bespaartips december,besparen december,besparen feestdagen,besparen sinterklaas,besparen kerstmis,budget sinterklaas,budget kerstmis,budget tips feestdagen,budget tips december,goedkope sinterklaas cadeautjes,goedkope kerst cadeautjes,black friday aanbiedingen speelgoed

10 bespaartips voor de dure decembermaand

December is een gezellige maand, maar ook een dure maand. Helemaal als je een gezin hebt. Wil je weten hoe je zo veel mogelijk kunt besparen tijdens de feestdagen? Dan vind je hieronder 10 bespaartips voor de dure decembermaand.

Sinterklaas en Kerstmis in één maand

Helemaal als je (kleine) kinderen hebt, dan is december een dure maand. Sinterklaas is een feest dat gepaard gaat met veel cadeautjes en ook met Kerstmis leggen we vaak geschenken voor elkaar onder de boom. Veel mensen kiezen ervoor om alleen voor Sinterklaas cadeautjes te kopen of alleen voor kerst. Anderen verdelen het een beetje en kiezen ervoor om zowel met Sint als met kerst cadeautjes te kopen. Iedereen maakt hier zelf een keuze in.

Waar je ook voor kiest, iedereen zal wel blij worden van bespaartips voor de dure decembermaand. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. We hopen dat je er iets aan hebt. Komen ze…!

Bespaartips voor de feestdagen

Stel een budget op

Bepaal van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan cadeautjes, eten, versieringen en andere festiviteiten. Probeer je aan dit budget te houden. Hierdoor heb je meer controle over wat je uitgeeft, in plaats van dat je van tevoren zo maar allerlei dingen gaat kopen. Ook al zijn dit misschien maar kleine cadeaus, het kan aardig oplopen…

Maak gebruik van kortingsacties en aanbiedingen

Houd de lokale folders en online aanbiedingen in de gaten voor kortingen op cadeautjes, eten en andere benodigdheden. En vergeet ook zeker Black Friday niet. Een hoop (web)winkels hebben dan vaak hele goede aanbiedingen en dit kan je een hoop geld schelen. Bij de volgende winkels is dat bijvoorbeeld het geval:

Plan goed vooruit

Als je van tevoren plant, kun je deals en aanbiedingen beter benutten. Wacht niet tot het laatste moment, want dan ben je waarschijnlijk geneigd om meer geld uit te geven.

Maak zelf cadeautjes

Een unicorn dromenvanger, een Harry Potter toverstaf of een leuk lijstje met een foto erin… Waarom geen zelfgemaakte cadeautjes geven…? Deze persoonlijke geschenken zijn vaak waardevoller en kosten een stuk minder!

Organiseer een dobbelspel

In plaats van dat elk kind meerdere cadeautjes krijgt, kun je een dobbelspel organiseren waarbij elk kind slechts één cadeau koopt. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen.

Koop tweedehands cadeautjes

Kijk op online marktplaatsen of in tweedehandswinkels voor cadeautjes. Je kunt vaak leuke en kwalitatieve items vinden voor een fractie van de prijs van nieuwe producten. Toen onze dochter klein was, kochten wij bijvoorbeeld een speelgoed keukentje dat we zelf op ‘pimpten’. Het werd hierdoor uniek en het pimpen was nog leuk om te doen ook. En blij dat ze was!

Maak een gezamenlijke wensenlijst

Laat je kinderen een wensenlijst maken en moedig ze aan om realistische keuzes te maken. Dit helpt teleurstelling te voorkomen en zorgt ervoor dat je gerichter kunt winkelen.

Vier Sinterklaas en Kerstmis gezamenlijk

Als je familie hebt die ook kinderen heeft, overweeg dan om Sinterklaas en/of Kerstmis gezamenlijk te vieren. Hierdoor kun je de kosten delen en hebben de kinderen nog steeds een leuke tijd met hun neefjes en nichtjes!

Koop kerstdecoraties na de feestdagen

Als je kerstdecoraties, verlichting en versieringen nodig hebt, koop ze dan na de feestdagen. Zij zijn dan vaak flink afgeprijsd. Kan een hoop geld schelen als je bijvoorbeeld een nieuwe kunstkerstboom wilt!

Focus op ervaringen in plaats van materiële geschenken

Een dagje uit, een bioscoopavondje thuis, of een gezamenlijke kookavond. Deze ervaringen zijn vaak hartstikke leuk en kosten minder dan materiële cadeaus. Je kunt bijvoorbeeld zelf een mooie cadeaubon maken en die inpakken en tussen de cadeaus leggen. Wedden dat degene die ‘m krijgt het leuk vindt…?!

Door creatief te zijn en op slimme wijze gebruik te maken van je middelen, kun je de dure decembermaand doorstaan zonder je budget te overschrijden. Fijne feestdagen alvast!

Zie ook: