rodelbanen karinthie,rodelbanen oostenrijk,tips rodelen karinthie

Rodelbanen Karinthie: tips, locaties als je wilt gaan rodelen

Ga je in de zomer naar Karinthie op vakantie en wil je weten waar je een rodelbaan kunt vinden? In dit artikel vind je een handig overzicht van zomer rodelbanen in Karinthie!

Overzicht rodelbanen in Karinthië

Wij houden van rodelen! Sterker nog: een vakantie in Oostenrijk is niet compleet zonder dat we hebben gerodeld, maar dat vinden wij ;-). Rodelen is leuk en kan door jong en oud worden gedaan. Je bepaalt zelf de snelheid en het geeft je een gevoel van vrijheid. Houden jullie net als wij zo van rodelen en wil je weten waar je tijdens de zomer in Karinthië kunt rodelen? Dan vind je hieronder een handig overzicht.

Let op: bij slecht weer, zijn veel rodelbanen gesloten. Controleer dus altijd vooraf de openingstijden en beschikbaarheid van de specifieke locatie die je wilt bezoeken.

rodelen karinthie,rodelbaan karinthie,overzicht zomer rodelbaan karinthie,tips rodelen met kinderen in oostenrijk
Rodelen is echt een must-do als je in Oostenrijk bent!

Rodelbanen Karinthie tip 1: zomerrodelbaan Ossiacher See

De zomerrodelbaan aan de Ossiacher See heeft maar liefst twee banen die parallel lopen aan elkaar. Wil je dus tegen elkaar racen, dan kan dat :-). Maar het hoeft niet natuurlijk. Je bepaalt altijd zelf het tempo. Terwijl je met de sleeplift omhoog wordt getrokken, heb je een super mooi uitzicht op de Ossiacher See. Je kunt zowel alleen als samen in een slee. De lengte van de baan is 760 meter. Onderweg wordt er een foto gemaakt. Meer info vind je hier.

Nocky Flitzer

Op de grens van Karinthië en Stiermarken ligt het gebied Turracher Höhe: waar je volop leuke activiteiten vindt voor gezinnen. Hier vind je ook de Nocky Flitzer, waar je zowel in de zomer als in de winter kunt rodelen. Steile bochten, spins, golven en sprongen: deze baan – die 1,6 kilometer lang is – heeft het allemaal. Ook heb je tijdens het rodelen een fantastisch uitzicht. Om bij de rodelbaan te komen, moet je eerst de berg op met de kabelbaan (Bergstation Panoramabahn, 2000 meter hoogte) (heb je een Karinthië kaart, dan mag je 1 x gratis de berg op en af met de kabelbaan). Meer informatie over openingstijden en prijzen van de rodelbaan vind je hier.

Rodelbanen Karinthie tip 3: Pendolino Nassfeld

De zomerrodelbaan Pendolino is de langste rodelbaan van Karinthië. Over een afstand van maar liefst twee kilometer lang, leg je maar liefst 400 hoogtemeters af. Het startpunt is het Madritsche bergstation (kabelbaan Millennium Express) en het eindpunt van de baan is bij het tussenstation Tressdorfer Alm. Naast rodelen, is er nog veel meer leuks voor het hele gezin hier te doen. Enig minpunt is dat het rodelen best prijzig is. Meer info vind je hier.

Zomerrodelbaan Klippitztörl

Bereid je voor op steile bochten en afdalingen als je hier naartoe gaat… Met de stoeltjeslift ga je eerst naar boven, naar de top van de Hohenwart (1818 meter boven zeeniveau). De rodelbaan is 1400 meter lang en je bereikt snelheden tot wel 40 kilometer per uur. Kinderen vanaf 7 jaar mogen alleen rijden. Is je kind jonger dan 7 jaar, dan mag hij/zij alleen onder begeleiding van een persoon van minimaal 16 jaar oud rodelen. Meer informatie vind je hier.

Rodelbanen Karinthie tip 5: zomerrodelbaan Moosburg

Deze zomerrodelbaan is vooral leuk voor kleine kinderen. Een hele vlakke baan, en een ritje kost ongeveer 3 euro. Niet duur dus, waardoor je dus net zo goed een paar ritjes doen ;-). Bij de baan vind je ook een restaurantje waar je iets kunt drinken of een ijsje kunt eten. Meer informatie vind je hier.

Summertubing Goldeck (tuben)

Oke, dit is geen rodelen, maar wel heel leuk om te doen. Heb je wel eens van tuben gehoord? Hierbij glijd je met een grote, rubberen band over een baan heen. Leuk en veilig voor alle leeftijden! Meer informatie vind je hier.

Tot zover het overzicht rodelbanen in Karinthie, we hopen dat je er iets aan hebt. Als je gaat rodelen: veel plezier!

Zie ook: