moeder dochter uitjes tips en ideeen

Tips voor leuke moeder dochter uitjes

Ben je op zoek naar tips voor leuke moeder dochter uitjes? Lees dan even verder, want hieronder vind je heel veel ideeΓ«n voor quality time met je mini-me!

Quality time met je kind

Een uitje met het hele gezin is fijn, maar soms kan het ook zo heerlijk zijn om even quality time met een van je kinderen te hebben. Even alle aandacht voor elkaar. Net als dat het fijn is om samen met je zoon eens iets te doen – bekijk hier ook het blog met tips voor vader zoon uitjes – zijn er ook zoveel leuke en speciale moeder dochter uitjes te bedenken.

Speciaal voor alle moeders die binnenkort een moeder dochter uitje wil plannen, zet ik hieronder een aantal tips op een rij. De tips kunnen trouwens ook heel handig zijn als je bijvoorbeeld nog een Moederdag cadeau zoekt en je mama wilt verrassen met een leuk uitje!


Moeder dochter uitjes tip 1: KidsBeautyPark

moeder dochter uitje kidsbeautypark
Mijn dochter en ik tijdens een bezoek aan KidsBeautyPark

Samen met je dochter naar een echte beautysalon: hoe leuk is dat?! En dat kun je dan meteen mooi combineren met een high tea. In Breda vind je KidsBeautyPark: een professionele beautysalon voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Hier kunnen jullie samen bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling laten doen, je haren laten stylen en je nagels laten lakken. Wat ook helemaal geweldig is, is dat je kind hier geweldige jurken kan passen en zich zo helemaal een echte prinses kan voelen…!

Liever thuis lekker tutten? Sla een voorraad maskertjes in en haal die potjes nagellak maar tevoorschijn en ga thuis lekker aan de slag. Ook leuk is deze GoGlam Nail Salon, waarmee wij onze nagels hier thuis regelmatig een ‘mooie’ manicure geven. Zo leuk ;-).

Selfie museum

In Nederland zijn er diverse musea waar je leuke selfies kunt nemen: superleuk om eens naartoe te gaan met je dochter. Vandaar dat we deze tip ook zeker niet willen overslaan in het rijtje met tips voor moeder dochter uitjes ;-). Zelf waren wij vorig jaar in een tiktok/instagram museum. Wat hebben we hier een lol gehad! In een selfie museum vind je veel verschillende kamers met allemaal andere decors. Heel leuk om hier foto’s te maken voor je Instagram of TikTok account. WONDR Experience in Amsterdam is sowieso heel erg leuk om naartoe te gaan. Wil je hier naartoe met een of meerdere kinderen die niet ouder zijn dan 10 jaar? Denk er dan aan dat je dan wel kaartjes koopt voor KIDS Time.

Wil je weten welke selfie musea er nog meer zijn in Nederland? Lees dan het blog Instagram museum: welke zijn er allemaal?

Je idool ontmoeten in Madame Tussauds

Nog een leuk uitje in Amsterdam is Madame Tussauds. Daar kun je samen met je kind op de foto met bijvoorbeeld Dua Lipa, Beyonce, Snelle of Harry Styles. Super tof en net echt. Echt grappig als jullie straks jullie selfies laten zien aan vrienden en familie en net doen alsof je echt met je idool op de foto bent geweest. Zouden ze erin trappen…? πŸ˜‰

Madness Minigolf

Minigolfen: wie vindt dat nu niet leuk?! Vooral kinderen zijn hier fan van. En als alles dan ook nog eens roze is en vol met hippe settings waarbij je allemaal toffe selfies kunt maken, dan wordt het helemaal een succes! Het kan allemaal bij Madness Minigolf in Warmond. Hier vind je maar liefst 14 minigolfbanen met elk een eigen thema en design. Helemaal insta-proof en voorzien van leuke gimmicks. Zo is er een baan, waarbij er een telefoon gaat rinkelen als je bal het putje raakt, een baan met een gorilla die brult en een echte candy-shop met snoep van Haribo. En tussendoor kun je dus ook allemaal te gekke foto’s en filmpjes maken voor op Instagram en TikTok. Echt een aanrader om een keer naartoe te gaan!

High tea

moeder dochter uitjes tips en ideeen,high tea moeder en dochter

Deze mag zeker niet ontbreken in het rijtje met leuke moeder dochter uitjes: een high tea! Het leuk van dit uitje is dat je het zowel thuis als ergens anders kunt doen. Haal een heleboel lekkere zoete (en eventueel hartige) dingetjes in huis of ga samen gezellig bakken. Leg alle lekkernijen op een mooie etagere, grote pot thee erbij en maak er een mooie middag van. Echt even aandacht voor elkaar. Wedden dat jullie heel wat te bespreken hebben? πŸ™‚

Workshop koekjes decoreren

Een workshop doen met je dochter, is ook heel gezellig. Zo lijkt het mij heel leuk om eens bonbons of samen te gaan schilderen of zoiets. Zo las ik dat je ook zelf een Delfts Blauwe tegel kunt beschilderen. Lijkt mij superleuk om te doen. Iets wat wij hier thuis ook vaak doen, is koekjes bakken en versieren. Maar wil je nu eens echt samen leren om dit echt op een mooie manier te doen? Dan kun je bij Kaatjes Bakwinkel in Noordwijkerhout terecht voor een workshop Koekjes Decoreren. Na afloop hebben jullie geleerd hoe je de mooiste koekjes kunt maken en gaan jullie lekker smullen van jullie zelf gemaakte koekjes.

Shoppen

Winkelen mag ook zeker niet ontbreken in het rijtje met moeder dochter uitjes! Gewoon even lekker ergens shoppen samen en dan gezellig een taartje eten ofzoiets… Zelf was ik laatst met mijn dochter in Breda: een superleuke en gezellige stad waar je leuk kunt winkelen en lunchen. Een aanrader om eens naartoe te gaan!

Moeder dochter uitje: nachtje of weekendje weg

Niets leukers dan samen een nachtje weg! Zoek samen een leuke accommodatie uit waar jullie allerlei leuke dingen samen kunnen doen. Hieronder vind je een aantal hotels die leuk en bijzonder zijn voor een moeder dochter uitje. Denk bijvoorbeeld aan een knus kasteel, een hotelkamer aan zee, een schattig tuinhuisje en overnachten op een echt schip…

Nog een leuk moeder dochter uitje: samen uit eten

Na een dagje uit met je dochter, is er niets fijners dan samen heerlijk bij een restaurantje neer te strijken en te genieten van een heerlijke maaltijd. Of je dat nu doet bij een leuk pannenkoekenrestaurant of bij een chique restaurant: dat is helemaal aan jullie. Het belangrijkste is dat jullie het gezellig hebben samen!

Naar de film

Ook zo’n heerlijk moeder dochter uitje: samen naar de film! Popcorn erbij, M&M’s… Altijd goed! In de bioscoop draait er altijd wel een film die voor jullie allebei leuk is…

Moeder dochter uitjes: samen naar een show

Toen wij vijf jaar getrouwd waren, zijn we met het gezin naar een voorstelling van The Lion King geweest. Heel bijzonder vond ik dat en natuurlijk ook leuk om als moeder dochter uitje te doen. Zo’n theater is toch heel speciaal, zeker voor kinderen…


Welk moeder dochter uitje vind jij het leukst?

Zie ook: