waaier knutselen,zelf een waaier maken

Waaier knutselen: cool en handig!

Een waaier knutselen, is leuk om te doen en bovendien niet moeilijk. Met wat simpele materialen freubel je er al eentje in elkaar. In dit blog leg ik je uit hoe je een vrolijke waaier kunt maken en vertel ik je welke spullen je ervoor nodig hebt.

Nog altijd populair: de waaier

Een paar jaar geleden kocht ik tijdens onze Mallorca vakantie een rode waaier met witte stippen. Die gebruikt mijn dochtertje nu vaak als ze haar Spaanse jurk aan heeft. Al eeuwenlang zijn waaiers populair. In Spanje zie je ze veel. Ze worden daar door veel dames gebruikt tegen de warmte en ook worden ze veel gedragen door Flamenco danseressen. Ook in China en Japan zijn waaiers een bekend fenomeen. Wist je dat er prachtige handbeschilderde exemplaren te koop zijn?!

waaier knutselen,kaart flamenco danseres
Op de kaart: een Flamenco danseres met waaier

Waaier knutselen van papier

Waaiers worden van allerlei materialen gemaakt. Er zijn waaiers van zijde en satijn, fluweel en ook kant. De meeste waaiers worden gemaakt van papier. Voor de waaiers die we maakten voor dit blog, kozen we voor het gekleurd papier met dessin van de HEMA. Vrolijke printjes en bovendien ook lekker stevig.

Dit heb je nodig:

  • leuk papier (voor 1 waaier gebruik je twee vellen A4-papier)
  • washi tape
  • schaar
  • dubbelzijdig plakband.
waaier knutselen,waaier diy,waaier maken van papier
Waaier knutselen: benodigdheden

Hoe maak je een waaier?

Leg twee vellen A4-papier voor je neer en beplak de korte zijdes met washi-tape. Leg het papier nu zo voor je neer, dat de korte zijdes zich aan de linker- en rechterkant bevinden. Je kunt nu gaan vouwen. Vouw een voor een vel papier, met de print naar boven, iedere keer een halve of een hele centimeter om tot je het hele blad hebt gevouwen (harmonica). Nadat je dit hebt gedaan, klap je het geheel dubbel en plak je dit in het midden aan elkaar met dubbelzijdig plakband. Hetzelfde doe je met de andere ‘harmonica’. Tot slot plak je allebei de ‘harmonica’s’ met dubbelzijdig plakband aan elkaar en je waaier is klaar!

waaier knutselen,waaier papier,waaier diy

Het resultaat van een waaier knutselen: een cool ding dat er niet alleen vrolijk uitziet, maar ook nog eens voor verkoeling zorgt tijdens warme dagen!

Zie ook: