Leuke binnen activiteiten om met de kids te doen: 10 tips!

Als je noodgedwongen een tijdje (zo veel mogelijk) binnen moet blijven met de kids – bijvoorbeeld door het corona virus – dan kan dat best even een uitdaging zijn. Naast dat je bijvoorbeeld aan thuis onderwijs zult doen en leerzame spelletjes speelt met je kind, zijn er nog talloze andere activiteiten te bedenken. In dit blog geven we je dan ook een aantal tips voor leuke binnen activiteiten die je in huis met de kinderen kunt doen.

Leuke binnen activiteiten tip 1: snoepjes speurtocht

binnen activiteiten,wat doen met de kids,binnen blijven,dingen doen thuis met de kids,tips binnen kinderen,scholen dicht tips,thuis school
HΓ©, daar ligt een snoepje!

Dit is een leuke (vind ik zelf dan haha). Verstop een bepaald aantal snoepjes in je huis en laat je kinderen op zoek gaan. Een soort paaseieren zoeken, maar dan anders! Maak eventueel kaartjes en schrijf hier wat aanwijzingen op. Of zeg ‘warm’ als ze in de buurt zijn van een snoepje of ‘koud’ als het snoepje nog heel ver weg ligt. Leuk om te doen. Je kids hebben weer even iets te doen en na afloop hebben ze wat lekkers om op te peuzelen!

Tip 2 leuke binnen activiteiten: restaurantje spelen

Kinderen vinden dit over het algemeen hartstikke leuk. En met alles wat erbij komt kijken, zijn ze wel een tijdje zoet. Allereerst kies je een recept uit. Op internet zijn zat leuke recepten te vinden voor kinder gerechten en ook in speciale kinder kookboeken vind je er genoeg. Nadat jullie een recept hebben uitgekozen, stel je gezamenlijk een boodschappenlijstje op. Vervolgens doe je boodschappen en laat je de kids betalen (hartstikke interessant vinden ze dat!). Eenmaal thuis, knutselen de kids een menukaart en versieren ze eventueel een koksmuts. Vervolgens wordt er natuurlijk samen gekookt. Laat je kinderen natuurlijk ook helpen met de voorbereiding en dek samen de tafel. Maak er een echt restaurant van. Hartstikke leuk!

Leuke binnenactiviteiten tip 3: ruim de kamers op

binnen activiteiten,wat doen met de kids,binnen blijven,dingen doen thuis met de kids,tips binnen kinderen,scholen dicht,thuis school
Heerlijk: een opgeruimde kamer!

Als je thuis komt te zitten, dan kun je natuurlijk ook van de nood een deugd maken en fijn de (kinder)kamers opruimen of opknappen. Misschien wil je al een tijdje ander kinderkamer behang of heeft je kind een nieuw kinderbed of kinderbureau nodig. Nu is de tijd om dit op te pakken en wat heel handig is: veel bedrijven bezorgen bij je thuis!

Tip 4 leuke dingen doen in huis: gamen met je gezin

binnen activiteiten,gamen met het gezin,mario party,nintendo switch spelletjes,tips kinder activiteiten,tips scholen dicht,thuis school
Mario Party is een leuke Nintendo Switch game om met je gezin te spelen!

Normaal gesproken, wil je het gamen een beetje binnen de perken houden. Maar als je een tijdje binnen zit met de kids, knijp je natuurlijk wel een oogje toe. Helemaal leuk is het als je samen kunt gamen. Zelf hebben we onlangs twee extra joy-cons voor de Nintendo Switch gekocht. Dat betekent dat we nu met zijn vieren kunnen gamen. Een super leuk Nintendo Switch spel is trouwens Mario Party. Plezier gegarandeerd!

Tip 5 leuke binnen activiteiten: ga sjoelen

binnen activiteiten,sjoelen,leuke dingen doen met de kids,tips kinder activiteiten,tips scholen dicht,thuis school,thuis school
Sjoelen is altijd leuk om te doen!

Moet je een tijdje binnen blijven met de kids en heb je toevallig een sjoelbak in huis? Aarzel dan niet langer en haal ‘m snel van zolder. Kinderen vinden sjoelen hartstikke leuk en zijn er echt wel een tijdje mee zoet. Die van ons wel tenminste!

Je thuis vermaken met de kids tip 6: speel bingo

binnen activiteiten,bingo spelen,tips dingen doen in huis,tips kinder activiteiten,tips scholen dicht,thuis school
Een potje bingo is altijd leuk!

Meestal spelen we alleen in de kerstvakantie bingo, maar als je een aantal dagen aan huis gebonden bent en je hebt toevallig een bingo-molen in huis: haal ‘m dan vooral lekker tevoorschijn. Kinderen vinden bingo’en over het algemeen geweldig. Helemaal leuk is het als je ook nog wat prijsjes in huis hebt. Je hebt vast nog wel wat in de kast liggen en anders is de snoeptrommel ook nog een tip. Limonade en een chippie erbij en het feest is compleet!

Leuke binnen activiteiten tip 7: maak van je huis een bioscoop

Niets zo fijn als een leuke film kijken! Popcorn en limonade erbij, kussens en dekbedden op de bank, gordijnen dicht en kom maar door met die film… Op Netflix en Disney+ staan er genoeg!

Tip 8 dingen doen in huis: maak een mooie tekening voor opa of oma

Vooral nu met het corona-virus om ons heen, moeten we extra denken aan de ouderen. En extra rekening met hen houden, vooral als je verkouden bent of grieperig. Maar dat je opa en oma even niet ziet, hoeft nog niet te betekenen dat je geen mooie kleurplaat voor ze kunt maken. Pak die kleurpotloden, stiften en papier er dus maar snel bij en maak een mooie tekening. Zullen ze leuk vinden!

Tip 9 leuke binnen activiteiten: maak een mooie knutsel

binnen activiteiten - dromenvanger knutselen
Een dromenvanger knutselen is leuk om te doen en staat mooi op de kinderkamer!

Knutselen is altijd leuk. Althans: onze kids vinden van wel. Willen jullie wel knutselen, maar heb je geen inspiratie? Kijk dan even op mijn pagina met knutsel ideeΓ«n. Er staat vast wel iets voor je tussen! Wil je bijvoorbeeld iets voor Pasen knutselen? Ook leuk! Hier vind je nog meer tips voor leuke paas activiteiten.

Tip 10 dingen doen met de kids: ga gourmetten

Kinderen vinden het een feest om te gourmetten. En ikzelf stiekem eigenlijk ook wel ;-). Haal lekker wat gourmet spulletjes bij de supermarkt, tover dat apparaat van zolder, dek de tafel en maak er met elkaar een gezellige avond van. Succes verzekerd!

Genoeg leuke binnen activiteiten dus om thuis te doen met de kids. Maak er wat leuks van met elkaar!

Zie ook: