kerstcadeaus ideeen en tips,kerstcadeau jongen,kerstcadeau meisje,mooi cadeau voor kerstmis tip,idee kerstcadeau kind

Kerstcadeaus ideeen voor jongens en meiden

Wie googelt op kerstcadeaus ideeen, zal van alles tegenkomen. Zie je door de (kerst)bomen het bos niet meer en wil je weten wat nu echt een mooi kerstcadeau is voor jongens en meisjes? Lees dan even verder. In dit blog vind je namelijk heel veel tips en ideeën voor echt mooie kinder kerstcadeaus!

Kerstmis: met zijn allen bij de kerstboom…

Waar het met kerst – en eigenlijk het hele jaar – om draait, is dat je samen bent. Aandacht voor elkaar en je gezin, gezellige dingen doen en heerlijk met je gezin, vrienden en familie genieten van het kerstdiner. Wat dat laatste betreft: op veel basisscholen wordt er ook ieder jaar een school kerstdiner gehouden. Zo leuk is dat! Natuurlijk is het ook heerlijk om op kerstochtend met de kinderen cadeautjes uit te pakken bij de kerstboom.

Tips en ideeen voor mooie kerstcadeaus

Hoewel het met Sinterklaas vooral draait om de hoeveelheid cadeautjes; kiezen veel ouders en opa’s en oma’s er met Kerstmis juist voor om met Kerstmis juist één mooi cadeau te geven aan de kinderen. Een wat groter cadeau bijvoorbeeld of iets waar ze echt iets aan hebben.


Kerstcadeaus ideeen tip: iets om te bouwen

Als je een kerstcadeau zoekt voor een kind dat houdt van bouwen, denk dan eens aan een LEGO bouwpakket in het thema kerst. Neem nu dit prachtige LEGO peperkoekhuis of het nieuwe LEGO Elf Clubhuis (hier te koop).

LEGO heeft natuurlijk nog veel meer mooie bouwsets in het assortiment. Die vind je o.a. hier.


Kerstcadeaus ideen tip: iets voor het hele gezin

Kerst is natuurlijk dé tijd om met het gezin spelletjes te spelen of lekker te puzzelen. Vooral dat laatste vinden we hier thuis heerlijk om te doen. Onderstaande Disney puzzel heb ik zelf ook besteld en met Kerstmis leg ik ‘m dan ook onder de boom. En dan gaan we ‘m in de kerstvakantie met zijn allen maken natuurlijk. Je bent even bezig, maar dat geeft niet… Tijdens het puzzelen zitten we namelijk heerlijk te praten over van alles en nog wat. Kop thee erbij met wat kerstkransjes… Gezellig juist! Hier vind je trouwens nog veel meer mooie puzzels.

kerstcadeaus ideeen en tips,kerstspeelgoed,kerst puzzel,kinderpuzzel kerst,kerstpuzzel disney,puzzel disney,disney kerst puzzel,familie cadeau kerst

Een mooi familie bordspel is natuurlijk ook een goed idee voor onder de boom. Zelf vinden wij de Efteling editie van Monopoly erg leuk. Koop het Sprookjesbos op of word eigenaar van Villa Volta! Hier te koop. Eventueel ook leuk in combinatie met kaartjes voor de Winter Efteling…

efteling monopoly,tips en ideeen kerstcadeaus,monopoly efteling editie,mooi gezelschapsspel,leuk bordspel,cadeau efteling

Kerstcadeaus ideeen tip: net als op TikTok…

Veel kinderen zijn helemaal fan van TikTok. Ze nemen dagelijks allerlei dansjes op en vinden dat hartstikke leuk om te doen. Voor kids die niet van TikTok af te slaan zijn, zijn er ook toffe cadeaus verkrijgbaar. Deze trui bijvoorbeeld… Je shopt ‘m hier.

kerstcadeaus ideeen,tiktok cadeau,tik tok cadeau,tiktok trui,tiktok hoodie

Vloggen is ook helemaal hip en dat heeft het merk VTech ook door, want dit jaar hebben ze een echte vlog camera uitgebracht, waarmee je kind zijn in de voetsporen kan treden van de Bellinga’s of de Zoete Zusjes. Een leuk cadeau voor de feestdagen! Hier te koop.

vtech vlog camera,mooi kerstcadeau,tips en ideeen kerstcadeaus,kerstcadeau jongen 8,kerstcadeau meisje 8

Kerstcadeaus ideeen tip: iets met poppen

Voor kinderen die graag met barbies spelen, is deze Barbie 3-in-1 DroomCamper natuurlijk helemaal het einde. De voorkant van de camper kan los gekoppeld worden, zodat je pick up truck krijgt met vier zitplaatsen. Verder bevat de camper een boot, een kampeerkeuken, een zwembad en nog veel meer leuke accessoires om eindeloos mee te spelen. Hier te koop.

barbie droom camper,barbie 3 in 1 droomcamper,camper van barbie,cadeau meisje,kerstcadeau meisje,leuk cadeau kerst meisje

Hier vind je trouwens nog veel meer tof speelgoed van Barbie.


Kerstcadeaus ideeen tip: iets om mee te bewegen…

Wanneer het weer winter wordt, is er maar één vraag: kunnen we gaan schaatsen? Want: niets zo leuk als lekker schaatsen! Een paar kinderschaatsen is dan ook zeker een mooie cadeau voor onder de kerstboom. Onderstaande ijshockey schaatsen voor kinderen zijn van het merk Fila en verkrijgbaar bij Decathlon.

kinderschaatsen,kinder ijshockey schaatsen,fila schaatsen,ijshockey schaatsen voor kinderen,jongens schaatsen,meisjes schaatsen,cadeau winter,kerstcadeaus tips ideeen jongen en meisje

En wat dacht je van deze Ezyroller: een kruising tussen een skelter en een ligfiets. Ook een tof cadeau voor de feestdagen. Hier te koop.

kerstcadeaus ideeen,skelter kind,ligfiets,ezyroller,easyroller,cadeau jongen 8 jaar,cadeau jongen 9 jaar,cadeau jongen 10 jaar,cadeau meisje 9 jaar,cadeau meisje 10 jaar

Tip kerstcadeau voor kind: een game cadeau

Als kinderen eenmaal een jaar of 8 zijn, dan beginnen ze gamen echt leuk te vinden. Hier thuis hebben we inmiddels een Nintendo Switch en ik kan je vertellen: het is zo’n leuk apparaat! Je kunt zowel zelf spelen (met het apparaat in de hand) of ‘m aansluiten op de televisie en met zijn allen spelen. Echt een mooi cadeau voor de feestdagen en voor daarna!

Hieronder zie je een afbeelding van de speciale Fortnite editie van de Nintendo Switch. Vanaf 30 oktober hier beschikbaar.

De nieuwe Fortnite editie van de Nintendo Switch…

Voor de Nintendo Switch kun je trouwens ook een hoop leuke (familie)games kopen (zie hier ook ons overzicht met leuke Nintendo Switch games). Zelf zijn we helemaal fan van Animal Crossing: New Horizons en Super Mario Party!

Ook heel tof is de Game & Watch: Super Mario Bros (zie foto hieronder) die vanaf 13 november 2020 verkrijgbaar is (prijs: rond de € 70,-). Dit nieuwe apparaat is gebaseerd op de oorspronkelijke Game & Watch-systemen die in 1980 voor het eerst werden uitgebracht. Ziet ‘ie er niet te gek uit?! Op het apparaat staan verschillende (klassieke) games. Echt een tof kerstcadeau voor Nintendo fans!

Hier te koop.

kerstcadeaus ideeen,game & watch super mario bros,nintendo super mario bros apparaat

Kerstcadeaus ideeen tip: een mooi leesboek

Er zijn zoveel mooie leesboeken te koop. Neem bijvoorbeeld het populaire boek De Magische Apotheek van Anna Ruhe of de boeken van Harry Potter (J.K. Rowling). Ook prachtig is het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy dat gaat over vriendschap, liefde en jezelf zijn.

Mooie boeken in het thema Kerstmis zijn: Boer Boris (Ted van Lieshout), Het Grote Gouden Winterboek en Het kerstverhaal (Vivian den Hollander).

Lees ook het blog met tips voor leuke kinderboeken.

Kerstcadeau kind tip: iets om onder te snurken…

Wil je een kerstcadeau geven waar een kind echt iets aan heeft? Denk dan eens aan een mooi dekbedovertrek. Het merk SNURK verkoopt kinder dekbedovertrekken met toffe prints erop, zoals deze met een Amazon erop. De kwaliteit is overigens top (we hebben er zelf ook twee van in huis…). Een dekbedovertrek van SNURK koop je hier.

snurk dekbedovertrek amazone,kerstcadeaus ideen,tip kerstcadeau kind,cadeau voor kerst,paarden dekbedovertrek

Welke van bovenstaande kerstcadeaus ideeen vind jij het leukst?

Zie ook: