dino ranch ride to the rescue game review,mindscape game

Dino Ranch – Ride to the Rescue: leuke game voor jonge dinofans

Regelmatig hebben wij het geluk dat wij games mogen reviewen, helemaal niet vervelend om te doen! In dit artikel vertellen we over de game Dino Ranch – Ride to the Rescue. Een game die is gebaseerd op de gelijknamige animatieserie die ontzettend populair is onder jonge dinofans. Onze dochter Evy speelde de game samen met haar vader uit en hieronder lees je wat zij van het spel vinden.

Over Dino Ranch

Om eerlijk te zijn, kenden wij de Amerikaanse animatieserie Dino Ranch nog niet, maar onder jongere kinderen schijnt de serie een enorme hit te zijn. In de serie draait het allemaal om de familie Cassidy. Deze familie leeft op een ranch waar dinosaurussen rondlopen. Een beetje een combinatie dus van het Wilde Westen en de prehistorie! Dino Ranch is te zien bij DisneyJunior en uiteraard ook op Youtube. Bekijk hieronder ook de trailer:

Dino Ranch: over de game

Naast de animatieserie en Dino Ranch speelgoed, is er nu dus ook een game van Dino Ranch voor de Nintendo Switch uitgebracht. Dino Ranch – Ride to the Rescue is duidelijk een game voor jonge kinderen. Het spel is leuk om te doen en speelt eenvoudig. Tijdens het spel stapt je kind in de cowboyschoenen van Min en Clover, de verzorgers van de boerderij. De eitjes van de Dinomites zijn uit de boerderij verdwenen. Aan jouw kind de taak om de gestolen eieren te zoeken en terug te brengen naar de Ranch!

Bekijk hieronder de trailer van het spel:

Hoe werkt het spel Dino Ranch – Ride to the Rescue?

Tijdens de game gaat je kind dus op zoek naar de gestolen eieren. Hierbij volgt hij/zij een route met verschillende mini-games. Ook moeten er dino’s verzorgd worden. Bij het opstarten van het spel heb je 3 opties: Instellingen, Adventure en Dino-dagboek. 

Instellingen

Zoals het woord Instellingen al aangeeft, kun je hier verschillende opties instellen. Voorbeelden zijn de taal voor spraak en de taal voor geschreven tekst. Helaas is de spraak niet in het Nederlands beschikbaar. De geschreven tekst wel. Verder kun je hier het volume van de verschillende geluiden instellen. 

Adventure

Het speldeel start je op via de optie Adventure. Vervolgens begint je dino avontuur. De game Dino Ranch – Ride to the Rescue volgt een vaste verhaallijn, waar je verschillende spelletjes moet doen. De spelletjes zijn eenvoudig te spelen en je kind kan in principe niet verliezen. Je speelt afwisselend met de hoofdrolspelers Miguel, Jon en Min. Het is niet mogelijk om zelf je speler te kiezen.

Spel elementen

  • In elkaar zetten van dingen door de juiste vorm te selecteren.
  • Eenvoudige platform game elementen.
  • Eenvoudige taken volgen, zoals draaien, indrukken etc.

Dino dagboek

In het Dino dagboek kan je alle namen van de hoofdrolspelers in de game bekijken. Ook zie je hier alle dino’s. 

Leuk en leerzaam spel

Voor het spelen van het spel Dino Ranch – Ride to the Rescue heb je geen strategie nodig. Wel leer je een vorm in de juiste positie te brengen. Doordat de Nederlandse spreekstem ontbreekt, kan je kind juist wel weer kennis opdoen van de Engelse taal.

Dino Ranch in het kort

  • Leeftijd: 3 – 8 jaar
  • Bediening: eenvoudig
  • Single play mode (1 speler)
  • Taal: geschreven tekst in Nederlands, gesproken tekst in Engels
  • Graphics: vrolijk en kleurrijk
  • Console: Nintendo Switch

Onze conclusie

De game Dino Ranch – Ride to the Rescue is een mooi en leuk spel voor jonge kinderen. Spelers kunnen redelijk zelfstandig het spel doorlopen. Lastig is wel dat de gesproken tekst in het Engels is en de geschreven tekst in het Nederlands. Hierdoor kan het voor jonge spelers soms een uitdaging zijn. Wellicht dat hier in een toekomstige update nog verandering komt…? Leuk is dat het spel veel verschillende speel elementen bevat. De game ziet er verzorgd uit en heeft mooie graphics in de stijl van de animatieserie. Onze dochter van 8 vindt Dino Ranch – Ride to the Rescue leuk om te doen, maar oudere kinderen zullen meer uitdaging willen. Al met al zullen jonge dinofans het spel erg leuk vinden, voor hen is de game dan ook een aanrader!

Benieuwd naar het spel? Dino Ranch – Ride to the Rescue is o.a. hier verkrijgbaar.

Zie ook: