nintendo switch,nintendo switch,nintendo 2ds xl,nintendo switch lite

Nintendo Switch of Nintendo DS: welke kies je?

Als je kind zo’n acht jaar oud is, zal hij of zij vast en zeker beginnen over een draagbare spelcomputer als de Nintendo Switch. Maar wat is er nu zo leuk aan dit apparaat en wat is het verschil met de Nintendo DS? En hoe zit het met de Nintendo Switch Lite? Ik vergeleek ze met elkaar en in dit blog vertel ik je graag over mijn bevindingen.

Sparen voor een Nintendo Switch...

Ons zoontje is net acht jaar geworden en wilde het liefste centjes voor zijn verjaardag. Dit omdat hij, net zoals veel van zijn vriendjes en vriendinnetjes, namelijk aan het sparen was voor de vernieuwde Nintendo Switch. Daarop kan hij dan bijvoorbeeld het super populaire bouwspel Minecraft spelen, Mario Kart en het nieuwe Pokemon spel voor op de Switch: allemaal voorbeelden van leuke Switch spelletjes.


Verschil Nintendo DS en Nintendo Switch

Mijn zoontje heeft van zijn geld inmiddels de vernieuwde Nintendo Switch gekocht. Maar voordat hij dat deed, hebben we van tevoren verschillende populaire game consoles met elkaar vergeleken. De Nintendo DS is bijvoorbeeld ook een populaire draagbare spelcomputer (ook wel: handheld console) die leuk is voor kinderen. Maar wat is nu het verschil tussen deze apparaten?

nintendo switch,nintendo 2ds xl
De nieuwste Nintendo DS: de 2ds xl...

Allereerst is er een verschil in prijs. Waar de nieuwste Nintendo DS (de 2DS XL) € 158,- kost, ligt de prijs van een Nintendo Switch wel echt hoger: namelijk rond de β‚¬ 320,- (er is ook nog een Switch Lite, meer hierover lees je hierna). Het prijsverschil heeft grotendeels te maken met het feit dat de Switch op verschillende manieren kan worden gebruikt en niet alleen als handheld, zoals de DS. De controllers van de Switch kunnen namelijk worden los gekoppeld en op deze manier kan je kind, samen met een vriendje of vriendinnetje of broertje of zusje, tegelijkertijd een spelletje spelen op het apparaat en bijvoorbeeld samen lekker Super Mario Party spelen. Daarbij kan de Switch ook worden aangesloten op de televisie, zodat je gezellig met elkaar in de huiskamer kunt gamen. Plezier voor het hele gezin dus!

nintendo switch,controllers nintendo switch,vernieuwde nintendo switch,nintendo switch met verbeterde accu
Tegen elkaar spelen op hetzelfde apparaat of op de tv: het kan met de Nintendo Switch...

Vernieuwde Switch met langere accuduur

Besluit je, net als mijn zoontje, voor een Switch te gaan, bedenk dan dat er meerdere varianten van dit apparaat te koop zijn. De Switch die in 2017 uitkwam, is namelijk recent vernieuwd en heeft een betere accu gekregen. Dit houdt in dat de batterijen van dit vernieuwde apparaat het dus langer volhouden. Ik verwacht dan ook dat er op sites als Marktplaats meer aanbod zal komen van 'oude' Switch apparaten. Besluit je om een tweedehands Switch te kopen, wees je er dan van bewust dat je dan genoegen neemt met de oudere versie.


Switch Lite: goedkopere versie van de Switch

Dan is er ook nog een Switch Lite verkrijgbaar. Deze is iets kleiner dan de gewone Switch en kan alleen als handheld worden gebruikt. De Switch Lite is vanaf 20 september 2019 verkrijgbaar en hier te koop.

nintendo switch,nintendo switch lite,swith lite turquois
De Nintendo Switch Lite...

Sparen voor Switch en leuke spelletjes!

Ik hoop dat je een beetje een beeld hebt gekregen van wat nu precies de verschillen zijn tussen de verschillende soorten draagbare spelcomputers. Mijn zoontje heeft in ieder geval, zodra hij het geld bij elkaar had, de Switch gekocht. Met een leuk Nintendo Switch spelletje erbij natuurlijk. Hierin is er ook genoeg keuze!


Waar ga jij voor: de Nintendo Switch of de Nintendo DS?

Zie ook: