Zomervakantie Oostenrijk: dit neem je mee!

Ga je (voor het eerst) in de zomer naar Oostenrijk en wil je weten welke spullen er echt mee moeten in je tas of koffer? Hieronder vind je een handige checklist met spullen die goed van pas komen tijdens een zomervakantie in Oostenrijk!

De eerste keer op zomervakantie in Oostenrijk

De eerste keer dat wij met onze kinderen in Oostenrijk op zomervakantie waren, was in 2020. Wij waren toen op zomervakantie in het Salzburgerland, in het plaatsje Rauris om precies te zien. Daarvoor hadden we Oostenrijk al wel eens gecombineerd met vakanties naar Italië. Maar we vonden het eigenlijk altijd zo jammer om zo kort in Oostenrijk te zijn, omdat het er zo mooi is en er zoveel te beleven valt. Dus besloten we die zomer erop dan toch een keer naar Oostenrijk te gaan. En daar hebben we beslist geen spijt van gehad, want het is ook ‘s zomers zo’n fijne vakantiebestemming. Helemaal voor gezinnen met kinderen!

zomervakantie oostenrijk,zomervakantie salzburgerland,rodelen salzburgerland,avontuurlijke gezinsvakantie,gezinsvakantie oostenrijk,zomer oostenrijk,gezinsbestemming oostenrijk,vakantie met kinderen salzburgerland,tips salzburgerland met kinderen,salzburgerland card

Zomervakantie in Oostenrijk: bergen en meren

Eerlijk is eerlijk: als je op zomervakantie gaat naar Oostenrijk, dan is dat een hele andere beleving dan wanneer je een strandvakantie boekt. Als je graag zoveel mogelijk kans wilt op zon, dan moet je eigenlijk naar Karinthië. Deze deelstaat wordt ook wel het zonnige zuiden van Oostenrijk genoemd, vanwege de vele zonuren. Maar ook in Tirol en het Salzburgerland is de temperatuur in de zomer over het algemeen goed. Uiteraard valt er ook wel eens regen, en dat komt dan voornamelijk doordat je toch in de bergen zit.

In Oostenrijk zijn er trouwens ook veel fijne plekken waar je heerlijk kunt zwemmen. Het land telt rond de 400 meren en er zijn heel veel mooie zwembaden van waar je een fantastisch uitzicht hebt op het prachtige berglandschap. Ook zijn er bij veel meren strandjes aangelegd met een speeltuin erbij. Heerlijk voor kinderen om te spelen.

Zomervakantie Oostenrijk: wat neem je mee?

Als je op zomervakantie naar Oostenrijk gaat met het gezin, zijn er een paar dingen die je beslist moet meenemen. Hier is een lijst met items die handig kunnen zijn tijdens je reis.

De reis

Allereerst: vergeet de paspoorten en identiteitsbewijzen niet mee te nemen. Controleer of je een geldige reisverzekering hebt en neem de polisgegevens mee. Denk ook aan bevestigingen van je accommodatie, vlucht- en/of treintickets. Ga je met de auto op vakantie naar Oostenrijk? Dan heb je een vignet nodig. Hier vind je meer informatie daarover.

Betalen

Hoewel velen van ons niet of nauwelijks contant geld meer op zak hebben, doe je er goed aan dit tijdens je zomervakantie in Oostenrijk juist wél mee te nemen. In de bergen is er vaak geen pin en je wilt het echt niet meemaken dat je ergens bij een berghut zit en niet kunt pinnen…

Gezondheid

Vergeet niet om medicijnen die je regelmatig gebruikt, mee te nemen. Een EHBO-kit met pleisters, pijnstillers, verbandmiddelen etcetera is wel echt een must en denk ook aan zonnebrandcrème, aftersun en muggenwerende middelen (inclusief een tekenpen). Zakdoekjes en vochtige doekjes zijn ook handig om bij je te hebben.

Kleding en accessoires

Het weer in Oostenrijk kan veranderlijk zijn, dus tijdens een zomervakantie in Oostenrijk doe je er goed aan om veel laagjes mee te nemen. Houd rekening met zomerse temperaturen, maar houd ook in gedachten dat het er ‘s avonds flink af kan koelen. Neem naast een aantal korte broeken ook een lange broek mee en stop naast hemdjes en shirtjes met korte mouwen ook een lekker, warm vest in je bagage. Zwemkleding mag je natuurlijk ook niet vergeten, evenals sneldrogende handdoeken, wandelschoenen, regenkleding (lichte jas of poncho) en een petje en een bril tegen de zon.

Elektronica

Als je op zomervakantie in Oostenrijk bent, mag je je mobiel en opladers natuurlijk niet ontbreken. En eventueel kun je ook nog een wereldstekker meenemen (Oostenrijk gebruikt het Europese type C- en F-stopcontacten).

Entertainment

Boeken, vakantie doeboeken, tijdschriften, vakantie spelletjes en een tablet of iPad. En als je met de auto gaat, dan is een kussentje of dekentje ook fijn om bij je te hebben.

Eten en drinken

Voor zowel de reis naar je zomervakantie in Oostenrijk als voor tijdens je verblijf is het handig om een of meerdere waterflessen bij je te hebben. Een bidon of thermosfles kan ook handig zijn. En denk ook aan voldoende snacks, drinken, fruit en snoep. Zelf vind ik het altijd fijn om wat rolletjes Dextro Energy mee te nemen voor tijdens het wandelen. Ook stop ik altijd wat plastic zakjes in mijn rugzak om afval in te bewaren. Niet overal staan evenveel prullenbakken namelijk en we houden de natuur graag schoon. En…. ik zou het bijna vergeten, maar een rugzak is natuurlijk onmisbaar!

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips voor een zomervakantie in Oostenrijk. Let op: maak altijd een checklist voordat je gaat inpakken, zo kun je niets belangrijks vergeten. En denk er ook aan om vooraf het weerbericht voor je vakantiebestemming te controleren. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de juiste weersomstandigheden. Veel plezier alvast!!!

Zie ook: