Sneeuwspelletjes van Frozen voor als het sneeuwt!

Sneeuwspelletjes: je kent er vast wel een paar! En wat je ook bedenkt: spelen in de sneeuw is altijd leuk. Alleen al een sneeuwpop maken, is geweldig. Prinses Anna uit de film Frozen deed dit ook maar wat graag met Elsa… Ben jij net als wij, dol op de Disney film Frozen? Check dan vooral onderstaande Frozen sneeuwspelletjes. Plezier gegarandeerd!

TIP: Voordat je aan de slag gaat, één tip: trek je kind (en zelf ook!) warme en waterdichte kleding en, als het even kan, warme winterlaarzen aan. Zo houd je het langer vol in de sneeuw en beleef je er langer plezier aan!

Sneeuwspelletjes 1: bouw je eigen Frozen sneeuwkasteel

Oké: het ijspaleis van Elsa is misschien wat te hoog gegrepen, maar als er sneeuw ligt, dan kun je natuurlijk perfect zelf (of samen) een mooi sneeuwkasteel bouwen. Eigenlijk werkt sneeuw net zo als zand. Pak daarom je strandschepjes en emmertjes erbij en begin met bouwen. Heb je toevallig plastic ijshoorn vormpjes in huis? Dan kun je die mooi gebruiken voor de torentjes.


Sleeën als Anna en Christoph

Niets leuker dan sleeën in de sneeuw, maar dan moet je er wel eentje hebben natuurlijk ;-). Hoewel, je kunt ook gewoon een wasmand gebruiken. Touwtje eraan en klaar! Weet je nog dat Christoph in de eerste Frozen film samen met Anna op zoek ging naar Elsa? Ze stapten toen in de slee van Christoph die getrokken werd door rendier Sven. Toen bleek dat ze achterna werden gezeten door wolven, gingen ze alleen wel heel erg hard… Oké, tegen die wolven zeggen we “nee, dank je wel”, maar tegen sleeën zeggen we volmondig “ja”. Wist je trouwens dat er een echt Frozen kinderbed bestaat? Hierin voel je je een echte Anna of Elsa!

sneeuwspelletjes,frozen peuterbed,disney frozen bed,kinderbed frozen,slee bed frozen
Speciaal Disney Frozen bed…

Sneeuwspelletjes 3: bouw je eigen Olaf

“Zullen wij een sneeuwpop maken…” Iedereen kent dit liedje uit Frozen wel. Anna wil niets liever dan met Elsa sneeuwpoppen maken, want dat kan ze zo goed. En het is natuurlijk leuk om samen te doen. Natuurlijk kun je allerlei soorten sneeuwpoppen (en zelfs sneeuwmonsters) maken als het sneeuwt en je hebt er niet veel voor nodig, maar deze Olaf sneeuwpop is wel heel erg leuk. Er is zelfs een website die ‘Make your own Olaf’ kits verkoopt. Jammer alleen dat ze geen sneeuwwolkjes voor Olaf verkopen, zodat hij heel kan blijven. Tja, we leven hier nu eenmaal niet in Arendelle. In Disneyland Parijs kun je binnenkort wel ervaren hoe het is in Arendelle…


Sneeuwspelletjes 4: tover de mooiste sneeuwballen

Ken je prins Hans van de Zuidereilanden nog? Dat is die prins uit de film Frozen die eerst met Anna wilde trouwen, maar haar daarna keihard in de steek liet. Gelukkig nam Anna aan het einde van de film wraak en gaf ze ‘m een flinke optater! Wat zouden we graag een paar sneeuwballen richting prins Hans gooien… “Bam, poef…!” Niet zo doordraven… Het is maar een film…!

TIP: Deze sneeuwballenmaker heb ik ooit eens gekocht en het is nog altijd een regelrechte hit. Deze sneeuwballentang is onmisbaar als het sneeuwt en het zorgt ervoor dat je 1: perfect ronde sneeuwballen maakt en 2: geen koude handen krijgt. Kortom: het is de investering meer dan waard!


Spelletje 5 voor als het sneeuwt: maak een Frozen taart van sneeuw

Heb je de korte film ‘Frozen Fever’ al gezien? Hierin maakt Elsa een prachtige taart voor Anna’s verjaardag. Voor een verjaardag kun je natuurlijk met allerlei spullen deze taart proberen na te maken. Maar als het sneeuwt, kun je natuurlijk ook een taart bouwen van sneeuw. Met wat ronde bakvormen, nepkaarsjes en wat Frozen decoratie voor op de taart kom je een heel eind. Plezier gegarandeerd!


Welke van bovenstaande sneeuwspelletjes vind jij het leukst?

Zie ook: