kerstfilms voor kinderen,leuke kinder kerstfilms,kerst met linus,kerst met mickey,mickeys kerstfeest,paw patrol kerstfilm,midden in de winternacht

Kerstfilms voor kinderen: onze top 5

Kerstfilms: in de periode voor Kerstmis worden we ermee overspoeld. Lang niet alle kerstfilms vind ik leuk voor kinderen. Maar er zijn een paar kerstfilms voor kinderen waar wij hier thuis maar niet op uitgekeken raken. In dit blog vertel ik je welke dat zijn.

Overgang Sinterklaas naar kerst

Op 6 december halen we de Sinterklaasversiering weg en schakelen we over naar kerst. De schoorsteen vertrekt naar zolder en ook het grote Sinterklaasboek waar mijn kinderen altijd zo gek op zijn, maakt plaats voor een boek met kerstverhalen. We hebben spontaan geen trek meer in pepernoten (maar wel in kerstkransjes!) en maken zelf mooie kerst knutsels voor in de kerstboom. We love Christmas!!!

Leuke kerstfilm voor kinderen tip 1: Kerst met Linus

kerstfilms,leuke kerstfilm,familiefilm kerstmis,kinder kerstfilms,kerst met linus,scandinavische kinderserie

Zonder Linus geen kerst voor ons! Ieder jaar halen we de dvd van deze Scandinavische kerstserie weer uit de kast, zo leuk…

Kerst met Linus is een heerlijke serie die bestaat uit 24 afleveringen en aftelt naar kerst. Kerst met Linus speelt zich af in het plaatsje Svingen in Noorwegen. De hoofdpersoon in de serie is acht jaar en heet Linus. Samen met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morten, Burre en zijn jongere zusje Klara beleeft hij allerlei avonturen in de sneeuw. Zo redden ze onder meer een vos, verkopen ze zelfgebakken peperkoekhuisjes en bewaken ze een zelfgemaakt fort. Beslist kijken, deze mooie kerstserie! Hier te koop voor € 8,99.

Leuke kerstfilms voor kinderen tip 2: Casper en Emma vieren kerst

kerstfilms,casper en emma vieren kerst,casper en emma kerstfilm,kerstfilm casper en emma

In een eerder blog heb je misschien al gelezen dat mijn kids fan zijn van Casper en Emma en hun knuffels Mevrouw Konijn en Welpje. Rond kerst kijken we dan ook altijd wel de kerstfilm van Casper en Emma. In deze kerstfilm hopen de twee vriendjes dat het gaat sneeuwen met kerst. En komt de kerstman wel op bezoek? Een leuke film voor kinderen t/m een jaar of 7. De film Casper en Emma op wintersport is trouwens ook de moeite waard om te bekijken! Hier te koop voor € 8,99.

Kerstfilms voor kinderen tip 3: Frozen

kerstfilms voor kinderen,dvd frozen 2,mooie kerstfilm,familiefilm kerstmis

“Let it go, let it go…” We kunnen er niets aan doen, maar wij krijgen maar geen genoeg van de Frozen film. Het verhaal, de muziek, de sneeuw… Als je ‘m nog niet hebt gezien, zeker kijken deze mooie kerstfilm! Hier te koop voor € 12,99.

Belle en het Beest: een betoverend Kerstfeest

kerstfilms voor kinderen,belle en het beest een betoverend kerstfeest,tips leuke kerstfilms

Nog zo’n heerlijke kerstfilm! Een aanrader als je kind van prinsessen houdt en helemaal weg is van Belle… Hier te koop voor € 10,99.

Kerstfilms voor kinderen tip 5: Het kerstfeest van Mickey

kerstfilms,kerstfeest van mickey,mickey mouse kerstfeest

Nostalgie ten top! Ken je deze nog van vroeger? De dvd Het kerstfeest van Mickey is een vrolijke bewerking van het klassieke kerstverhaal. Dagobert Duck speelt de rol van Ebenezer Scrooge en de wijze geesten worden gespeeld door Goofy en Japie Krekel. Mickey Mouse (Bob Cratchit) en Donald Duck (neef Fred) leren Dagobert uiteindelijk waar het echt om draait met kerst… Hier te koop voor € 13,99.

Leuke kerstfilms voor kinderen tip 6: Midden in de winternacht

kerstfilms,midden in de winternacht

De film Midden in de winternacht is een film die leuk is voor het hele gezin. De film gaat over het jongetje Max die een week voor kerst een hele grote eland (Moos) door het dak ziet vallen. En deze eland blijkt te kunnen praten. Samen met Moos gaat Max op zoek naar de kerstman. Zal het Max en Moos lukken de kerstman te vinden en de slee op tijd weer in de lucht te krijgen…? Hier te koop voor € 10,54.

Kerstfilm tip 7: Peppa Pig Winterpret

kerst dvd peppa pig,kerstfilm peppa pig,kerst cadeau peppa pig

Is je kind helemaal weg van Peppa Pig? Dan is deze kerst dvd van Peppa Pig een regelrechte aanrader! Hier te koop voor € 8,99.

Paw Patrol kerst dvd: Pups Redden Kerstmis

paw patrol kerst dvd,rubble paw patrol,everest paw patrol,marshall paw patrol

Is je kind helemaal weg van Paw Patrol? Dan mag deze kerst dvd van Paw Patrol niet ontbreken in je kast. De slee van de kerstman wordt gerepareerd, er worden pinguins teruggebracht naar huis en er is een een extra lange kerstaflevering. Kortom: dat wordt genieten! Hier te koop voor € 16,99.

Heb jij nog tips voor leuke kerstfilms voor kinderen?

Zie ook: