sinterklaasjournaal,sinterklaas journaal,nieuwe paard van sinterklaas,ozosnel,ohzosnel,oh zo snel

Alles wat je wilt weten over het Sinterklaasjournaal…

Het Sinterklaasjournaal: ieder jaar kijk ik er weer naar met mijn kinderen. Vorig jaar waren we helemaal geboeid door het mysterie rond de pietenplaatjes. Maar waar gaat het dit jaar over? En wanneer is dit leukste journaal van Nederland precies op televisie? In dit blog meer hierover.

Wanneer start het Sinterklaasjournaal?

Maandag 11 november was het Sinterklaasjournaal voor het eerst dit jaar te zien. Iedere avond om 18.00 uur komt het programma op televisie (NPO 3). Op de dag van de intocht – 16 november – is er een extra lang journaal. Deze uitzending – die live is – begint om 12.00 uur. Het Sinterklaasjournaal wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

In het Sinterklaasjournaal van 2018 draaide het vooral om pietenplaatjes.

sinterklaasjournaal,pietenplaatjes,zwarte piet
In het Sinterklaasjournaal van 2018 draaide het allemaal om pietenplaatjes…

Sint journaal 2019: stoomtrein en nieuw paard Ozosnel…

Dit jaar is het nog de vraag wat er allemaal staat te gebeuren. Wel weten we het volgende:

Dit jaar kwamen de Sint en zijn pieten in Apeldoorn aan met de stoomtrein. Al snel volgde ook Ozosnel: het nieuwe paard van Sinterklaas (Amerigo is met pensioen). Ozosnel wist nog niet zo goed de weg in Nederland, maar dankzij het Sinterklaasjournaal weet hij nu wel de weg. Kinderen konden namelijk via de website van het journaal laten weten waar ze wonen en zo kon Ozosnel gelukkig alle huizen wel vinden.

Een ander weetje over Ozosnel: hij heeft veel prijzen gewonnen, de ene trofee na de andere. Volgens de paardenpiet heeft hij alleen wel koudwatervrees en is hij dus bang voor water. Maar klopt het wel wat de paardenpiet zegt? Gisteravond zagen we hem en Sinterklaas namelijk heel relaxed voorbijkomen op een pontje. Zou het niet zo zijn dat de paardenpiet gewoon bang is voor water…?

sinterklaasjournaal,sinterklaas journaal,nieuwe paard van sinterklaas,ozosnel,ohzosnel,oh zo snel
Ozosnel en de paardenpiet…

Malle Pietje houdt de gemoederen ook aardig bezig. Hij laat namelijk overal fopcadeautjes achter en legt dan een briefje erbij met “Gefopt! Groetjes, Malle Pietje” erop geschreven. Het is een echte grapjas, maar niet iedereen vindt dit even leuk… ;-).

Piet de Smeerpoets heeft inmiddels allemaal papier meegenomen uit de papierfabriek. Dit is bedoeld voor kinderen om hun verlanglijstje van te kunnen maken. Heeft jouw kind al zo’n wit A4-tje met roetvegen erop in zijn/haar schoen gekregen?

Schoencadeaus (NL)Schoencadeaus (NL)

Sinterklaas intocht in Apeldoorn

Dit jaar komen de Sint en zijn pieten dus aan in Apeldoorn. Maar komen ze nu met de stoomtrein aan of zou er toch nog een stoomboot aan te pas komen? We zullen het nog even moeten afwachten! Een ding is zeker: het komt altijd wel weer goed!

En als de Sint en zijn pieten dan eenmaal weer in het land zijn, kunnen de eerste schoentjes weer worden en worden gevuld met schoencadeautjes. Lees ook hoe je onze gratis schoenzet kalender kunt downloaden!

Download hier ook de gratis schoenzet kalender 2019 van Jongens en meiden

Alleen roetveegpieten

Misschien had je al wel gehoord dat er dit jaar bij de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn alleen roetveegpieten aanwezig zullen zullen. Ook in het Sint journaal zullen er geen zwarte pieten meer te zien zijn.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het Sinterklaasjournaal? Houd deze pagina (en onze Facebook pagina) dan goed in de gaten!

Zie ook:

4 Comments

  1. Pingback: Leuke schoencadeautjes onder de 5 euro... - Jongens en meiden

  2. Pingback: Pietenplaatjes... Hoe zit dat precies? - Jongens en meiden

  3. Pingback: Sinterklaas surprise voor gamers... - Jongens en meiden

  4. Pingback: Schoenzet kalender 2019: download 'm gratis! - Jongens en meiden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*