corona proof traktaties,corona verjaardag,jarig corona tips,tips verjaardag corona,trakteren corona,hygienische traktaties,zakjes snoep,zakjes chips,lik koekjes,rozijntjes,appel

Tips voor corona proof traktaties

Is je kind jarig (geweest) en ben je nog op zoek naar leuke corona proof traktaties? Lees dan even verder, want hieronder zet ik een aantal tips voor leuke, voorverpakte traktaties voor je op een rij.

Verjaardag vieren in corona tijd

Toen de scholen – in verband met het corona virus dicht waren – was onze dochter jarig. Het was jammer dat we haar verjaardag niet konden vieren zoals we dat normaal zouden doen, maar toch is het een hele leuke dag geweest. ‘s Morgens sneden we – al video bellend – de taart aan met opa en oma erbij en werd ons dochtertje verrast met leuke pakketjes en post. Ook kwamen er gedurende de dag meerdere vriendjes en vriendinnetjes aan de deur met mooie tekeningen. Om het zo feestelijk mogelijk te maken en mijn dochter toch het idee te geven dat ze ook een beetje kon trakteren, zette ik een mand met zakjes snoep bij de voordeur. Zo konden we iedereen die langskwam, toch iets lekkers geven!

Wil je ook een corona proof traktatie uitdelen? Bekijk dan hieronder de tips even.


Corona proof traktaties tip 1: iets gezonds

Mandarijnen en bananen zijn perfect om te trakteren. Kinderen halen zelf de schil eraf, dus geen gedoe qua bacteriën en dergelijke ;-). Van een mandarijn kun je bijvoorbeeld hele leuke indiaantjes maken. Hoe je dit doet, lees je in het blog over gezonde traktaties.

corona proof traktatie,verjaardag corona,gezonde traktaties,fruit traktaties,traktaties verjaardag,traktaties sint maarten,indianen mandarijnen,toffe peren,mummie appels
Indianen mandarijntjes…

En wat dacht je van dit stoere piraten banaantje?!

corona proof traktaties,corona proof traktatie,jarig corona,verjaardag corona,hygienische traktatie,gezonde traktatie,piraten indiaan

Corona proof traktaties tip 2: chips

Toen ik zelf op de basisschool zat, vond ik het heel cool (en lekker!) om zakjes chips te trakteren. Ik herinner mij dat dit in de bovenbouw destijds ook veel werd gedaan. Zakjes chips zijn ook heel hygiënisch, omdat de chips van zichzelf al verpakt zit en er dus niemand aan gezeten heeft. 

Naast zakjes chips, zijn busjes Pringles met een wikkel naar keuze ook superleuk om te trakteren. Mijn zoontje trakteerde de klas onlangs op deze voetbaltraktatie:

corona proof traktatie,busjes pringles traktatie

Corona vrije traktatie tip 3: vrolijke koekjes

Er zijn ook tal van leuke zakjes met koekjes die je kunt trakteren. HEMA verkoopt bijvoorbeeld zakken met kleine zakjes likkoekjes erin, JUMBO heeft toffe zakjes met dino-koekjes en Albert Heijn verkoopt leuke Frozen cakejes die individueel verpakt zijn. Er is genoeg keuze!

corona proof traktaties,corona verjaardag,jarig corona tips,tips verjaardag corona,trakteren corona,hygienische traktaties,zakjes snoep,zakjes chips,lik koekjes,rozijntjes,appel
Corona proof traktaties…

Verjaardag tijdens corona tip 4: ijsjes

Tijdens een warme dag is er niets lekkerders dan een ijsje. Denk bijvoorbeeld aan een peren ijsje of een simpel raketje. IJsjes zijn altijd een feest en het voordeel is dat ze allemaal afzonderlijk verpakt zijn.

Corona proof traktaties tip 5: zakjes snoep

Ken je dat: zo’n bak met losse snoepjes waar iedereen zo lekker met zijn handen in graait? Met kant en klare uitdeelzakjes met snoep erin heb je dit probleem sowieso niet. Iedere supermarkt heeft ze wel. Makkelijk en lekker!

Corona proof traktatie tip 6: lovely lollypops…

corona proof traktaties,jarig corona,corona verjaardag vieren,covid 19 traktatie,bloem van lolly,chupa chups traktatie,traktatie creche,makkelijke traktatie,traktatie idee,tips traktaties

Ook met lolly’s kun je leuke corona proof traktaties maken. Deze bloem bijvoorbeeld. Knip twee bloemen uit en prik hier de lolly doorheen. Geeft een leuk bloemen effect!

Traktatie tips en ideeën: rozijnen

Ook van doosjes rozijnen kun je de leukste traktaties maken. Plak er een leuke wikkel omheen en maak er bijvoorbeeld indiaantjes, konijntjes of brandweerwagentjes van. Je kunt er alle kanten mee op!

Coronaproof trakteren tip 8: danoontjes

Danoontjes zijn ook leuk om te trakteren. Wees creatief en maak er bloemen mee, molentjes of vogels. Superleuk!


Genoeg keuze dus wat betreft corona proof traktaties. Veel plezier met trakteren!

Zie ook: