kinderkookboeken,koken met kinderen,leuke kinder kookboeken

Kinderkookboeken: vijf tips

Kinderkookboeken: er zijn er heel wat te koop, maar welke kies je? In dit blog geven we je vijf tips voor leuke kinderkookboeken.
Koken met kinderen: doen!

Koken met kinderen is hartstikke leuk om te doen en het zorgt ook voor wat gezellige quality time. Laatst heb ik met de oudste afgesproken dat we zo nu en dan op zaterdag samen het eten maken. Vaak is dat dan iets van pasta, maar natuurlijk maken we ook wel eens iets anders. Vind je het ook leuk om samen met je kind te koken of te bakken en ben je op zoek naar leuke kinderkookboeken? Dan geven we je hieronder vijf tips!

Kinderkookboeken tip 1: Eten met Nijntje

kinderkookboeken,eten met nijntje,kookboek nijntje
Wat leuk: een kookboek van Nijntje!

Voor de echte Nijntje fans is er nu het boek Eten met Nijntje. In dit boek vind je allerlei leuke verhalen en daarbij ook recepten voor de hele familie. Denk bijvoorbeeld aan een recept voor stamppot met rode bietjes en een recept voor perencrumble. Ook leren kinderen hoe worteltjes groeien en komen ze erachter dat melk van een koe komt en dat je hier ook weer kaas van kunt maken. Wat ons betreft een echte aanrader! Het kookboek van Nijntje is hier te koop voor de prijs van € 19,95.

Kinderkookboeken tip 2: Koken met Shane

kinderkookboeken,kookboek shane kluivert,koken met shane,koken met kinderen,kinder kookboek,kookboek koken met je kind
Het kookboek van Shane Kluivert bevat 40 lekkere recepten

Ken je Shane Kluivert al? Shane is behalve een goede voetballer ook een waar kooktalent. Omdat mijn zoontje helemaal fan van hem is, kochten wij zijn kookboek. Hierin staan allerlei leuke en lekkere receptie. Echt mensen, Shane’s ‘Kip Katsu’ is niet te versmaden…! Wij maken dit regelmatig. In het kookboek van Shane vind je allerlei gerechten: van groentencakejes en gezonde pannenkoeken tot chocolade lavataartjes en pasta pesto. Leuk weetje: van elk kookboek gaat er een euro naar Stichting Dierenlot. Deze stichting zet zich in voor de opvang van zwerfhonden op het eiland Curaçao. Het kookboek van Shane Kluivert koop je hier voor de prijs van € 20,-.

kinderkookboeken,koken met kinderen,kip katsu maken
Milan die Kip Katsu maakt…
Kinderkookboeken tip 3: De Zilveren Lepel voor kinderen

kinderkookboeken,koken met kinderen,kinderkookboek zilveren lepel,leuk kinderkookboek
Italiaans koken voor kinderen…

Een van de redenen waarom wij vaak op vakantie naar Italië gaan, is het eten. Vooral onze kinderen zijn dol op pizza en pasta, dus hoe leuk is het dan als zij dit ook zelf zouden kunnen maken?! In het kinderkookboek De Zilveren Lepel voor kinderen staan allerlei makkelijke recepten die door kinderen (zelfstandig) gemaakt kunnen worden. Van snacks en pastagerechten tot pizza’s en toetjes: met dit kinderkookboek kan je kind lekker aan de slag! Bestel ‘m hier voor de prijs van € 23,50.

Kinderkookboeken tip 4: Lekker opscheppen!

kinderkookboeken,lekker opscheppen,kookboek Karin Luijten
In dit leuke kinderkookboek vind je ook allerlei grapjes…

Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de oven of brownietaart… Klinkt goed, ik krijg er trek van! Het kinderkookboek van Karin Luiten bevat allerlei recepten die voor kinderen makkelijk zijn om zelf te maken. De mopjes en leuke tekeningen maken het boek af. Ook leuk om cadeau te geven! Dit kinderkookboek is hier te koop voor de prijs van € 13,99.

Kinderkookboeken tip 5: ‘t Verrukkelijke kinderbakboek

kinderkookboeken,kinderbakboek,bakken met kinderen,rutger van den broek
Lekkere bakrecepten voor kinderen vanaf 6 jaar…

Ken je Rutger van den Broek uit Heel Holland Bakt nog? Naast diverse bakboeken zoals de Taartbijbel en de Koekjesbijbel, heeft Rutger nu ook een echt kinderbakboek uitgebracht (verschijningsdatum 11 oktober 2019). We zijn zeer benieuwd! Je kunt het kinderbakboek van Rutger hier bestellen voor de prijs van € 22,99.

Welke van bovenstaande kinderkookboeken vind jij het leukst? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: