adventskalenders 2023,leuke adventkalenders voor kinderen,leuke adventkalender voor jongens,leuke aftelkalender voor meisjes,adventkalender 2023

Adventskalenders 2023: de mooiste kalenders voor kinderen

Iedereen heeft wel eens een adventskalender tijdens de feestdagen cadeau gekregen. Vaak zaten daar dan chocolaatjes in verstopt. Superleuk (en lekker) natuurlijk, maar tegenwoorden zijn er nog veel meer soorten adventkalenders te koop. Helemaal voor kinderen zijn er hele leuke adventskalenders voor 2023 verkrijgbaar. Met speelgoed poppetjes erin bijvoorbeeld :-). In 2023 zijn er weer heel wat toffe kinder adventkalender uitgekomen. Hieronder zetten we de mooiste en de leukste voor je op een rij!

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is een speciale kalender die wordt gebruikt om af te tellen naar Kerstmis. De kalender begint op 1 december en eindigt op 24 december. Elke dag in december tot aan Kerstmis open je een nieuw vakje van de adventskalender. Veel mensen – en vooral kinderen – vinden het leuk om een adventkalender cadeau te krijgen. En dat begrijpen wij wel, want hoe leuk is het om iedere dag een vakje van je kalender open te maken en een verrassing te vinden…?!

Waar komt het idee van een adventskalender vandaan?

De adventskalender is ontstaan in Duitsland en wordt gebruikt om af te tellen naar Kerstmis. De term “advent” komt van het Latijnse woord “adventus”, wat “komst” betekent, en verwijst naar de periode van vier weken voor Kerstmis. De eerste gedocumenteerde adventskalender verscheen in het midden van de 19e eeuw in Duitsland. Het was een eenvoudige kaars die elke dag werd gemarkeerd om de dagen tot Kerstmis af te tellen. In de late 19e eeuw waren er Duitse families die kleine houten blokken gebruikten om af te tellen naar Kerstmis. Op elk blok stond een nummer voor elke dag van december tot en met 24 december.

Het moderne concept van de adventskalender ontstond in de vroege 20e eeuw. In plaats van houten blokken werden er kartonnen kalenders gemaakt, waarachter kleine deurtjes of venstertjes verborgen waren. Achter elk deurtje zat een kleine verrassing, zoals chocolade, speelgoed of andere traktaties. Deze kalenders werden populair in Duitsland en verspreidden zich later naar andere delen van de wereld.

Inmiddels zijn er heel veel verschillende adventkalenders te koop en worden ze ieder jaar veelvuldig gekocht in de periode voor Kerstmis. Vaak moet je er snel bij zijn, want sommige kalenders zijn snel uitverkocht!

De mooiste adventskalenders 2023 voor kinderen

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten adventskalenders te koop, ook met speelgoed (items) erin. Hieronder lees je welke kalenders voor kinderen wij het mooiste vinden. Welke kalender vind jij het leukst…?


Little Dutch adventkalender

Maak in december elke dag een pakje open van deze adventskalender van Little Dutch en bouw zo je eigen kerstdorp naar aanloop van de kerstdagen. Compleet met 24 houten figuurtjes om na afloop lekker mee te spelen! Hier te koop.

adventskalenders 2023,little dutch adventkalender

Adventskalenders 2023: kalender van Paw Patrol

En wat dacht je van deze Paw Patrol aftelkalender? Superleuk toch?! Iedere dag vindt je kind weer een leuke verrassing om mee te spelen! Hier te koop.

paw patrol adventkalender

Nieuwe adventskalenders 2023 van LEGO

Je kent vast de adventskalenders van LEGO wel. Deze zijn erg populair en vaak ook snel uitverkocht in de winkels. Dit jaar heeft LEGO weer een aantal nieuwe adventskalenders 2023 uitgebracht. Onderstaande kalender is hier een voorbeeld van. Hier vind je nog meer nieuwe adventskalenders van LEGO.

lego star wars adventskalender 75366,nieuwe adventskalenders lego,adventskalenders 2023,lego adventkalender 2023

Playmobil adventskalender 2023

Het speelgoedmerk Playmobil heeft veel verschillende adventskalenders in het assortiment en deze zijn voor alle leeftijden. Van een Playmobil 1.2.3. adventskalender tot een paarden adventskalender en eentje in het thema kerst. Deze PLAYMOBIL Princess Magic Adventskalender 2023 Kerstmis onder de Regenboog (71348) vonden wij zelf het mooist. Hij is hier te koop.

adventskalenders 2023,playmobil princess magic adventkalender

Adventskalender 2023 van Gabby’s Poppenhuis

Je kent vast de Netflix-serie Gabby’s Dollhouse wel: een hele populaire serie onder kinderen! Naast dat er veel leuk speelgoed van Gabby’s Poppenhuis te koop is, is er dus ook deze schattige adventkalender van Gabby. Benieuwd wat voor leuke verrassingen hier allemaal in zitten…! Hier te koop.

kerstkalender gabby's dollhouse,adventkalender gabby's poppenhuis,meisjes adventkalender

Adventskalenders 2023 van L.O.L. Surprise!

Voor fans van L.O.L. Surprise! is er ook een echte verrassingskalender verkrijgbaar met maar liefst 24 mode-items om uit te pakken voor je pop. Elke dag iets nieuws om naar uit te kijken, de hele maand lang! Je shopt ‘m hier.

adventskalenders 2023,lol surprise adventkalender,leuke adventkalender voor meisjes

FUNKO Fortnite adventkalender

Fortnite fans zullen deze kalender wel helemaal te gek vinden! In ieder vakje vind je een Fornite mini-figure. Super tof toch?Hier te koop!

funko fortnite adventkalender,leuke adventkalender voor jongens

Harry Potter adventskalender

Naast dat er ook een LEGO Harry Potter adventkalender is, is er ook deze officieel gelicenseerde Harry Potter kalender. Volm met allemaal magisch mooie verrassingen waar Harry Potter fans heel erg blij van zullen worden! Je shopt ‘m hier.

adventskalenders 2023,harry potter adventkalender

Pokémon adventkalender 2023

En dan nog deze waanzinnig mooie adventskalender van Pokémon. Boordevol met de meest mooie Pokemon kaarten. Een must-have voor alle Pokemon fans! Hier te koop.

adventskalenders 2023,pokemon adventkalender

Games Advent Calender voor de Nintendo Switch

En we sluiten af met deze games adventkalender voor de Nintendo Switch die maar liefst 25 fantastische kerstspelletjes bevat. Voor iedere dag een game dus, super tof. Hier te koop!

games advent calender mindscape

Welke adventskalenders 2023 vind jij het leukst…?

Zie ook: