this is holland review

This is Holland review: supertoffe attractie in Amsterdam

Een van de dingen die je echt moet doen als je (met kinderen) in Amsterdam bent, is een bezoek brengen aan de attractie This is Holland. Je kids (en natuurlijk ook jij/jullie zelf) zullen dit uitje niet snel vergeten. In deze review lees je meer over deze toffe attractie in Amsterdam!

Dagje Amsterdam met kinderen

Als je kinderen een studiedag hebben, dan moet je daar gewoon even gebruik van maken en daarom besloten we er lekker even op uit te trekken met zijn vieren. Het werd een dagje Amsterdam met onze kinderen. Ons plan? Eerst een bezoek brengen aan de attractie This is Holland. Hier hadden we al een hoop enthousiaste verhalen over gehoord, dus we waren heel benieuwd!

In ons blog met tips voor leuke uitjes in Amsterdam met kinderen vind je nog meer toffe to-do tips.

Vlakbij Amsterdam Centraal Station

De attractie This is Holland is gelegen in Amsterdam Noord, tegenover het Centraal Station (parkeren doe je bij P1 Parking Amsterdam Centre). Vanaf CS pak je de pont naar Amsterdam Noord. En dan sta je binnen vijf minuten aan de overkant.

De pont over het IJ is voor kinderen alleen al een leuke ervaring. Naast de vele gebouwen en de boten die voorbij kwamen, zagen we ook nog een heel groot cruiseschip liggen. Bijzonder om te zien!

this is holland review,pont over het ij,mondkapje pont,dagje amsterdam met kinderen,tips amsterdam
Met de pont over het IJ… (foto genomen tijdens corona)

This is Holland: vliegen boven Nederland

Een vlucht maken boven Nederland: hoe leuk is dat? Zo benieuwd hoe dat zou zijn… Onze kinderen van (destijds) negen en vijf vonden het eigenlijk wel een beetje spannend. “Is het dan een soort achtbaan?” en “gaan we dan echt vliegen?” vroegen ze van tevoren. We gaan het zien!

this is holland review,gebouw this is holland,amsterdam met kinderen,tips amsterdam,uitje amsterdam
“Yeah, we zijn er!”

This is Holland: leuk en leerzaam uitje

Naast een heel leuk uitje, zou ons bezoek aan This is Holland ook nog eens heel leerzaam zijn. Je gaat namelijk als het ware ‘op reis door Nederland’ en leert van alles over terpen, molens en de Watersnoodramp van 1953. Onze zoon zou dezelfde week nog een toets krijgen over de provincies van Nederland en laat het nu zo zijn dat je hier bij This is Holland van alles over leert. Was niet gepland, maar kwam wel heel goed en leuk uit! Alles wordt trouwens op een leuke manier d.m.v. films en animaties uitgelegd en is dus absoluut niet saai voor kinderen.

5D-vlucht boven de bloemenvelden…

Het absolute hoogtepunt van ons bezoek was toch wel de 5D-vlucht die we hebben gemaakt. Hoe dit precies werkt, moet je eigenlijk zelf ervaren. Maar ik kan je vertellen dat het net is alsof je negen minuten lang in een helikopter zit. Levensecht! Prachtig om zo over Nederland te vliegen en de bloemenvelden in de Bollenstreek te ruiken… (ja echt!)

this is holland review,attractie amsterdam,tips dagje amsterdam met kinderen,wat is leuk om te doen als je in amsterdam bent met kinderen,amsterdam met kinderen,tips amsterdam,uitje amsterdam,5d vlucht amsterdam
Natuurlijk mag het maken van een foto niet ontbreken tijdens
je bezoek aan This is Holland…

Conclusie: een heel cool uitje

This is Holland is echt tof om eens naartoe te gaan. Om heel eerlijk te zijn, zouden we best nog een keer willen. Onze kinderen vonden het helemaal geweldig. “Net alsof je echt vliegt, mam!” en “Dit was een van de coolste dingen in mijn leven!” Omdat het allemaal zo echt was, vond de jongste van vijf het af en toe nog wel een beetje spannend. Maar al met al: een uitje om nooit meer te vergeten!