trashurehunt scheveningen,plastic afval kunst

Afval opruimen op het strand van Scheveningen

Bij een Treasure Hunt denk je aan een avonturenfilm, aan schatten zoeken en piraten. Niets is minder waar, want op het strand van Scheveningen gebeurt het in het echt. Alleen worden er dan geen munten en sieraden gevonden, maar draait het om afval opruimen. Onder de naam ‘TrashUrehunt’ vindt er een echte ‘jacht’ op troep en afval plaats. Maar dit initatief van Ralph Groenheijde is wΓ©l goud waard. Want hoe fijn is het om bij te dragen aan een schonere wereld?! In dit artikel lees je er meer over.

De impact van 1 sigarettenpeuk…

Wist je dat een sigarettenpeuk gemaakt is van plastic? En dat plastic niet vergaat, maar uiteenvalt in microplastic? En wist je dat 1 zo’n peuk maar liefst 8 liter water vergitigt…? Niet voor niets brachten sigarettenpeuken veel punten op tijdens de TrashUrehunt, waar ik op 19 april met een groep van Visit Oostenrijk aan meedeed. In totaal haalden we met onze hele koppel wel 207 kilo troep weg uit het zand. Het raarste wat we vonden tijdens het afval opruimen…? Een onderbroek en een kussen. Maar reken maar dat er ook aardig wat sigarettenpeuken tussen zaten.

trashurehunt scheveningen,afval opruimen strand scheveningen,duurzaam initiatief

Iets terug doen voor de natuur

Het gaf echt een goed gevoel om mee te doen aan de TrashUrehunt, om iets terug te doen voor de natuur. Ik was er zo enthousiast over, dat ik zelf ook meteen bij de gemeente wat ‘afval grijpers’ heb aangevraagd om onze buurt mee op te ruimen. Maar zou het niet geweldig zijn als we allemaal gewoon ons afval zouden opruimen?!

trashurehunt scheveningen,afval opruimen strand scheveningen,duurzaam

Benieuwd naar TrashUrehunt?

Zou je ook wel eens mee willen helpen met afval opruimen op het strand? Kijk dan eens op de website of loop eens langs als je in Scheveningen bent. Hun locatie bevindt zich rechts van de Pier en is te herkennen aan de kleurrijke kunstwerken die gemaakt zijn van het gevonden afval.

Zie ook: