campings met zwembad in oostenrijk,tips leuke campings in oostenrijk met zwembad,camping tirol met zwembad,camping salzburg met zwembad,camping karinthie met zwembad,camping vorarlberg met zwembad,camping stiermarken met zwembad,camping opper oostenrijk met zwembad

De leukste campings met zwembad in Oostenrijk

Ga je deze zomer met je gezin naar Oostenrijk op vakantie en ben je nog op zoek naar leuke campings met zwembad in Oostenrijk? Dan geef ik je graag tips! In dit artikel zetten we per regio een aantal leuke familiecampings met zwembad voor je op een rij.

Oostenrijk in de zomer

Oostenrijk is een heerlijk vakantieland! De meeste Nederlanders zullen Oostenrijk vooral kennen van de wintersport. Maar wist je dat het land ook in de zomer heerlijk is om naartoe te gaan? Wij zijn er zelf al meerdere keren naartoe geweest in de zomervakantie. De eerste keer was, toen wij op doorreis waren naar Italië en een overnachtingshotel hadden geboekt Oostenrijk. We hadden toen nog wel veel langer willen blijven. De rust, de natuur, de mensen… De keren daarop besloten we dan ook om langer in Oostenrijk te verblijven tijdens de zomervakantie. Zo veel te doen daar voor families met kinderen. Ik kan het je echt van harte aanraden!

Lees hier ook ons blog over een zomervakantie in het Salzburgerland.

Waarom kiezen voor een zomervakantie in Oostenrijk?

Allereerst is de natuur in Oostenrijk adembenemend. Het adembenemende landschap, de bergen waar je eindeloos doorheen kunt fietsen en wandelen, de kristalheldere meren waar je in de zomer een heerlijk verkoelende duik kunt nemen… En houden jullie van dieren? Ook dan is Oostenrijk een geweldige bestemming. Er zijn namelijk heel veel boerderijen waar kinderen kunnen zien hoe dieren worden verzorgd en zelfs hieraan mee kunnen helpen. Tot slot is er ook nog de rijke geschiedenis en cultuur van Oostenrijk. Zo zijn er overal wel kastelen die je kunt bezoeken. Prachtig om te zien!

Oostenrijk heeft dus voor elk wat wils en is de perfecte bestemming als je met het gezin wilt genieten van de zomer. Of je nu van avontuurlijke activiteiten houdt, de natuur wilt verkennen, dieren wilt zien of cultuur wilt opsnuiven… Oostenrijk heeft het allemaal!

Tips voor campings met zwembad in Oostenrijk

Als je dan eenmaal het besluit hebt genomen om je zomervakantie door te brengen in Oostenrijk, dan ga je natuurlijk op zoek naar een fijne accommodatie waar je met je gezin kunt verblijven. Dat kan een pension zijn, een appartement, een hotel of een camping. Veel gezinnen kiezen voor het laatste. Een camping is gewoon leuk, omdat kinderen hier over het algemeen snel vriendjes maken. En – omdat eigenlijk alle kinderen wel heel erg van zwemmen houden – wil je dan ook eigenlijk het liefst met je kinderen op een leuke camping met zwembad in Oostenrijk verblijven. Soms kan dat even zoeken zijn… Maar om je op weg te helpen, zet ik er hieronder een aantal leuke campings met zwembad in Oostenrijk voor je op een rij. Let op: er staan ook campings tussen die geen eigen zwembad hebben, maar wel direct aan een meer of dichtbij een zwembad liggen.

campings met zwembad in oostenrijk,camping met zwembad karinthie,camping met zwembad tirol,camping met zwembad vorarlberg,camping met zwembad salzburgerland,camping draucamping sachsenburg
Vanuit het zwembad van deze camping in Oostenrijk heb je een prachtig uitzicht!
(camping Draucamping Sachsenburg)

Karinthië – campings met zwembad

Voor meer tips en algemene informatie over Karinthië, zie ook het blog over een Vakantie Karinthie.

Tirol – campings met zwembad

Salzburgerland – campings met zwembad

Vorarlberg – campings met zwembad

Opper-Oostenrijk – campings met zwembad

Stiermarken – campings met zwembad

Welke campings met zwembad in Oostenrijk vind jij het leukst…?

Zie ook: