nieuwe pokemon game nintendo switch,arceus,arcues

Review Pokémon Legends: Arceus voor de Nintendo Switch

Op 28 januari is ‘ie gelanceerd: de nieuwe Pokémon game ‘Pokémon Legends: Arceus’. Begin januari hoorden we al veelbelovende berichten over de game, maar wat vinden wij ervan? Van Nintendo mochten wij Pokémon Legends: Arceus uitproberen. In dit blog vertellen we je graag wat we van de game vinden. Benieuwd? Lees dan even verder!

Eerdere Pokémon games

Voordat we je vertellen wat wij van de game vinden, is het goed om te weten dat er – naast Pokémon Legends: Arceus – al eerder games van Pokémon zijn uitgebracht voor de Nintendo Switch. Ik zet ze voor de volledigheid nog even op een rij:

Verschil met eerdere games

Pokémon Legends: Arceus is heel anders dan eerder uitgebrachte Pokémon games voor de Nintendo Switch. Een groot verschil is dat je bij dit spel eeuwen terug gaat in de tijd, naar het begin van het Pokémon tijdperk waarin er nog maar heel weinig bekend is over de wezens. Je opdracht is om de eerste Pokédex te maken: een soort index waarin alle Pokémon en hun eigenschappen staan. Als lid van het Survey trek je – samen met je partner Rowlet, Cyndaquil of Oshawott – de wijde wereld in om ze te observeren en te vangen. En dat laatste gaat niet zo maar, je komt soms in serieuze battles terecht!

Wat Pokémon Legends: Arceus ook anders maakt dan andere Pokémon games, is dat het zich afspeelt in een open wereld. Je kunt dus gaan en staan waar je maar wilt.

Tot slot hoor je denken: “wat is Arceus dan precies?”. Maar om daar achter te komen, moet je de game toch echt zelf gaan spelen!

Crafting

Een leuk onderdeel van de game is dat je zelf aan de slag gaat met ‘crafting’. Zo kun je bijvoorbeeld zelf je eigen Poké Balls maken, mits je daarvoor genoeg materialen hebt verzameld tenminste.

Wat vinden wij van de game?

Wat een fantastisch spel! Pokémon Legends: Arceus is een hele toffe game. De sfeer is mooi, wat meer ‘vintage’ dan andere Pokémon games en over de graphics in het spel lazen we wat negatieve berichten, maar hier kunnen wij ons niet in vinden. Je wordt helemaal in de game meegenomen en je kunt zelf overal naartoe lopen en alles op eigen houtje ontdekken. Heel avontuurlijk dus! Je komt heel veel te weten over Pokémon en hun eigenschappen en ook het battelen met Pokémon is leuk en heel spannend, want het valt af en toe echt niet mee om ze te vangen. Heel uitdagend dus ook.

Tijdens het spel wordt er best vaak iets uitgelegd, waardoor de game – vooral aan het begin – wat traag aan kan voelen. De game is er – net zoals andere Pokémon games – helaas niet in het Nederlands. Hierdoor denken wij dat het voor kinderen tot een jaar of 10 nog wat lastig is om te begrijpen. Mocht je de game dus aan willen schaffen voor je kind, dan is dit wel iets om rekening mee te houden.

Heb jij Pokémon Legends: Arceus al gespeeld? De game is hier te koop!

Bekijk hier de beelden van Pokémon Legends: Arceus…

Zie ook: