prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje

Prinsessenfeestje: tips en ideeën voor een koninklijk partijtje!

Een prinsessenfeestje: welk meisje droomt hier nu niet van? Omdat onze dochter in 2020 vijf jaar werd, organiseerden wij voor haar thuis een echt prinsessen partijtje. Wil je ook een prinsessenfeestje organiseren en ben je nog op zoek naar tips en ideeën? Lees dan vooral even verder!

Eerste partijtje thuis…

Zo’n eerste feestje geven, is natuurlijk hartstikke bijzonder. Toen onze zoon vijf jaar werd, gaf hij thuis een superhelden feestje. Dat was ook een groot succes!

Onze dochter keek erg naar haar eerste partijtje uit. Ze had het er telkens over, dus het moest er natuurlijk wel van komen. Omdat ze dol is op alles wat met prinsessen te maken heeft, kozen we ervoor om een prinsessenfeestje te geven. Met vijf vriendinnetjes erbij om precies te zijn. Precies mooi. Zo konden we de aandacht goed verdelen.

Partijtje thuis: zorg voor een goede voorbereiding

Een feestje thuis geven, is natuurlijk heel anders dan een feestje op locatie vieren. Een partijtje in je eigen huis of thuis vraagt natuurlijk om meer voorbereiding. Zorg dus dat van te voren dat alles klaarstaat en dat je een soort van planning hebt. Hierdoor weet je ongeveer ook hoe je met je tijd uitkomt.

Het prinsessenfeestje van onze dochter startte om half 2 ‘s middags. ‘s Morgens hadden mijn man en ik mooi de tijd gehad om het huis te decoreren met prinsessen feestversiering. Na school aten we met het gezin een broodje en om half 2 werden de kinderen die uitgenodigd waren voor het partijtje bij ons thuis gebracht. Het prinsessenfeestje duurde tot 6 uur (inclusief warm eten). Wat ons betreft een prima tijdsbestek! Uiteraard werd iedereen na afloop netjes door ons thuis gebracht.

Prinsessenfeestje tip 1: prinsessen jurken

Een prinsessen kinderfeestje is natuurlijk niet compleet zonder prinsessen jurk. Hang daarom – voordat het feestje begint – een aantal jurken klaar die de meiden kunnen aantrekken of geef aan dat de kinderen allemaal verkleed naar het feestje mogen komen. Bij ons waren hadden alle meiden hun mooiste jurk aangetrokken. Onze dochter droeg haar favoriete jurk, namelijk die van Belle. Wat zagen ze er mooi uit. Echte prinsessen!!!

Prinsessenfeestje tip 2: prinsessen high tea

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,cakejes versieren,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje

Deftige dametjes houden over het algemeen allemaal wel van zoetigheid. Daarom hadden we de tafel gezellig gedekt en begonnen we het partijtje met iets lekkers. Maar niet voordat we voor de jarige gezongen hadden natuurlijk!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een mooie prinsessentaart te laten maken, maar wij besloten om de meiden hun eigen cakejes te laten versieren. We zetten een bus slagroom op tafel en er stonden heel veel verschillende leuke versiersels klaar om de mooiste en lekkerste cakejes mee te maken. De meisjes waren er wel even zoet mee en zo heb je meteen een leuke activiteit om het feestje mee te beginnen!

Prinsessenfeestje idee 3: ballonnetje prik

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje,ballonnetje prik

Nadat de meiden heerlijk hadden gesmuld van hun zelf versierde cakejes, moest er natuurlijk nog één belangrijk ding gebeuren… Ik heb het dan natuurlijk over het uitpakken van de cadeautjes. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen iedereen gewoon een cadeautje te laten geven, maar dan is het moment heel snel voorbij. Daarom kozen wij ervoor om er een spelletje aan te verbinden: ballonnetje prik. Je hangt hiervoor ballonnen op die stuk mogen worden geprikt door de jarige. Zodra er een kaartje met een naam van een van de kindjes uit de ballon valt, mag diegene een cadeautje geven. De meiden vonden dit erg leuk!

Overigens werd deze activiteit heel goed begeleid door grote broer. Hij heeft de hele middag met allerlei spelletjes geholpen en vond dit hartstikke leuk om te doen. Erg lief om te zien hoe hij de meiden zo goed hielp!

Prinsessenfeestje tip 4: de koninklijke stoelendans

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje,tronendans

Na het versieren van de cakejes en het uitpakken van de cadeaus, was het tijd voor het eerste spelletje en dat werd bij ons de stoelendans: een spel dat ieder kind leuk vindt om te doen! Eigenlijk noemden we het spel iets anders, namelijk: de ‘tronendans’. Klinkt een stuk koninklijker toch?! Het werd een echt feestje in de tuin op muziek van Prinsessia en K3. Te leuk!

Prinsessenfeestje tip 5: Kus de Kikker

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje,kus de kikker

Na de koninklijke stoelendans was het tijd voor het volgende spelletje, namelijk: het kussen van de kikker. Geen echte kikker natuurlijk, maar een kikker die afgebeeld was op een poster. De meiden moesten – geblinddoekt – papieren mondjes op de juiste plek plakken. Hilariteit alom!

Prinsessenfeestje tip 6: tijd voor snoepjes!

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje,pinata

Van al dat spelletjes doen, krijg je wel trek. Tijd voor een koninklijke pauze dus! Maar snoepjes krijg je natuurlijk niet zomaar ;-). Vandaar dat we van tevoren een piñata hadden gevuld met snoepjes. Om de beurt mochten de meiden hier tegenaan meppen met een plastic honkbal knuppel. Wat een lol! Groot feest natuurlijk toen alle snoepjes eruit vielen…

Prinsessen feestje tip 7: op zoek naar het glazen muiltje…

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje,glazen muiltje assepoester

Voor dit spelletje hadden we voor alle zes de meiden door ons hele huis én in de tuin een aantal typische prinsessen items verstopt. Het glazen muiltje van Assepoester bijvoorbeeld (afkomstig van dit spel), de rode roos van Belle, een pruik van Elsa, de appel uit Sneeuwwitje, een magisch toverstafje én een betoverend mooi kroontje. Zodra ze maar konden, gingen de meiden op zoek. Heel spannend en natuurlijk super leuk om hiernaar op zoek te gaan…!

Prinsessenfeestje tip 8: schatkistjes versieren

prinsessenfeestje,prinsessen feestje,prinsessenpartijtje,prinsessen partijje,tips,ideeen,prinsessenfeestje,spelletjes,tips kinderfeestje,tips kinder partijtje,schatkistjes versieren,knutsel idee prinsessenfeestje

Na al dat spelletjes doen, was het tijd om even uit te rusten. We gaven de dametjes iets lekkers te drinken en te eten, waarna ze aan tafel gingen om zelf hun eigen houten schatkistjes te gaan versieren. Van tevoren had ik allerlei plak edelstenen, glitters en prinsessen stickers gekocht, dus de meiden konden heerlijk hun gang gaan. Leuk om te doen en het leverde prachtige resultaten op. Met recht iets om trots op te zijn en meteen een aandenken aan het feestje!

Prinsessen partijtje tip 9: een prinsessen diploma

prinsessendiploma

Omdat de meiden zo hun best hadden gedaan met de spelletjes, kregen ze aan het einde van de middag van ons een echt prinsessen diploma. Zoiets is altijd leuk om mee te geven!

Prinsessenfeestje tip 10: een prinsessen uitdeelzakje

prinsessen traktatie,prinsessen uitdeelzakjes

Nadat de dametjes heerlijk patatjes hadden gegeten, was het tijd om ze naar huis te brengen. Maar niet voordat ze een zakje snoep gekregen hadden natuurlijk. In de zakjes zaten natuurlijk bijpassende snoepjes. Een snoepketting bijvoorbeeld, een Frozen surprise ei en leuke snoep ringen die ik kocht bij de HEMA.

Evy gaf aan al haar vriendinnetjes zo’n leuk zakje snoep met een kaartje eraan en bedankte iedereen voor de cadeautjes.

Het was een geslaagd prinsessenfeestje!

Zie ook: