kerstfilms,kinder kerstfilms,kerst met linus,scandinavische kinderserie

Kerstfilms voor kinderen: onze top 5

Kerstfilms: in de periode voor Kerstmis worden we ermee overspoeld. Lang niet alle kerstfilms vind ik leuk voor kinderen. Maar er zijn een paar kerstfilms waar wij hier thuis maar niet op uitgekeken raken. In dit blog vertel ik je welke dat zijn.

Overgang Sinterklaas naar kerst

Op 6 december halen we de Sinterklaasversiering weg en schakelen we over naar kerst. De schoorsteen vertrekt naar zolder en ook het grote Sinterklaasboek waar mijn kinderen altijd zo gek op zijn, maakt plaats voor een boek met kerstverhalen. We hebben spontaan geen trek meer in pepernoten (maar wel in kerstkransjes!) en maken zelf mooie kerst knutsels voor in de kerstboom. We love Christmas!!!

Kerstfilms voor kinderen tip 1: Kerst met Linus

kerstfilms,kinder kerstfilms,kerst met linus,scandinavische kinderserie

Zonder Linus geen kerst voor ons! Kerst met Linus is een heerlijke serie die bestaat uit 24 afleveringen en aftelt naar kerst. Kerst met Linus speelt zich af in het plaatsje Svingen in Noorwegen. De hoofdpersoon in de serie is acht jaar en heet Linus. Samen met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morten, Burre en zijn jongere zusje Klara beleeft hij allerlei avonturen in de sneeuw. Zo redden ze onder meer een vos, verkopen ze zelfgebakken peperkoekhuisjes en bewaken ze een zelfgemaakt fort. Beslist kijken, deze mooie kerstserie!

Kerstfilms voor kinderen tip 2: Casper en Emma vieren kerst

kerstfilms,casper en emma vieren kerst,casper en emma kerstfilm,kerstfilm casper en emma

In een eerder blog heb je misschien al gelezen dat mijn kids fan zijn van Casper en Emma en hun knuffels Mevrouw Konijn en Welpje. Rond kerst kijken we dan ook altijd wel de kerstfilm van Casper en Emma. In de kerstfilm hopen de twee vriendjes dat het gaat sneeuwen met kerst. En komt de kerstman wel op bezoek? Een leuke film voor kinderen t/m een jaar of 7. De film Casper en Emma op wintersportΒ is trouwens ook de moeite waard om te bekijken!

Kerstfilms voor kinderen tip 3: Frozen

kerstfilms,frozen film,film frozen,disney frozen

“Let it go, let it go…” We kunnen er niets aan doen, maar wij krijgen maar geen genoeg van de Frozen film. Het verhaal, de muziek, de sneeuw… Als je ‘m nog niet hebt gezien, zeker kijken deze mooie kerstfilm! Ben je fan van Disney? Lees dan hier ons blog over Disneyland Parijs.

Kerstfilms voor kinderen tip 4: Het kerstfeest van Mickey

kerstfilms,kerstfeest van mickey,mickey mouse kerstfeest

Nostalgie ten top! Ken je deze nog van vroeger? De dvd Het kerstfeest van Mickey is een vrolijke bewerking van het klassieke kerstverhaal. Dagobert Duck speelt de rol van Ebenezer Scrooge en de wijze geesten worden gespeeld door Goofy en Japie Krekel. Mickey Mouse (Bob Cratchit) en Donald Duck (neef Fred) leren Dagobert uiteindelijk waar het echt om draait met kerst…

Kinder kerstfilms tip 5: Midden in de winternacht

kerstfilms,midden in de winternacht
De film Midden in de winternacht is een film die leuk is voor het hele gezin. De film gaat over het jongetje Max die een week voor kerst een hele grote eland (Moos) door het dak ziet vallen. En deze eland blijkt te kunnen praten. Samen met Moos gaat Max op zoek naar de kerstman. Zal het Max en Moos lukken de kerstman te vinden en de slee op tijd weer in de lucht te krijgen…? Een leuke film!

Heb jij nog tips voor leuke kerstfilms? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: