juffendag,idee cadeau juf,idee cadeau meester,tip cadeau juf,tips cadeau juffendag,tips cadeau meester,gedichtje juf,gedichtje meester,tips juffendag,knutselen juffendag,knutsel voor de juf,papieren gietertje met bloemzaadjes

Juffendag cadeautje? Check onze tips!

Op de meeste kinderdagverblijven en basisscholen wordt er een keer per jaar juffendag gevierd. Tijdens deze dag, worden de juffen (én de meesters natuurlijk!) in het zonnetje worden gezet. Goed dat deze dag ooit in het leven is geroepen. Kinderen besteden immers een groot deel van hun tijd op school en leren heel veel van de juf of meester en dat waarderen we natuurlijk enorm!

Juffendag: zelf of gezamenlijk een cadeau(tje) geven?

Juffen en meesters zijn natuurlijk blij met elk cadeautje. Maar 30 keer chocolade krijgen, is misschien wel een beetje teveel van het goede. Je kunt dan beter gezamenlijk een cadeau(tje) kopen. Stel: iedereen geeft € 2,- en je hebt een klas van 30 kinderen, dan heb je in totaal € 60,- voor een cadeau voor de juf te besteden. Daar kun je bijvoorbeeld een bon van de parfumerie van kopen of een bon van het tuincentrum. Koop er desnoods nog een leuk aardigheidje bij of een mooi plantje, pak het in in cellofaan en doe er een kaart bij met alle namen erop. En je hebt een superleuk cadeau! Tip: regel van te voren wie het geld ophaalt, wie het cadeau koopt en wie de kaart regelt. Dan is dat maar duidelijk ;-).

Tip: je kunt ook een open Tikkie sturen naar de ouders, dan kan iedereen zelf bepalen wat voor bedrag hij/zij geeft.

Cadeautjes juffendag

Dan nu wat tips tips voor Juffendag cadeaus. Eerder maakte ik voor de juf een plankje met daarop een persoonlijke tekst. Ik gebruikte hiervoor een houtbrandpen. Een superleuk ding, en ik heb ‘m al veel gebruikt om cadeautjes mee te personaliseren. Hier een foto van de pen:

juffendag cadeautjes,houtbrandpen
De houtbrandpen die ik gebruikte…
juffendag cadeautjes,houten plankje met naam erop
De tekst die ik erop schreef…
juffendag cadeautjes,cadeautje juf,houten plankje met cadeautje
Het eindresultaat…

Leuk geworden, toch? Ook leuk trouwens om een grote plank te kopen en daarop alle namen van de kinderen uit de klas op te schrijven.


Cadeau juf: check deze tips!

Hieronder hebben we nog wat ideeën en tips voor een juffendag cadeautje voor je op een rij gezet. Wat vind je bijvoorbeeld van deze leuke juf- en meesterboekjes (vriendenboekjes). Vooral een leuk cadeau voor aan het einde van het schooljaar om de juf of meester te bedanken voor de leuke tijd. In de boekjes kunnen je kind en zijn of haar klasgenootjes hun leukste herinneringen aan de juf of meester schrijven, tekenen of plakken.

Het boekje links shop je hier. Het Superjuf-boekje is hier te koop en het boekje voor de leukste meester is hier verkrijgbaar.


Andere einde schooljaar cadeaus en ideetjes voor juffendag…

Hieronder vind je nog wat leuke ideeën voor cadeaus die je aan de juf of meester kan geven. Zelf vinden wij onderstaande tassen erg leuk. Ze zijn gevuld met allerlei leuke goodies, zoals een kaartje en een notitieblok. De tas voor de juf shop je hier en de mok is hier te koop.

Ook Xenos verkoopt leuke cadeautjes om de juf of meester mee te bedanken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bedankje in de vorm van stroopwafel cakemix, een complimenten cake of een hip wandrekje waar je allemaal kaarten van de kinderen aan kunt hangen…?


Een cadeau om met elkaar aan de juf of meester te geven…

Wil je met zijn allen iets knutselen voor de juf? Dan is het volgende misschien leuk om te doen. Ieder kind knipt een papieren gietertje uit (download hier de printable), versier deze en plakt er een zakje bloemzaadjes op. Als cadeau koop je er bijvoorbeeld met zijn allen een hippe gieter (en eventueel een cadeaubon van het tuincentrum) bij en de juf of meester kan gaan genieten van een heerlijke bloemenzee in zijn/haar tuin of balkon!

juffendag,idee cadeau juf,idee cadeau meester,tip cadeau juf,tips cadeau juffendag,tips cadeau meester,gedichtje juf,gedichtje meester,tips juffendag,knutselen juffendag,knutsel voor de juf,papieren gietertje met bloemzaadjes
Leuke knutsel voor de juf: een papieren gietertje met bloemzaadjes!

Andere ideeën om te knutselen voor Juffendag…

Naast bovenstaande gietertjes, kun je natuurlijk nog veel meer dingen knutselen voor Juffendag. Denk bijvoorbeeld aan een doos chocolaatjes met persoonlijke briefjes erin, een leuke pot met bloemen erin of een ananas gemaakt van een fles met daarop chocoladeballen geplakt…? Deze cadeau ideeën voor juffendag vonden wij op Pinterest. Het doosje chocolaatjes maakten we zelf…


Gedichtje voor de juf of meester…

Maar als je dan eenmaal een cadeau(tje) hebt voor de juf of meester, dan is het wel zo leuk om er ook iets van een kaartje met een tekst erop erbij te doen. Maar wat schrijf je nu precies op zo’n kaart? Ben je inspiratieloos? Onderstaand gedichtje helpt je wellicht een beetje op weg…

2020 was door het corona virus een raar jaar voor zowel de kinderen als de juffen. Daarom maakte ik toen het onderstaande versje/gedichtje. Ik ben geen dichter hoor haha, maar het versje gaf wel aan hoe we toen het jaar hebben ervaren…


Genoeg ideeën dus voor Juffendag!

Zie ook: