speelgoed van het jaar 2021,goed speelgoed,winnaars speelgoed van het jaar verkiezing 2021

Speelgoed van het jaar 2021: de winnaars

Wil je weten welk speelgoed dit jaar genomineerd is als Speelgoed van het jaar? Lees dan even verder, want hieronder lees je welk speelgoed van de vakjury het logo Speelgoed van het jaar 2021 mag dragen en wie de uiteindelijke publiekswinnaars zijn geworden.

Bekijk ook het artikel met de winnaars Speelgoed van het Jaar 2023.

Wat houdt Speelgoed van het jaar in?

Draagt het speelgoed dat je koopt, het logo Speelgoed van het jaar? Dan weet je zeker dat het om goed speelgoed gaat. Met goed speelgoed wordt bedoeld: speelgoed dat veilig en duidelijk is, lang meegaat, veel speelplezier biedt en duurzaam is.

Wie kiest het speelgoed?

Bij de Speelgoed van het jaar verkiezing bepaalt een vakjury allereerst de winnaars Speelgoed van het jaar. Welk speelgoed daadwerkelijk een publieksprijs wint, wordt op 2 november 2021 bekendgemaakt. Tot die tijd kan iedereen in Nederland stemmen op zijn/haar favoriete speelgoed. Als je dit doet, maak je kans op een van de 50 winnende artikelen. Zeker even stemmen dus! Meer informatie vind je hier.

Speelgoed van het jaar 2021: de winnaars volgens de vakjury

Hieronder zet ik per categorie voor je op een rij welk speelgoed volgens de vakjury het keurmerk Speelgoed van het jaar 2021 mag dragen. Er zijn in totaal 12 categorieΓ«n. Welk speelgoed mag wat jou betreft een publieksprijs winnen en welk speelgoed zal uiteindelijk de Gouden Publieksprijs winnen? We weten het op 2 november!


Speelgoed van het jaar 2021: 0 t/m 3 jaar

In de categorie 0 t/m 3 jaar is het volgende speelgoed als winnaar uit de bus gekomen: SmartMax My First Acrobats (winnaar Publieksprijs), Speel Stopdans met Dansende Bing en Peppa’s Wereld van Hout.


Speelgoed van het jaar 2021: 4 en 5 jaar

Het volgende speelgoed heeft gewonnen in de categorie 4 en 5 jaar: Play Doh Prachtige Taarten Oven (winnaar Publieksprijs), Flextreme Discovery Set en de Washimals Huisdieren Set.


Speelgoed van het jaar 2021: 6 en 7 jaar

Dit zijn de winnaars in de categorie 6 en 7 jaar: de Geomag Super Color Recycled 78 delig (winnaar Publieksprijs), de Kidi DJ Mix en Battle Cubes.


Speelgoed van het jaar 2021: 8 en 9 jaar

Dit zijn de winnaars in de categorie 8 en 9 jaar: Reaxion Xtreme Race, Bracelet Lacing Factory en een van de nieuwste LEGO sets: de LEGO Friends Magische Kermisachtbaan – 41685 (winnaar Publieksprijs).


Speelgoed van het jaar 2021: categorie 10 en 11 jaar

De winnaars in de categorie 10 en 11 jaar zijn: Pixicade (winnaar Publieksprijs), MicroMacro – Crime City en het spel My City.


Winnaars categorie 12 t/m 17 jaar

De winnaars in de categorie 12 t/m 17 jaar zijn: The Next Beat by TiΓ«sto, Paleo (winnaar Publieksprijs) en Throw Throw Burrito.


Categorie 18+

In de categorie 18+ zijn de volgende winnaars uit de bus gekomen: VW T1 Campingbus van Playmobil, 20 Second Showdown (winnaar Publieksprijs) en Mysterium Park.


Winnaars categorie Duurzaam

Hierbij de winnaars in de categorie Duurzaam: Marble Racetrax, Peppa’s Wereld van Hout en Geomag Super Color Recycled 78 delig (winnaar Publieksprijs).

speelgoed van het jaar 2021,marble racetrax,peppa's houten huis,geomag supercolor

Winnaars categorie Puzzels

In de categorie Puzzels zijn de volgende winnaars Speelgoed van het jaar 2021 uit de bus gekomen: Wasgij Original 38 Kaasalarm, Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel 1000 stukjes (winnaar Publieksprijs), Escape Room The Game: Puzzle Adventures.

speelgoed van het jaar 2021,wasgij kaasmarkt,jan van haasteren puzzel sprookjesbos efteling,escape room the game

Speelgoed van het jaar 2021: winnaars categorie Kinderspel

De winnaars in de categorie Kinderspel zijn: Oma’s Woeste Waslijn, Apple Twist en Keer op Keer (winnaar Publieksprijs).

speelgoed van het jaar 2021,oma's woeste waslijn,apple twist,keer op keer kids

Winnaars categorie Familiespel

De winnaars in de categorie Familiespel zijn: Escape your House (winnaar Publieksprijs), MicroMacro – Crime City en Throw Throw Burrito.

speelgoed van het jaar 2021,escape your house spy team,micro macro,throw throw burrito

Winnaars categorie Kennerspel

De winnaars in de categorie Kennerspel zijn: Everdell (winnaar Publieksprijs), Paleo en Mysterium Park.

speelgoed van het jaar 2021,everdell,paleo,mysterium park

Welk speelgoed uit de verkiezing Speelgoed van het jaar 2021 vind jij het leukst…?

Zie ook: