super mario party nintendo switch,game review

Review Super Mario Party voor de Nintendo Switch: leuke familiegame of niet?

Wil je weten of Super Mario Party een leuke familiegame is of niet en twijfel je of je deze game voor de Nintendo Switch zult kopen? Lees dan deze review. Want in dit blog vertel ik je wat wij als gezin van deze Nintendo game vinden.  

Gamen met het gezin

Toen op zondag 15 maart 2020 duidelijk werd dat de scholen i.v.m. het coronavirus gingen sluiten – en dit betekende dat we ons de weken hierna toch echt in en om het huis moesten zien te vermaken – hebben we diezelfde avond nog het spel Super Mario Party voor de Nintendo Switch besteld. Waarom Super Mario Party? Omdat het ons een leuk spel leek om met het hele gezin te spelen. Daarnaast besloten we ook meteen twee extra joy cons voor de Nintendo Switch aan te schaffen. Zo konden we het spel ook echt met zijn vieren spelen.

Super Mario Party: doel van de game

Super Mario Party is op en top Nintendo. Het spel straalt fun uit en dit is dan ook meteen het doel van deze Nintendo Switch game. Bowser, Toad, Lakitu, prinses Peach, Yoshi, Mario: ze komen allemaal voorbij!

lego super mario,review,nintendo switch,leuke familiegame,leuk familie spelletje voor de nintendo switch,yoshi,mario,waluigi,rosalina
Kies zelf je favoriete karaktertje…

Verschillende onderdelen

Super Mario Party is niet zomaar een spel: de game kent verschillende onderdelen die ieder ook weer uit veel afwisselende spel elementen bestaan. Dit maakt dit spel tot een van de meest veelzijdige Nintendo Switch games die er is.

Bij Super Mario Party voor de Nintendo Switch kun je kiezen uit:

  • het bordspel
  • wildwater raften
  • sound stage mode (dansen)
  • losse minigames.

Super Mario Party: het bordspel

super mario party,review,nintendo switch,familigame nintendo,leuk familie spelletje nintendo ds,bordspel
Startscherm van het bordspel…

Het eerste spel onderdeel is het bordspel. Dit spel spelen wij thuis het vaakst en je kunt het eigenlijk vergelijken met ouderwets ganzenbord, maar dan digitaal en helemaal Nintendo!

Bij het bordspel neem je het op tegen je tegenstanders. Met je zelf gekozen karakter moet je dobbelen en proberen zo veel mogelijk sterren te verzamelen. Ook het verzamelen van munten is belangrijk. Tijdens het dobbelen kun je op speciale vakjes terechtkomen die je geluk of ongeluk brengen. Ook kun je onderweg bepaalde voorwerpen kopen waarmee je sneller over het bord kunt gaan. Nadat iedereen heeft gegooid, is het tijd om met elkaar een minigame te spelen. Super Mario Party bevat heel veel verschillende minigames. Bij deze games draait het om reactievermogen, geheugen, behendigheid en snelheid.

Voordat je het bordspel begint, kies je eerste de duur van het spel. Tien beurten is het minimum en met vier spelers houdt dat dan in dat je een uur met elkaar aan het gamen bent.

Wildwater raften

super mario party,review,wilde wateren,raften,familiegame,leuk familie spelletje nintendo switch,raften

Bij dit onderdeel in Super Mario Party voor de Nintendo Switch speel je samen met je medespelers. Je bent dus een team en moet de uitdagingen samen aangaan.

De duur van een spelletje wildwater raften is afhankelijk van hoe goed je samenwerkt. Tijdens het raften kun je extra tijd verdienen door minigames te spelen en extra tijdsbonussen te pakken. Is de tijd op, dan is het spel afgelopen. Een gemiddeld spel duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

super mario party nintendo switch,review,wildwater raften,nintendo switch familiegame,corona,samenwerken,quality time met gezin,gamen

Sound stage modus (dansen)

nintendo switch,review,dansen,monty mole,yoshi,beat baas,sound stage modus,leuke familie game nintendo switch
Je kunt ook lekker dansen…

Houden jullie van dansen? Dan is dit muziek onderdeel van Super Mario Party een aanrader! De spelers komen het toneel op en moeten verschillende dans minigames tegen elkaar spelen. Elke minigame kun je spelen door – wederom met de joy con in je hand – goed het ritme van de muziek te volgen.

Bij dit onderdeel doe je steeds drie minigames. Een gemiddeld spel duurt ongeveer 15 minuten.

Minigames

minigames
Het spel kent veel verschillende minigames…

Wil je niet al te lang spelen, dan kun je de minigames ook los spelen. Je kiest zelf de minigames uit die je leuk vindt en neemt het hierbij op tegen je medespelers.

Er zijn heel veel verschillende minigames. Een minigame duurt gemiddeld zo’n drie minuten.

Voor welke leeftijd is de game geschikt?

De kracht van Super Mario Party is dat het voor een hele brede doelgroep geschikt is. De game is geschikt voor iedereen vanaf vier jaar (onze dochter van bijna vijf speelt het spel helemaal mee!). De besturing van het spel is heel eenvoudig en ook voor mensen zonder veel game ervaring snel te begrijpen. Zo kun je een spelletje Super Mario Party goed met de hele familie spelen.

Hoeveel kost het spel?

Deze game voor de Nintendo Switch kost € 52,99 en is onder meer hier te koop.

Eindoordeel Super Mario Party

Super Mario Party voor de Nintendo Switch is wat ons betreft een absolute must-have voor gezinnen! Het is een fantastisch leuk spel om met elkaar te spelen en zelfs kleine kinderen vanaf 4 jaar kunnen meespelen. Het bordspel spelen we vaak, maar het raften is toch echt wel favoriet. Hier draait het om samenwerken en dit doe je dan ook echt met elkaar. EEN ECHTE FAMILIEGAME DUS!

Super Mario Party voor de Nintendo Switch is hier te koop en kost € 52,99.

Zie ook: