Traktatie afscheid creche: vijf leuke en makkelijke tips

Een traktatie afscheid creche: ben je op zoek naar leuke tips voor als je kind afscheid neemt op het kinderdagverblijf? In dit blog vind je een aantal leuke tips!

Afscheid nemen op de crèche: een bijzonder moment

Na vier jaar op het kinderdagverblijf is het dan zo ver: je kind wordt vier en mag naar de basisschool. Een bijzonder moment! Hoewel kinderen er bij het aanbreken van hun vierde verjaardag ook echt wel aan toe zijn om naar de kleuterschool te gaan, is het voor sommige kindjes best wel een beetje moeilijk om afscheid te nemen van de lieve juffies op de crèche. Hoewel: misschien hebben de mama’s hier nog wel de meeste moeite mee… Haha, ik spreek uit ervaring ;-).

Een cadeautje voor de juffies: ja of nee?

Ik vond (en vind) het een leuk idee om de juffies te bedanken voor hun inzet en zorgzaamheid. Ze hebben toch per slot van rekening (lang) voor je kind gezorgd en daar verdienen ze echt wel een bedankje voor! Toen onze kinderen afscheid namen op het kinderdagverblijf gaven we hun juffen als bedankje lekkere bonbons. Hierbij deden we een kaartje waarop we onze waardering voor hen uitspraken. Daarnaast vonden we het leuk om iets voor de groep te doen. Ik kocht daarom een leuk prentenboek. Daar hebben zowel de begeleiders als de kindjes iets aan. Leuk toch!

Traktatie afscheid creche: vijf tips!

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens de laatste dag op het kinderdagverblijf, is een traktatie. Weet je niet wat je moet maken? Dan zet ik hieronder een aantal tips voor je op een rij.

Afscheidstraktatie creche tip 1: unicorn traktatie

traktatie afscheid creche,traktatie meisje 4 jaar,cupcake traktatie,unicorn traktatie,traktatie meisje 5,unicorn cupcakes

Helaas heb ik er geen grotere foto van, maar toen ons dochtertje afscheid nam op het kinderdagverblijf, trakteerde ze deze unicorn traktaties. Ik bakte cupcakejes en deed deze in een leuk unicorn doosje (destijds te koop bij de Action). Omdat ik het leuk vond om ook nog een cadeautje erbij te doen, deed ik in het pakketje ook nog een unicorn bellenblaas en een unicorn notitieboekje. Cellofaantje eromheen en klaar! Oh ja, op een begeleidend kaartje schreef ik “bedankt voor de magisch mooie tijd!”. Leuk toch?!

traktatie afscheid creche,meisjes traktatie,unicorn traktatie,paarden traktatie,cupcakes trakteren

Hier vind je trouwens ook leuke en betaalbare unicorn cadeaus.


Traktatie afscheid creche tip 2: piratenbootjes

traktatie afscheid creche,piratenboot traktatie,traktatie afscheid kinderdagverblijf,traktatie afscheid peuterspeelzaal
Piratenbootjes als afscheidstraktatie voor op de crèche…

Toen ons zoontje vier werd en afscheid nam op het kinderdagverblijf, trakteerde hij op ‘Jake en de Nooitgedacht’ piraten bootjes. Hij was destijds dol op deze tekenfilmserie. Voor deze traktatie vulde ik van die plastic badbootjes met chocolademuntjes. Daarbij deed ik doosjes rozijnen in de vorm van schatkistjes (hoop dat je het een beetje kunt zien op de foto). Met een sateprikker en wat papier maakte ik een zeil die ik op het bootje bevestigde. Kaartje erbij met de tekst “Ahoy maatjes, ik vaar nu door naar de kleuterschool!”


Traktatie afscheid peuterspeelzaal tip 3: knapzakjes

traktatie afscheid creche,traktatie afscheid kinderdagverblijf,traktatie afscheid peuterspeelzaak,gezonde traktatie afscheid creche,knapzakjes,popcorn traktatie
Knapzakjes zijn ook leuk als traktatie voor op de crèche…

Deze knapzakjes zijn ook superleuk toch?! Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. In deze knapzakjes bevindt zich in het servet een plastic zakje met popcorn en rozijntjes. Natuurlijk kun je ze ook vullen met snoep, maar ze zijn ook super geschikt om te vullen met gezonde dingen. Druiven of cherrytomaatjes en komkommer bijvoorbeeld. Wat je ook doet: de knapzakjes kunnen prima als afscheidstraktatie. Kaartje erbij met “Tijd om verder te reizen!”

Wil je weten hoe je deze knapzakjes maakt? Bekijk dan mijn blog over gezonde traktaties.


Traktatie afscheid kinderdagverblijf tip 4: LOL traktaties

traktatie afscheid creche,lol surprise cupcakes,lol surprise trakteren,lol cakes met prikker erin,lol feestje,lol partijtje,traktatie afscheid peuterspeelszaal,traktatie afscheid kinderdagverblijf
Deze LOL traktaties zijn een feestje voor op het kinderdagverblijf!

Misschien is jouw kleine meid – net als die van mij – ook wel fan van L.O.L. Surprise. Hoe leuk is dan een traktatie in dit thema?! Kaartje erbij met “Wat een lol heb ik hier gehad!” en klaar… Hier vind je nog meer ideeën voor L.O.L. Surprise traktaties.


Traktatie afscheid peuterspeelzaal tip 5: als een vis in het water…

traktatie afscheid creche,traktatie afscheid kinderdagverblijf,traktatie afscheid peuterspeelzaal,aquarium traktatie,traktatie visje
Bron: Pinterest

Ik blijf dit ook zo’n superleuke traktatie vinden. Ziet er super feestelijk uit toch met die gekleurde manna erin en de feestelijke prikker erop. Kan ook heel goed als traktatie voor een afscheid op het kinderdagverblijf. Je kunt er eventueel een kaartje bij doen met de naam van je kind erop en de tekst “Ik voelde mij als een vis in het water!” of “Ik kom nog wel een keertje ‘haai’ zeggen!” Grappig toch?!


Heb jij nog tips voor een traktatie afscheid creche? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: