johan cruijf arena,amsterdam arena,rondleiding arena,rondleiding amsterdam arena,rondleiding johan cruijf arena,ajax rondleiding,rondleiding ajax,arena rondleiding

Een rondleiding door de Johan Cruijf Arena

Als je van voetbal houdt en voor Ajax bent, is er één plek die je niet mag missen: de Johan Cruijff Arena (voorheen: Amsterdam Arena). Daarom boekten we een Arena rondleiding en namen we een kijkje achter de schermen van het grootste stadion van Nederland. Wat een leuke belevenis wat dat!

Lees ook ons blog Weekend Amsterdam: tips voor leuke uitjes met kinderen

Rondleiding door de Arena

Zoals je wel weet, is de Johan Cruijf Arena de thuisbasis van de voetbalclub Ajax. Tijdens de Arena rondleiding (onder leiding van een ervaren gids) zie je de kleedkamers, de Gallery of Fame en het indrukwekkende voetbalveld. Dat laatste was toch wel het allerleukste, aangezien we zelfs even het veld op mochten (laatste wedstrijd was de dag ervoor gespeeld). Ook het moment dat we, net als de echte spelers, de trap op liepen richting het veld, was echt supercool!

Zo gaaf: we mogen op het veld!

Ajax rondleiding van 75 minuten

De Arena rondleiding duurde ongeveer 75 minuten. En dit is voor kinderen net mooi. De gids stelde af en toe vragen aan de kinderen en dit maakt de rondleiding extra leuk. Heel gaaf om eens te doen, zeker in de vakantie. Een tip: koop van te voren kaartjes om lange wachtrijen te voorkomen. En check, voordat je gaat, even of er niet toevallig concerten plaatsvinden. Is dat wel het geval, dan zijn er waarschijnlijk werkzaamheden aan de gang en is het grasveld bedekt met een aluminiumvloer. Toch minder leuk dan een echt grasveld ;-).

Na de Arena rondleiding natuurlijk nog even langs de fanshop geweest. Wat hebben ze daar veel coole Ajax spullen. Onze zoon kocht van zijn eigen geld nog een mooie trainingsbal. Hiermee kan hij mooi zijn voetbalskills oefenen. Bekijk hier ook het artikel dat wij schreven over trainingsballen

Wil je ook de Johan Cruijff Arena bezoeken voor een Arena rondleiding? Reserveer dan hier je tickets.

Zie ook: