harry potter toverstaf knutselen,harry potter wand diy,toverstaf maken,toverstok maken

Harry Potter toverstaf knutselen

Wingardium Leviosa…! Ben je ook zo’n fan van Harry Potter of zijn je kinderen helemaal HP fan? Dan is een Harry Potter toverstaf knutselen een aanrader om eens te doen. Omdat je voor dit knutselproject een lijmpistool nodig hebt, is toezicht van een volwassene nodig.

Wat als je kon toveren…

Harry Potter: you love it or you hate it. Dat laatste kan ik mij alleen echt niet voorstellen. De boeken van HP heb ik werkelijk verslonden. Heerlijk, dat wegdromen naar een wereld vol magie en toverspreuken. Want: als je toch eens zou kunnen toveren, hoe geweldig zou dat zijn…?! Dat je een eigen toverstaf hebt, waarmee je alles en iedereen kunt laten doen wat je wilt… Wat zou dat handig zijn!

Harry Potter toverstaf

Natuurlijk kun je op sites als Amazon.nl en Bol.com allerlei mooie toverstaffen kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een Harry Potter toverstaf knutselen. Mij leek het leuk om er eentje voor mijn kinderen te maken. Eentje die lijkt op die van HP. En die ziet er ongeveer als volgt uit (bron: Amazon):

harry potter toverstaf knutselen

Zelf een toverstaf knutselen

Als je goed kijkt, dan zie je dat de toverstaf bij het handvat breder en bobbelig is en er wat – hoe zeg je dat? – knoestig uitziet. De staf lijkt op een tak of een twijg. Maar volgens mij kun je op basis hiervan zelf best een Harry Potter toverstaf knutselen. Ik ging aan de slag. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan even verder.

Stap voor stap een Harry Potter toverstaf knutselen

Eerst vertel ik je welke materialen ik gebruikte voor het maken van de Harry Potter toverstaf:

  • tak of twijg
  • lijmpistool en bijbehorende lijmpatronen
  • mesje
  • verf (bruin, zwart en goud) en een kwast.

Stap 1 Harry Potter toverstaf knutselen

Het eerste wat je nodig hebt om een HP toverstaf te maken, is een tak. Ga dus lekker naar buiten en zoek een mooie tak! Verzamel er desnoods een paar en beoordeel thuis welke tak je het beste kunt gebruiken voor je toverstaf. Die van mij was niet zo recht als die van Harry Potter, maar ik besloot ‘m toch te gebruiken.

Stap 2

Als je eenmaal de perfecte tak hebt uitgekozen, kun je aan de slag! Met een mesje (let op: hulp van een volwassene nodig) kun je nu het uiteinde puntig gaan maken.

Stap 3 toverstaf knutselen

Als je kijkt naar de originele toverstaf van Harry Potter, dan zie je dat het handvat breder is en een bobbelige en een soort waxachtige structuur heeft. Om dit zo veel mogelijk na te bootsen, gebruikte ik een lijmpistool. Hiermee creëer je hetzelfde effect. Gewoon uitproberen dus. Maar wees voorzichtig, want de lijm is heel heet. Vergeet ook niet even je tak op een stuk karton o.i.d. te leggen als je met het lijmpistool aan de slag gaat.

Stap 4

Als de lijm droog is, kun je je Harry Potter toverstaf gaan beschilderen. Gebruik hiervoor bruine, zwarte en goude (acryl)verf. Je zult zien dat het een hele mooie toverstaf gaat worden. Dit is het resultaat van mijn toverstaf:

harry potter toverstaf knutselen,toverstok maken,toverstok knutselen

Hieronder zie je nog een foto van de Harry Potter toverstaf. Best tof geworden, toch?!

harry potter toverstaf knutselen,toverstok knutselen,toverstok maken

Zie ook: