: IKEA

In het blog over mooie opbergmeubels vind je nog meer tips voor meubels waar je heel handig speelgoed in op kunt bergen.


IKEA pakket laten bezorgen?

Heb je interesse in meubels van IKEA SMASTAD, maar heb je geen zin om naar het Zweedse warenhuis toe te gaan of zit je lastig qua vervoer? Denk er dan eens aan om je spullen te laten bezorgen. Hieronder zet ik de bezorgkosten van IKEA voor je op een rij.

Levering per pakket

0 t/m 15 kg€ 2,99
16 t/m 23 kg€ 9,99
Je bestelling past in één pakket en is 170x73x53 cm groot.

Levering per vrachtwagen

Tot 500 kg€ 49,-
Van 501 tot 2000 kg€ 89,-
Zwaarder dan 2000 kg€ 149,-
Bezorging van grote en zware meubels en producten zwaarder dan 23 kg.

Wat vind jij van de IKEA SMASTAD collectie?

Zie ook: