skiles,vanaf welke leeftijd skiles,hoe oud skiles

Je kind op skiles: vanaf welke leeftijd?

Wintersport: het is alweer even geleden dat we samen op skivakantie waren, maar oh oh wat lijkt het mij leuk om mijn kinderen dat hele wintersport sfeertje te laten ervaren. Maar dan moeten ze eerst op skiles? Vanaf welke leeftijd kan je kind op skiles en is vier jaar misschien nog te jong? En als je dan eenmaal besluit om met de kids op skivakantie te gaan, wat zijn dan leuke skigebieden voor families? Ik zocht het uit!

Je kind op skiles: vanaf wanneer?

Zelf ben ik vroeger aardig best wel vaak op wintersport geweest. De eerste keer dat ik op de latten stond, was toen ik 16 was. Ik ging toen met school. De keren erna was ik of met mijn zus, met vriendinnen of met mijn man.

kind op skiles
Met mijn zus in Tignes…

Sinds we kinderen hebben, is een wintersport vakantie er niet meer van gekomen. We vonden onze kinderen nog te jong. Inmiddels zijn onze kids acht en vier jaar oud, dus volgens mij zou een wintersportvakantie met kinderen nu prima kunnen. Of is vier jaar voor skiles soms nog te jong…?

skiles,vanaf welke leeftijd skiles,vanaf hoe oud kan je kind op skiles
Je kind op skiles: jong geleerd, oud gedaan!

Kind op skiles: de babypiste

Goed: vanaf welke leeftijd kan je kind dan op skiles? Na wat speurwerk op Google kwam ik erachter dat de meeste kinderen zo rond 3, 4 jaar op skiles gaan. Er zijn ook zeker skischolen die al skiles geven aan kinderen vanaf 2 jaar. Skiles dan wel natuurlijk tussen aanhalingstekens. Echt bochten draaien op de piste is het dan nog niet, dat komt later pas. Wel leren ze leren alvast een beetje glijden, sturen en remmen en doen ze vooral spelletjes op de oefenweide. De meeste kinderen vinden dit erg leuk.

skiles,kinderen leren remmen tijdens skiles
Kinderen die leren remmen tijdens skiles…

Je kind op skiles: kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Goed: met vier jaar op skiles gaan, zou dus prima kunnen. Maar stel nu dat we ervoor kiezen om een wintersportvakantie met het gezin te boeken, wat zijn dan echt leuke wintersportbestemmingen voor gezinnen? De volgende twee skigebieden in Tirol sprongen er in ieder geval voor mij echt uit.


Kindvriendelijk skigebied tip 1: Serfaus-Fiss-Ladis (Tirol)

Vrienden van ons zijn helemaal weg van het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Er schijnt hier ontzettend veel te doen te zijn voor kinderen. Zo vind je er – naast veel kindvriendelijke accomodaties – ook een dino-bos, een indianendorp, een grotten wereld, kinderpodia, speeltuinen, race en adventure tracks en ga zo maar door.


Kindvriendelijk skigebied tip 2: Ischgl en Galtür (Tirol)

Wederom een kindvriendelijk skigebied in het altijd gezellige Tirol! Waar Ischgl bekend staat als de Lifestyle Metropole van de Alpen, heeft Galtür weer echt dat gemoedelijke karakter. Ik heb mij laten vertellen dat Galtür dan ook ideaal is voor families met kinderen. Er is veel te doen voor kids. Zo kunnen zij zich op de hellingen vermaken op het Zwergerlwelt en Bambiniland. Oudere kinderen zullen weer eerder het Action Park en het Heldenreich fantastisch vinden. Oh ja, er schijnt ook nog een prachtig zwembad te zijn in Galtür. Kortom: alle ingrediënten voor een gezins wintersportvakantie zijn aanwezig!

Bekijk ook ons blog met kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk.


Met het vliegtuig op wintersport of met de auto?

Als je dan eenmaal hebt besloten om met het gezin op wintersport te gaan, dan kun je ervoor kiezen om met de auto op wintersport te gaan of met het vliegtuig. Dat laatste lijkt mij wel het meest relaxed. Vanaf Schiphol is het maar anderhalf uur vliegen naar Innsbruck. En vanaf daar is het nog maar een uurtje rijden naar je wintersportbestemming in Tirol.

Hoe zou jij het vinden: je kind op skiles…? Als je op wintersport gaat, veel plezier toegewenst!

Zie ook: