sinterklaas aftelkalender 2023,sint kalender 2023,schoenzet kalender 2023,aftelkalender schoen zetten,aftelkalender sint nicolaas

Sinterklaas aftelkalender 2023: download ‘m gratis!

Een schoenzet kalender – ook wel: Sinterklaas aftelkalender – geeft kinderen duidelijkheid in de aanloop naar Sinterklaas. Jongens en meiden heeft daarom een gratis Sinterklaas aftelkalender 2023 voor je kids ontworpen. In dit blog lees je hoe je ‘m kunt downloaden.

Sinterklaas periode: best een beetje spannend…

In 2023 vindt de landelijke Sinterklaas intocht plaats op zaterdag 18 november. Op maandag 13 november start ook het Sinterklaasjournaal weer op tv. Benieuwd wat ons dit jaar weer allemaal te wachten staat!

Al voor de intocht van Sinterklaas stijgt de spanning bij veel kinderen. Soms begint de ‘stress’ al als er weer pepernoten liggen in de supermarkten en we weer overal plaatjes tegenkomen van de Sint en zijn Pieten. Sommige kinderen zijn dan al niet meer te houden. En ik snap dat wel, want de periode naar 5 december toe is ook best een beetje spannend! Een Sinterklaas aftelkalender (ook wel: schoenzet kalender) kan dan duidelijkheid geven.

Download hier de gratis Sinterklaas aftelkalender van Jongens en meiden

Schoen zetten voor Sinterklaas

Als Sinterklaas en zijn Pieten eenmaal in het land zijn, mogen kinderen hun schoen zetten. Dat is altijd een hele belevenis. Super spannend natuurlijk of er de volgende dag een schoencadeautje klaar zal liggen. Maar hoe weet je kind nu op welke avond hij of zij zijn schoen mag zetten? Om het voor je kind wat duidelijker te maken, is het heel handig om een schoenzet kalender of Sinterklaas aftelkalender in huis te hebben, waarop kinderen precies kunnen zien wanneer zij hun schoen mogen zetten. Ook kunnen zij met zo’n kalender goed zien hoeveel nachtjes het nog slapen is tot Pakjesavond: dΓ© avond waarbij het allemaal draait om de Sinterklaas cadeaus!

schoenzet kalender,wanneer schoen zetten,aftel kalender sinterklaas
Schoen zetten bij de ‘open haard’…

Schoenzet kalender / aftelkalender Sinterklaas: download ‘m gratis!

Op de speciaal door Jongens en meiden ontworpen gratis schoenzet kalender kun je (samen met je kind) aangeven op welke dagen hij of zij de schoen mag zetten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een sticker op de vakjes te plakken of enkele vakjes in te kleuren. Ook kan je kind aan het einde van de dag weer een vakje afstrepen, zodat hij of zij weet hoeveel nachtjes het nog slapen is tot de volgende schoen of Pakjesavond… Zo weet je kind precies waar hij of zij aan toe is. En voor Sinterklaas zelf is het ook heel handig, want ook hij weet zo wanneer hij en zijn Pieten weer met een schoencadeautje of iets lekkers langs mogen komen!

sinterklaas aftelkalender 2023,leuke aftelkalender sinterklaas,jongens en meiden aftelkalender,schoenzet kalender,kalender schoenzetten,wanneer schoen zetten

Download hier de gratis Sinterklaas aftelkalender van Jongens en meiden

Zie ook: