Familiekamer Amsterdam 5 personen: tips voor hotels

Denk je aan een weekend Amsterdam en zoek je een familiekamer in Amsterdam voor 5 personen? In dit artikel vind je een aantal tips voor toffe hotels in Amsterdam waar je met het hele gezin op één kamer kunt slapen!

Een weekendje Amsterdam met het gezin

Amsterdam is en blijft een toffe stad. Een dagje Amsterdam is leuk, maar eigenlijk kun je veel beter kiezen voor een weekend Amsterdam met de kinderen. Superleuk om met je gezin naar het Rijksmuseum te gaan of een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten. Natuurlijk kun je ook heerlijk gaan shoppen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de LEGO winkel in de Kalverstraat of een uniek item scoren bij een van de leuke winkeltjes in de Negen Straatjes. Of langsgaan bij een echt Instagram museum… Ach, eigenlijk is het gewoon ook teveel om op te noemen. Je moet er gewoon lekker zelf naartoe gaan en het beleven!

Lees ook ons blog met tips voor leuke uitjes in Amsterdam met kinderen.

Familiekamer 5 personen in Amsterdam

Ben je van plan om een weekendje naar Amsterdam te gaan en ben je met zijn vijven? En wil je ook graag met zijn allen op dezelfde kamer verblijven? Dan kan het best lastig zijn om een geschikt hotel te vinden. Niet ieder hotel heeft namelijk familiekamers voor vijf personen beschikbaar en als ze er al zijn, dan moet je op tijd boeken. Want de keuze is nu eenmaal niet zo groot. Toch zijn er wel leuke hotels in Amsterdam waar je met het gezin terecht kunt. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal tips voor hotels in Amsterdam met familiekamers voor 5 personen voor je op een rijt gezet. Hopelijk zit er iets voor je tussen!


Tip 1 familiekamer 5 personen Amsterdam: MEININGER Hotel Amsterdam City West

Dit hotel ligt op een ideale locatie in Amsterdam, vlakbij station Slotervaart. Vanuit het hotel ben je zo in de stad en kun je heerlijk de stad verkennen. Ook kun je voor weinig parkeren in de parkeergarage. Er zijn hier dus leuke familiekamers voor 5 personen (maar ook voor 6 personen) en ook het ontbijt is helemaal prima en erg betaalbaar.


Tip 2: MEININGER Hotel Amsterdam Amstel

Afgezien van bovenstaand hotel in Amsterdam West, is er ook nog het MEININGER HOTEL Amsterdam Amstel. Dit moderne hotel ligt naast treinstation Amsterdam Amstel. Dankzij het openbaar vervoer sta je zo in de stad en ben je klaar om de highlights van onze hoofdstand te bezoeken. Naast dat je hier een 5 persoons familiekamer met eigen badkamer kunt boeken, kun je hier ook terecht als je met zijn zessen bent.


Tip 3 familiekamer 5 personen Amsterdam: Stayokay Hostel Amsterdam Oost

Bij Stayokay kun je ook een eigen kamer voor je gezin – inclusief eigen badkamer – boeken. Ook als je hier met zijn vijven wilt verblijven, dan kun je hier prima terecht. Het Stayokay Hostel Amsterdam Oost in gevestigd in een oude school en ligt op 3 km van het stadscentrum van Amsterdam. Met de tram ben je er zo! Een leuk hotel voor een betaalbare prijs…


Tip 4: Hotel City Garden Amsterdam

Nog een hotel waar je met zijn vijven in een kamer terecht kunt, is Hotel City Garden Amsterdam. Dit hotel ligt aan de chique PC Hooftstraat en heeft het Vondelpark als achtertuin. De famliekamers hebben een eigen badkamer.


Tip 5 Familiekamer 5 personen Amsterdam: Stayokay Hostel Amsterdam Vondelpark

Een mooi centraal gelegen hotel midden in het centrum van Amsterdam! Hier kun je zowel vijf als zes persoons kamers huren voor je gezin. Met eigen badkamer. Vanuit je hotel zit je zo bij het Van Goghmuseum en het Leidseplein. Een super keuze voor een weekendje Amsterdam met het gezin! Lees meer


Ik hoop dat er een leuke familiekamer voor 5 personen in Amsterdam voor je tussen zit. Heel veel plezier alvast met je citytrip!

Tips die voor gezinnen ook interessant kunnen zijn: