nintendo switch sports review nederlandstalig

Bewegen is leuk met Nintendo Switch Sports

Bowlen in je eigen woonkamer: het kan met Nintendo Switch Sports! Wil je meer weten over deze game? In deze review vertel ik je wat wij van het spel vinden…

“Mogen we gamen…?”

Onze kinderen zijn dol op gamen en als het aan hen ligt, doen ze dat het liefst de hele (mid)dag. Maar de hele dag op de bank hangen met een schermpje is ook niet alles, vinden wij als ouders. Lekker bewegen en af en toe even buiten spelen is wel zo fijn en gezond. Ook vinden wij het leuk om zo nu en dan eens een spelletje te doen met het gezin. Maar als wij papa en mama dan wel eens voorstellen om bijvoorbeeld een potje Monopoly of iets dergelijks te doen, wordt er dikwijls gezucht en gesteund. “Mogen we echt niet gamen?”, is het dan… πŸ˜‰

Gamen met het gezin

Nu vinden mijn man en ik het zelf ook leuk om te gamen. Sterker nog, tijdens de lockdowns hebben we heel vaak Super Mario Party met zijn vieren gespeeld en dat was zo leuk om te doen! Sinds een tijdje hebben we nu Nintendo Switch Sports in huis en ik kan je vertellen: ook dit spel is een hit!

Sporten

Bij Nintendo Switch Sports kun je zes verschillende sporten spelen, namelijk: bowlen, voetballen, volleyballen, tennissen, badmintonnen en chanbara (zwaardvechten). Leuk om te doen (in je eentje of met elkaar), spannend (doordat je het tegen anderen opneemt) en je bent ook nog eens in beweging. Dus niet onderuit gezakt op de bank een spelletje spelen, maar lekker actief bezig zijn! Hoe vaak we hier thuis tegenwoordig niet aan het bowlen zijn op zondagmiddag… En die vieze stinkschoenen van het bowlingcentrum hoeven we tenminste ook niet aan. Helemaal top!

Vanaf deze herfst: Golf voor Nintendo Switch Sports

Dit jaar wordt Nintendo Switch Sports uitgebreid met Golf. Deze software-update is gratis. Heel tof en wie weet, worden er later nog wel veel meer sporten toegevoegd.

Voor hoeveel spelers is Nintendo Switch Sports?

Je kunt Nintendo Switch Sports op verschillende manieren spelen. Ten eerste kun je het in je eigen woonkamer opnemen tegen je familie. Speel bijvoorbeeld een potje tennis met je broer of zus en neem het op tegen je familie tijdens een potje bowlen. Is er nu niemand in huis die mee kan doen, dan kun je het dus altijd nog online opnemen tegen iemand.

Outfits vrijspelen

Voordat je begint met spelen, maak je zelf je eigen character. Ogen, haren, wenkbrauwen… Je kunt je personage helemaal zelf samenstellen. En er hoort natuurlijk ook een coole outfit bij. Aan het begin heb je keuze uit een beperkt aantal outfits, maar hoe meer punten je tijdens de wedstrijden verzamelt, hoe meer toffe nieuwe outfits je kunt kiezen. En je kunt trouwens ook als je eigen Mii-personage spelen!

Kortom: wij zijn enthousiast over Nintendo Switch Sports. Ben je ook benieuwd naar het spel? De game is hier te koop.

Zie ook: