weekend amsterdam met kinderen,dagje amsterdam met kinderen,tips voor een dagje uit amsterdam,dagje Amsterdam tips en ideeen,wat is er te doen in amsterdam,wat is leuk voor gezinnen in amsterdam,leuke musea voor kinderen in amsterdam,must do's als je in amsterdam bent,leuke tips amsterdam

Weekend Amsterdam: tips voor leuke uitjes met kinderen

Amsterdam is een geweldige stad om met kinderen te verkennen! In dit blog vind je maar liefst twintig tips voor leuke activiteiten tijdens een weekend Amsterdam met het gezin.

Wat is er te doen in Amsterdam?

Wij gaan wel vaker een dagje met ons gezin naar Amsterdam. Met de auto is het ook maar een klein half uurtje rijden voor ons, dus vandaar dat wij regelmatig in de hoofdstad te vinden zijn. Iedere keer als we Amsterdam bezoeken, doen we weer iets anders. Laatst combineerden we bijvoorbeeld een rondvaart door Amsterdam met een museum waar we al langere tijd naartoe wilden. Een andere keer staken we met een pont het IJ over, om daarna een virtuele vlucht over Nederland te maken. Er zijn ook zo veel leuke dingen te doen in Amsterdam met kinderen. Teveel voor een dag. Woon je wat verder bij Amsterdam vandaan en wil je graag de stad eens met je kinderen verkennen? Dan kunnen wij je een weekend Amsterdam met kinderen echt aanraden. Hieronder zetten we de leukste tips voor een weekendje Amsterdam met kinderen voor je op een rij!

NB: Voor veel attracties is het aan te raden om vooraf tickets online te kopen. Let hier dus op.

TIP: er zijn ook speciale voordeelkaarten te koop, waarmee je toegang krijgt tot een bepaald aantal attracties. Dit zijn de Go City Amsterdam Pas en de I Amsterdam Card. Bij laatstgenoemde zijn ook bus, metro, tram en fietsverhuur inbegrepen en krijg je ook nog eens een gratis rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Wat de doen in Amsterdam: 20 x tips

 • This is Holland: leer van alles over Nederland en maak een 5D-vlucht (lees hier ook onze review) en ga daarna meteen ook even naar de Adam Tower – ook wel: A’DAM Lookout – waar je kunt schommelen op het dak (als je dat tenminste durft ;-)).
weekend amsterdam,this is holland,tips voor een weekend amsterdam met kinderen,dagje amsterdam met kinderen tips
ripley's believe it or not,leuk museum voor kinderen in amsterdam,tips amsterdam met kinderen,dagje amsterdam tips,wat is er te doen in amsterdam
 • Madame Tussauds: Ga op de foto met Harry Styles, Beyonce of Ed Sheeran!
 • The Upside Down: Maak de leukste selfies in maar liefst 25 gethematiseerde kamers. Een must-do voor Instagram-fanaten.
 • WONDR: Spring in een bad met spekjes en maak foto’s in het ballenbad: zowel leuk voor zowel tieners als voor ouders! Let op: kinderen jonger dan 11 jaar kunnen WONDR alleen bezoeken tijdens Kids Time.
 • Fabrique des Lumières: Prachtige kunst geprojecteerd in combinatie met muziek.
 • Street Art Museum: Tof museum op NDSM-werf met straatkunst en graffiti, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een straat-speurtocht inclusief een mooie poster.
weekend amsterdam tips,ndsm werf amsterdam, street art museum straatmuseum amsterdam,dagje amsterdam met kinderen tips
 • Rijksmuseum: Een absolute must-do tijdens een weekend Amsterdam met kinderen. Speciaal voor kids is er een Speur Safari die is ontwikkeld in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Echte dieren zien? Dan moet je natuurlijk naar Artis!
rijksmuseum met kinderen tips,dagje amsterdam met kinderen tips,wat is leuk in amsterdam om te doen met kinderen
 • Het Rembrandthuis: Leer meer over het leven en werk van de beroemde schilder Rembrandt en volg een speciale familietour.
 • Van Gogh Museum: Bekijk de mooie collectie van deze bijzondere schilder. Voor kinderen hebben ze een hele leuke speurtocht die niet alleen leuk is, maar ook leerzaam!
 • Anne Frank Huis: Leerzame ervaring voor oudere kinderen om meer te leren over de geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog. Het kan wel intens zijn, dus beter voor tieners dan voor hele kleine kinderen. Let op: bestel je tickets minimaal 6 weken van te voren!
 • Het Kattenkabinet: Bekijk kunstwerken met katten erop.
 • Woonbootmuseum: Hoe is het om op een woonboot te wonen in de grachten van Amsterdam…? Tickets zijn inbegrepen in de Go City Amsterdam Pas.
 • NEMO Science Museum: Zeker ook een leuke om tijdens een weekend Amsterdam te bezoeken. NEMO is een interactief museum waar kinderen op een speelse manier kunnen kennismaken met wetenschap en technologie.
nemo science museum amsterdam,leuk museum voor kinderen in amsterdam,to do tips amsterdam met kinderen,dagje amsterdam,tickets nemo
 • Tropenmuseum: Spelenderwijs leert je kind van alles over andere culturen.
 • Scheepvaartmuseum: Interactieve tentoonstellingen over de Nederlandse maritieme geschiedenis. Tip: kinderen kunnen aan boord van een replica van een 18e-eeuws schip gaan.

Nog meer tips voor een weekend Amsterdam

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens een weekendje Amsterdam met kinderen, is een bezoek aan de LEGO-winkel in Amsterdam. Prachtig om te zien wat ze hier allemaal hebben nagebouwd met LEGO-blokjes. Dan nog een leuke tip: voor maar 6,99 kan je kind hier een eigen LEGO-poppetje samenstellen: een leuke herinnering! Adres: Kalverstraat 57.

amsterdam met kinderen tips,dagje amsterdam tips,leuke winkels in amsterdam,speelgoedwinkel amsterdam,leuke kinderwinkel amsterdam,lego winkel amsterdam kalverstraat

En ben je al dat lopen wel een beetje zat? Koop dan kaartjes voor een Hop on Hop off bus of reserveer tickets voor een rondvaart door Amsterdam met je kinderen. Leuk en fijn om even uit te kunnen rusten! Tip: tussen 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Je vaart dan in het donker langs allemaal mooie lichtkunstwerken!

En dan nog een tip (helemaal voor Ajax-fans): als je dan een weekend in Amsterdam bent, dan mag een rondleiding in de Johan Cruijff Arena natuurlijk niet ontbreken. Wij deden dit ook en schreven er een review over. Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen en bezoekt o.a. de kleedkamers van de spelers.

We hopen dat je iets hebt aan deze tips voor een weekend Amsterdam met kinderen. Heel veel plezier alvast!

Zie ook: