lundby poppenhuis,lundby dollhouse,restyle lundby dollhouse,zelf opknappen poppenhuis,poppenhuis van lundby,vintage poppenhuis opknappen,poppenhuis kopen,mooi poppenhuis,leuk poppenhuis

Poppenhuis van Lundby opknappen

Toen ik klein was, kon ik eindeloos met poppetjes spelen. Playmobil vond ik erg leuk speelgoed om mee te spelen, maar een poppenhuis vond ik helemaal geweldig. De situaties uit huis naspelen, kamertjes inrichten, zelf verhaaltjes verzinnen… Omdat ik het zelf vroeger zo leuk vond, wilde ik voor mijn dochtertje ook graag een leuk poppenhuis. Er zijn supermooie nieuwe huizen te koop, vooral van Disney! Maar toch wilde ik er zelf graag eentje opknappen. Eentje die ik zelf ook vroeger heb gehad: een poppenhuis van het merk Lundby.

Een Lundby poppenhuis via Marktplaats

Er zijn prachtige nieuwe Lundby poppenhuizen te koop, maar het is ook leuk om er zelf eentje op te knappen en ‘m helemaal te maken zoals jij dat wilt. Hieronder lees je hoe ik het restylen van het Lundby huis heb aangepakt.

poppenhuis,nieuw lundby poppenhuis
Nieuw poppenhuis van Lundby

Restylen van een oud poppenhuis

Op Marktplaats ging ik dan ook op zoek naar een oud poppenhuis. Ik vond er een van het Zweedse merk Lundby. Dit bedrijf verkoopt al sinds de jaren veertig poppenhuizen en spullen hiervoor. Lundby was ook de eerste poppenhuis producent die zijn poppenhuizen voorzag van elektriciteitsbedrading. Het leuke hiervan is dat je dus lampjes kunt aanbrengen en die aan en uit kunt zetten. Ik wist dit, en dus kocht ik via Marktplaats een Lundby dollhouse met elektriciteitsbedrading.

Zelf een poppenhuis opknappen: superleuk om te doen!

Zelf een poppenhuis opknappen is even wat werk, maar ik vond het heerlijk om te doen. En als het klaar is, heb je echt iets unieks. Hoe ik een en ander heb aangepakt? Hieronder zie je op de bovenste foto links het gekochte huis in zijn oorspronkelijke staat. Op de rechterfoto bovenaan zie je het huis, nadat ik de ‘gele delen’ wit had geverfd. Het dak verfde ik met een roller donkergrijs. Via poppenhuiswinkel.com bestelde ik zelfklevend, wit tapijt en bij de Action kocht ik allerlei papier om de wandjes mee te beplakken. De lampjes kocht ik nieuw. Ik plakte ze vast en sloot de draadjes aan op de elektriciteitspunten…

poppenhuis,lundby poppenhuis opknappen,poppenhuis lundby opknappen

En: hoe vind je het poppenhuis geworden…?

Mijn dochtertje speelt trouwens heel graag met het huis en met de poppetjes van Sylvanian Families. En zo nu en dan verzin ik weer iets om eraan toe te voegen. Zoals dit fotolijstje met een foto van mijn kinderen erop. Grappig toch?!

Zie ook: