moeder dochter uitjes tips en ideeen

Tips voor leuke moeder dochter uitjes

Ben je op zoek naar tips voor leuke moeder dochter uitjes? Lees dan even verder, want hieronder vind je heel veel ideeรซn voor quality time met je mini-me!

Quality time met je kind

Een uitje met het hele gezin is fijn, maar soms kan het ook zo heerlijk zijn om even quality time met een van je kinderen te hebben. Even alle aandacht voor elkaar. Net als dat het fijn is om samen met je zoon eens iets te doen – bekijk hier ook het blog met tips voor vader zoon uitjes – zijn er ook zoveel leuke en speciale moeder dochter uitjes te bedenken.

Speciaal voor alle moeders die binnenkort een moeder dochter uitje wil plannen, zet ik hieronder een aantal tips op een rij. De tips kunnen trouwens ook heel handig zijn als je bijvoorbeeld nog een Moederdag cadeau zoekt en je mama wilt verrassen met een leuk uitje!


Selfie museum

In Nederland zijn er diverse musea waar je leuke selfies kunt nemen: superleuk om met je dochter naartoe te gaan. Zelf waren wij laatst nog bij de SuperNova Experience in Breda. Wat hebben we hier een lol gehad! In een selfie museum vind je veel verschillende kamers met allemaal andere decors. Heel leuk om hier foto’s te maken voor je Instagram of TikTok account. Wil je weten welke selfie musea er allemaal zijn in Nederland? Bekijk dan even het blog Instagram museum: welke zijn er allemaal?

Een ander leuk uitje is Madame Tussauds in Amsterdam. Daar kun je samen met je dochter op de foto met bijvoorbeeld Davina Michelle of Zayne Malik. Super tof en net echt ;-). Kaartjes kopen kan hier.


High tea

moeder dochter uitjes tips en ideeen,high tea moeder en dochter

Deze mag zeker niet ontbreken in het rijtje met leuke moeder dochter uitjes: een high tea! Het leuk van dit uitje is dat je het zowel thuis als ergens anders kunt doen. Haal een heleboel lekkere zoete (en eventueel hartige) dingetjes in huis of ga samen gezellig bakken. Leg alle lekkernijen op een mooie etagere, grote pot thee erbij en maak er een mooie middag van. Echt even aandacht voor elkaar. Wedden dat jullie heel wat te bespreken hebben? ๐Ÿ™‚


Moeder dochter uitjes tip 3: KidsBeautyPark

Samen met je dochter naar een echte beautysalon gaan, is natuurlijk helemaal leuk om te doen. En dat kun je dan meteen mooi combineren met een high tea! In Breda vind je KidsBeautyPark: een professionele beautysalon voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Hier kunnen jullie samen bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling laten doen, je haren laten stylen en je nagels laten lakken. Wat ook helemaal geweldig is, is dat je kind hier geweldige jurken kan passen en zich zo helemaal een echte prinses kan voelen! Meer weten over KidsBeautyPark? Kijk dan hier.

moeder dochter uitje kidsbeautypark
Mijn dochter en ik tijdens een bezoek aan KidsBeautyPark

Liever thuis lekker tutten? Sla een voorraad maskertjes in en haal die potjes nagellak maar tevoorschijn en ga thuis lekker aan de slag. Ook leuk is deze GoGlam Nail Salon, waarmee wij onze nagels hier thuis regelmatig een ‘mooie’ manicure geven. Zo leuk ;-).


Workshop doen

Een workshop doen met je dochter, is ook heel gezellig. Zo lijkt het mij heel leuk om eens bonbons of samen te gaan schilderen of zoiets. Zo las ik dat je ook zelf een Delfts Blauwe tegel kunt beschilderen. Lijkt mij superleuk om te doen!


Shoppen

Winkelen mag ook zeker niet ontbreken in het rijtje met moeder dochter uitjes! Wat heb ik dat tijdens de lockdown gemist zeg. Gewoon even lekker ergens shoppen samen en dan gezellig een taartje eten ofzoiets… Zelf was ik laatst met mijn dochter in Breda: een superleuke en gezellige stad waar je leuk kunt winkelen en lunchen. Een aanrader om eens naartoe te gaan!


Moeder dochter uitje: nachtje of weekendje weg

Een vriendin van mij gaat regelmatig met haar dochter een nachtje weg. Ze kiest dan een leuke accommodatie uit, waar ze van allerlei leuke dingen samen kunnen doen. Omdat ik ook van plan ben om dit eens te gaan doen, ben ik eens op zoek gegaan naar hotels die leuk en bijzonder zijn voor een moeder dochter uitje. Denk bijvoorbeeld aan een knus kasteel, een hotelkamer aan zee, een schattig tuinhuisje en overnachten op een echt schip…


Nog een leuk moeder dochter uitje: samen uit eten

Na een dagje uit met je dochter, is er niets fijners dan samen heerlijk bij een restaurantje neer te strijken en te genieten van een heerlijke maaltijd. Of je dat nu doet bij een leuk pannenkoekenrestaurant of bij een chique restaurant: dat is helemaal aan jullie. Het belangrijkste is dat jullie het gezellig hebben samen!


Naar de film

Ook zo’n heerlijk moeder dochter uitje: samen naar de film! Popcorn erbij, M&M’s… Altijd goed! In de bioscoop draait er altijd wel een film die voor jullie allebei leuk is…


Show/theater

Toen wij vijf jaar getrouwd waren, zijn we met het gezin naar een voorstelling van The Lion King geweest. Heel bijzonder vond ik dat en natuurlijk ook leuk om als moeder dochter uitje te doen. Zo’n theater is toch heel speciaal, zeker voor kinderen…


Welk moeder dochter uitje vind jij het leukst?

Zie ook: