halloween speurtocht,spoken speurtocht

Halloween speurtocht: samen op spokenjacht

In veel delen van Nederland is Sint Maarten een populair feest. Andere delen doen juist weer aan Halloween. Beide feesten hebben een ding gemeen en dat is natuurlijk: langs de deuren gaan voor snoep. Bij Sint Maarten wordt er vaak ook nog een lampion geknutseld, terwijl bij Halloween kinderen juist weer (eng) verkleed gaan. In onze buurt is Sint Maarten heel populair, maar voor Halloween hebben we ook iets leuks bedacht. Namelijk een Halloween speurtocht. Wil je ook een speurtocht voor Halloween uitzetten? Download dan hieronder onze Halloween speurtocht!

Halloween speurtocht: de griezelige letterjacht…

Kinderen vinden een speurtocht altijd leuk om te doen, vandaar dat we dan ook deze speurtocht met spoken en letters bedachten. Leuk Γ¨n leerzaam voor verschillende leeftijden. Voor de speurtocht is het de bedoeling dat je zelf 11 spookjes maakt en die – samen met 11 letters – verstopt in de omgeving. De letters vormen samen een griezelig woord. Lukt het de kinderen om alle spoken en letters te vinden en het griezelige woord te ontmaskeren…?

halloween speurtocht,spoken speurtocht,herfst speurtocht

Halloween speurtocht: de voorbereidingen

Voordat de kinderen van start kunnen met de speurtocht, moet je eerst een paar voorbereidingen treffen. Geen stress, het is niet veel. Hieronder zetten we alle info voor je op een rij!

Het maken van de spookjes

halloween speurtocht,spook knutselen,spook maken

Voor het maken van de 11 spookjes heb je het volgende nodig: mandarijntjes, witte servetten, een zwarte stift en touw of wol. Vouw de servetten helemaal open en leg de mandarijntjes in het midden van de servetten. Bind de servetten bij elkaar met touw of wol en trek dit aan. Je spookjes zijn nu klaar. Teken nu de oogjes en mondjes op de – met servetten bedekte mandarijntjes – en voilΓ : je spookjes zijn klaar! Je kunt ze nu gaan verstoppen voor de Halloween speurtocht.

Tip: mocht je toevallig kleine, losse led-lampjes in huis hebben, dan kun je deze ook verwerken in de spookjes. De spookjes geven dan licht en dat geeft een leuk effect :-).

De letters

In totaal zijn er – naast de 11 spookjes – ook 11 letters die verstopt moeten worden (hier vind je de download met de letters). Tijdens de Halloween speurtocht kunnen de kinderen de gevonden letters noteren op een antwoordformulier (dit formulier moet je wel zelf even in het gewenste aantal uitprinten). Van de 11 letters kan een “griezelig” woord gevormd worden (de oplossing vind je in de download met de letters). Lukt het de kinderen om het woord te raden…? Na afloop zorg je er natuurlijk voor dat iedereen iets lekkers krijgt!

Tip: je kunt de letters met een punaise vastprikken aan de spookjes of – voor een extra uitdaging – verstoppen in de buurt van de spookjes. Omdat het in de periode van Halloween ook wel eens kan regenen, is het handig fijn om de letters te plastificeren.

Voor een extra griezelig sfeertje…

Om de sfeer te versterken, kunnen er mensen/kinderen verkleed gaan als spook in de wijk. Deze spoken kunnen ook letters bij zich hebben. Daarnaast kun je zelf nog griezelige dingen voor Halloween knutselen of “spooky” Halloween decoratie in de buurt neerzetten of ophangen, zoals: pompoenen, nepspinnen, spinnenwebben, en vleermuizen.

We hopen dat je iets hebt aan onze Halloween speurtocht. Veel plezier!

Zie ook: