buiten spelen,tips buiten spelen,scholen dicht,binnen spelen,voetballen,springen,jumpen

Buiten spelen in de tuin: 10 tips

Willen je kinderen buiten in de tuin spelen, maar weten ze niet wat ze moeten doen? In dit blog vind je tien tips voor leuke buiten speel activiteiten voor in de tuin.

Bewegen is gezond

Buiten spelen is niet alleen leuk; het is vooral heel gezond. Ten eerste is bewegen goed – Kinderen voor Kinderen maakte er het onderstaande liedje over – en ten tweede is het goed voor de vitamine D. Om voldoende vitamine D aan te maken, zouden kinderen dagelijks een half uur tot een uur buiten moeten zijn. Als het even kan: lekker naar buiten dus!

Buiten spelen tip 1: touwtje springen of elastieken

Heb je nog ergens een springtouw of een lang stuk elastiek liggen? Haal het dan tevoorschijn, want de meeste kinderen vinden touwtje springen en elastieken erg leuk om te doen. En het leuke is: kinderen kunnen dit alleen, met zijn tweeΓ«n of met meerdere kinderen doen! Geen springtouw of elastiek in huis? Kijk dan hier.


Buiten spelen tip 2: spelen in de zandbak

Eindeloos taartjes bakken en zandkastelen bouwen… Als het niet op het strand kan, dan doen je kids dit toch gewoon in de tuin? Hoe? Met een zandbak bijvoorbeeld.


Buiten spelen tip 3: een eigen huis…

buiten spelen,binnen spelen,knutselen,tips spelen in de tuin,speeltips buiten,scholen dicht tips,huis knutselen,kartonnen huis,knutseltips,speeltent,thuis school

Onlangs maakten wij van een grote kartonnen doos die op zolder lag, een echt huis. Superleuk om te doen en het zorgt voor heel wat speelplezier! Heb je ook nog een grote kartonnen doos of een speeltent in huis liggen? Pak ‘m erbij en laat je kinderen er ook een huis mee bouwen. Bij mooi weer zet je ‘m in de tuin neer. Wedden dat ze hier wel even mee zoet zijn?!


Buiten spelen tip 4: picknicken

Met of zonder speelhuis erbij: picknicken is altijd leuk om te doen. Het enige wat je hier voor nodig hebt, is een kleed om op te zitten en wat lekkere dingetjes. Dat wordt genieten!


Buiten spelen tip 5: voetballen

buiten spelen,voetballen,tips spelen in de tuin,speeltips buiten,scholen dicht tips,thuis school

Een potje voetballen is altijd leuk, maar niet iedere tuin is hiervoor geschikt. Een goed alternatief is dan een trainingsbal, waarmee je kind niet alleen lekker kan ballen, maar ook nog eens zijn/haar voetbaltechnieken kan trainen.


Buiten sporten tip 6: basketballen

Ook een toffe sport is basketballen. Bevestig een basketbalring aan een stuk muur of schuur en je kids kunnen lekker gaan bewegen. Mits ze een bal hebben natuurlijk… Meer info vind je hier.


Buiten sporten tip 7: badmintonnen

Iets wat we eigenlijk alleen maar op vakantie doen, is badmintonnen. Maar mocht je genoeg ruimte hebben in de tuin, schroom dan niet om ze tevoorschijn te halen. Heb je geen badminton set in huis? Kijk dan hier.


Buiten spelen tip 8: lekker jumpen

buiten spelen,trampoline springen,jumpen,tips spelen in de tuin,speeltips buiten,scholen dicht tips,thuis school

Een trampoline in de tuin… Ik was er nooit zo zeker van. Maar als je ziet hoe leuk kinderen het vinden om lekker te jumpen op zo’n ding. Bovenstaande foto zegt genoeg! Meer info vind je hier.


Buitenspeel activiteit tip 9: bellen blazen

Bellenblaas is ook leuk buiten speelgoed. Heb je het niet in huis? Maak het dan gewoon zelf! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een mix van water en afwasmiddel. Heb je geen bellenblaas stokjes meer? Dan kun je die ook zelf maken. Met behulp van chenilledraad of ijzerdraad bijvoorbeeld. Buig het draad in de gewenste vorm en je hebt een bellenblaasstokje. Kijk alleen wel even uit of het draad niet te scherp is…


Buitenspeel activiteit tip 10: knikkeren

Knikkeren is weer helemaal terug van weg geweest. Dus mocht je nog knikkers in huis hebben liggen, haal ze tevoorschijn en laat je kids er lekker mee spelen in de tuin. Plezier gegarandeerd!


Met bovenstaande activiteiten moet het zeker goed komen met dat buiten spelen. Veel plezier!

Zie ook: