vakantie doeboeken, leuke vakantie doeboeken voor kinderen,leuke vakantieboeken kinderen zomer 2023

Vakantie doeboek voor kinderen: tien tips!

Ben je op zoek naar een leuk vakantie doeboek voor je kind? In dit blog zet ik een aantal leuke en leerzame doeboeken voor je op een rij.

Vakantie doeboek: leuk voor thuis en op vakantie

Leuke doeboeken zijn ideaal als je op vakantie gaat, maar ook voor thuis zijn ze een aanrader. Met een vakantie doeboek kan je kind zichzelf wel even een tijdje vermaken. Naast dat zo’n doeboek leuk is, is het vaak ook nog eens leerzaam. Er zijn zoveel leuke doeboeken in allerlei interesses te koop. Hieronder zet ik de leukste voor je op een rij.

Bekijk ook het blog over leuke vakantie spelletjes voor onderweg.


Leuk paarden vakantie doeboeken

Is je kind gek op paarden of zit hij of zij op paardrijles? Dan zijn deze paarden doeboeken vast en zeker een succes! Het doeboek van Stip is hier te koop en het Penny Zomerboek XXL 2023 shop je hier.


Leuke meisjes doeboeken…

Mijn dochtertje is dol op de Zoete Zusjes. Regelmatig kijkt ze op YouTube naar dit leuke stel. Ook K3 vindt ze erg leuk. Een ding is zeker: met deze leuke meiden doeboeken zal je kind zich zeker niet vervelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van het doeboek van Youtubers Rutger, Thomas en Paco, het boek van De Zoete Zusjes en het Meiden Zomer doeboek.


CreaChick vakantie boek

Houdt je kind van tekenen? Dan is dit doeboek van CreaChick echt een must! CreaChick is een bekende YouTuber die geweldig kan tekenen. Het boek staat vol met leuke opdrachten, dus je kind kan zelf heerlijk aan de slag! Hier te koop.

creachick doeboek

Leuke en leerzame vakantie doeboeken

Uit onderzoek blijkt dat doorlezen in de vakantie een terugval in het AVI-niveau voorkomt. Met onderstaande doeboeken blijft je kind oefenen, maar wel op een leuke en speelse manier! Het doeboek van Kidsweek is hier te koop en het Waanzinnige boomhut doeboek hier.


Nog meer leuke doeboeken…

Het is moeilijk om een selectie te maken van leuke doeboeken, want wat zijn er veel leuke vakantieboeken verkrijgbaar! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Stoer Zomerboek, het Panna voetbal doeboek en het Okki Vakantieboek.


Leuke dieren vakantie doeboeken

Houdt je kind van dieren en/of wetenschap? Check dan deze leuke boeken eens. Hiermee zal je kind zich zeker vermaken! Het Boswachter doeboek is hier te koop, het Insecten doeboek hier en het vakantieboek van Young Scientist shop je hier.

Vakantie doeboek voor uitgebluste ouders

En als laatste dit leuke vakantie doeboek, dat speciaal is gemaakt voor ouders en vol staat met leuke anekdotes en tips. Ik vind het echt een aanrader. Alle vaders en moeders in Nederland zullen zich herkennen in de verhalen. Humor! Hier te koop…


Welk vakantie doeboek vind jij het leukst?

Zie ook: