lego sets,lego masters,lego bouwen,voorbeelden lego,lego voorbeeld,lego gebouw,lego wedstrijd,lego masters thuis challenge

LEGO sets: de mooiste en leukste sets op een rij

Er zijn zo veel toffe LEGO sets te koop. In dit blog vertel ik je welke LEGO sets – wat ons betreft – het leukste en de mooiste zijn!

Tijdloos speelgoed

Wat is LEGO toch een tof speelgoed! Als kind speelde ik er zelf al mee. Ik was vooral fan van LEGO Fabuland. Mijn zus en ik hadden een set met allerlei leuke LEGO-figuurtjes in de vorm van dieren. Daarbij zat een draaimolentje en een glijbaan. Zo leuk om te zien dat mijn kids er nu ook weer met zo veel plezier mee spelen.

LEGO Masters op tv

lego sets,lego masters,lego televisieprogramma,tv lego
De kandidaten uit het eerste seizoen van LEGO Masters maken echt te gekke creaties!

Op zaterdag 13 april 2021 is het weer zo ver: dan wordt het tweede seizoen van LEGO Masters op tv uitgezonden. De komende tijd zitten wij dus om 20:00 uur met ons gezin aan de buis gekluisterd om weer naar dit programma te kijken. Heel leuk om te zien!

Er is ook elke week een Thuis challenge van LEGO Masters.

Thuis opdrachten LEGO Masters

Net als in het eerste seizoen van LEGO Masters zijn er ook de komende tijd weer thuisopdrachten die je kunt doen. Superleuk en wij gaan hier dan ook zeker weer aan mee doen. Een van de opdrachten tijdens het eerste seizoen was het maken van een flatgebouw. Hieronder zie je wat wij toen maakten:

lego sets,flatgebouw,lego masters thuis challenge

Wat zijn nu de leukste LEGO sets?

LEGO is leuk voor jong en oud. En daarbij is het tijdloos. De steentjes dagen uit om zelf dingen te bouwen en je kunt er eindeloos mee in de weer zijn. Maar er zijn ook heel veel mooie LEGO sets te koop. In verschillende thema’s. Erg populair zijn: LEGO City, LEGO Friends, LEGO Ninjago, LEGO Frozen, LEGO Marvel, LEGO Star Wars, LEGO Technic en ga zo maar door. Ook het nieuwe LEGO Dots is erg leuk. Eigenlijk is het teveel om op te noemen allemaal… Hieronder lees je wat wij de leukste LEGO sets vinden. Ben je het met ons eens of niet? We zijn benieuwd!

Check ook vooral even het blog met de nieuwste LEGO sets!


Leukste LEGO sets: LEGO Super Mario Avonturen met Mario Starter Set (71360)

lego sets,lego super mario avonturen met mario starter set,pre order lego super mario,lego 71360

Super cool: deze nieuwe Super Mario starter set van LEGO i.s.m. Nintendo. Geen gewone bouwset, maar eentje die interactief is. Het Mario-figuurtje kan muntjes verzamelen in levels die je zelf met LEGO-steentjes hebt gebouwd. Bij de set hoort ook een app waarmee je o.a. je scores kunt bijhouden en ideeΓ«n kunt uitwisselen met je vrienden. Superleuk dus en helemaal van deze tijd. Hier thuis zijn we echte Mario-fans, dus we kunnen niet wachten om deze nieuwe set uit te gaan proberen! Ben je ook een echte Mario fan? Bekijk dan ook ons blog met tips voor een Super Mario kamer.

Bekijk hieronder ook het filmpje van de nieuwe LEGO Super Mario set:


Leuke LEGO sets tip 2: LEGO Hidden Side De Newbury Spookschool (70425)

lego sets,lego hidden side de newbury spookschool,lego70425

In 2019 kwam de Hidden Side serie van LEGO uit. De Newbury Spookschool is hier onderdeel van en werd in hetzelfde jaar genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Deze set werkt als volgt. Je bouwt het kasteel en via een speciale app kun je de figuren erin tot leven laten komen. Heel vernieuwend van LEGO. Erg leuk!


Tip 3 leuke LEGO sets: LEGO Brandweerkazerne (60215)

lego sets,lego brandweerkazerne,lego city,lego 60215

LEGO City is misschien wel het populairste thema in het gehele bouwsteentjes assortiment. In deze serie zijn o.a. de LEGO City Brandweerkazerne en het LEGO city politiebureau opgenomen. Laatstgenoemde staat hier ook in huis. Fantastisch om te bouwen en om mee te spelen!


Leukste LEGO sets tip 4: LEGO City Ruimtevaart Raket bouwen en transporteren (60229)

lego sets,lego raket,lego ruimtevaart,lego 60229,lego city

Een hele mooie set – wederom uit de populaire LEGO City lijn – die gebaseerd is op echte NASA-missies… Bij deze set zijn in totaal zeven LEGO-figuren inbegrepen, waaronder twee astronauten die je eveneens in de raket kunt plaatsen. OkΓ©: je bent even bezig met bouwen, maar dan heb je ook wat!


Tip 5 leukste LEGO sets: LEGO Ideas Friends Central Perk (21319)

lego sets,lego friends,central perk lego,lego 21319

Dit vind ik persoonlijk een van de leukste sets. Maar dat komt doordat het voor mij jeugdsentiment is ;-). Ik keek namelijk altijd graag naar Friends. Van de gelijknamige televisie serie is nu dus ook een toffe LEGO set verkrijgbaar. De setting? Central Perk: het cafΓ©/koffiehuis waar Chandler, Phoebe, Monica, Ross, Rachel en Joe altijd bij elkaar kwamen.


Leuke LEGO sets: LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein (71043)

lego sets,lego harry potter kasteel zweinstein,lego zweinstein,lego zwijnstijn,lego 71043

OMG: dit is toch te gek! Alle fans van HP zullen deze LEGO set van Zweinstein willen hebben. Bij de set zitten vier minifiguren inbegrepen: Goderic Griffoendor, Helga Huffelpuf, Zalazar Zwadderich en Rowena Ravenklauw. Daarnaast krijg je er ook 27 micro-figuren bij, waaronder Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel. Het kasteel zelf bestaat uit aardig wat stukjes, maar is wel fantastisch om te bouwen.


Leuke LEGO sets tip 7: LEGO Creator Expert Achtbaan (10261)

lego sets,lego creator expert achtbaan,lego 10261,lego achtbaan

Fantastisch: deze achtbaan van LEGO. Zo cool met al die rijdende karretjes. Ik heb ‘m een keer in het echt ergens zien staan en hij is echt super tof. Wel aardig aan de prijs, maar als je een verzamelaar bent: dan mag deze set echt niet ontbreken in je collectie.

Van LEGO Friends is er trouwens ook een hele leuke achtbaan set te koop: de LEGO Friends Pretpark Achtbaan (41130).

lego sets,lego 41130,lego friends achtbaan

Tip 8 mooiste LEGO sets: LEGO NINJAGO Movie De Stad (70620)

lego sets,lego ninjago,lego ninjago movie de stad,lego 70620

Hoe bizar is deze set van LEGO Ninjago?! Het gebouw bestaat uit allerlei lagen en is enorm gedetailleerd. Volgens mij ben je wel een aardig tijdje bezig om de set op te bouwen, maar als ‘ie dan eenmaal staat, dan heb je ook wat!


Nog een super leuke LEGO set: The Simpsons House (71006)

lego sets,lego the simpsons house,lego 71006

Ben je fan van de televisieserie The Simpsons? Dan is deze set wel echt te gek. Het is het huis waar Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie wonen. Het woonhuis kan uitgeklapt worden en binnenin kun je het helemaal inrichten zoals op tv. Supercool!


Exclusieve LEGO sets: LEGO Creator Expert Boekenwinkel (10270)

lego creator expert boekenwinkel,lego 10270,lego collectibles,lego verzamelaars

Heel tof: deze mooie set die bestaat uit een boekhandel van drie verdiepingen en een aangrenzend herenhuis. Deze set komt uit de LEGO Creator Expert Modulaire Gebouwen serie. Het leuke van deze serie is dat je allerlei gebouwen (waaronder ook een bioscoop en een Frans restaurant) aan elkaar kunt koppelen.


Nog een mooie LEGO set: LEGO Star Wars Super Star Destroyer (10221)

Een super mooie LEGO set die fantastisch is om te bouwen: de Super Star Destroyer Executor uit de film Star Wars. Het ruimteschip deed dienst als commandopost tijdens de slag om Endor en was het persoonlijke vlaggenschip van Darth Vader. Mooi om neer te zetten op een speciale plek!

Alle bovengenoemde (en nog veel meer!) LEGO sets zijn hier te koop.

Zie ook: