brawl stars,game,knokkers,leuke games,game review,brall stars

Brawl Stars: kleurrijke game met knokkers

Ben je ook fan van Brawl Stars? Of ken je iemand die helemaal gek is van deze game? In dit blog vertel ik je meer over wat nu precies de bedoeling is van dit populaire spel.

Gamen is hot

Yep, hier in huis wel tenminste! Ons zoontje van 8 houdt erg van gamen – hij heeft ook een Nintendo Switch – maar BS is toch wel een van zijn favoriete spelletjes. Veel klasgenoten van hem spelen het spel ook en tevens heeft hij samen met een aantal teamgenootjes een ‘clan’ opgericht.

Natuurlijk zie ik wel eens iets voorbijkomen van het spel, maar hoe het nu precies gaat, wist ik eigenlijk niet. Om hierachter te komen, downloadde ik onlangs zelf het spel. Inmiddels begrijp ik iets meer van knokkers en edelstenen. Hieronder vertel ik je er meer over.

Brawl Stars spullen kopen? Kijk dan hier!


Wat is Brawl Stars?

Brawl Stars is een shooter game van Supercell die op verschillende apparaten (mobiel, tablet etc.) kan worden gespeeld. Het is een realtime vechtgame die je met behulp van zogenaamde ‘knokkers’ speelt. In verschillende spelrondes probeer je zoveel mogelijk tegenstanders te verslaan en trofeeΓ«n te behalen.

Bekijk hier ook ons overzicht met de leukste en nieuwste Nintendo Switch spelletjes.

brawl stars,brall stars game,knokkers brawl stars
Vrolijke kleuren!

Hoe speel je Brawl Stars?

Je kunt de game zowel alleen spelen als met vrienden. Het spel heeft ook een chatfunctie.

Bij Brawl Stars gaat het er dus om dat je anderen verslaat in korte mini-games (soms duren de spellen ook langer). Qua games kun je kiezen uit verschillende verschillende soorten spellen (spelmodi), waaronder: Edelstenen graai, Knokbal en Showdown. Kies je favoriete spelmodus en speel korte wedstrijdjes met je vrienden. Schiet op ze, blaas ze op, sla ze eruit en win het gevecht!

Knokkers (brawlers)

Tijdens het spel gebruik je verschillende knokkers (brawlers) om tegen je tegenstanders te vechten. Elke knokker heeft een ander wapen, speelstijl en superkracht die hem of haar uniek maakt. Er zijn in totaal op dit moment 46 verschillende brawlers. Deze zijn onder te verdelen in de volgende soorten: ‘zeldzame’, ‘superzeldzame’, ‘epische’, ‘mythische’, ‘legendarische’ en ‘chromatische’ knokkers. Als je voor het eerst het spel gaat spelen, heb je maar toegang tot één brawler en dat is Shelly.

brawl stars,knokker shelly
Knokker Shelly…

Mijn mening…

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over Brawl Stars, maar misschien is het leuker om het zelf eens uit te proberen. Ik begrijp in ieder geval wel waarom jongens en meisjes van 8 jaar en ouder Brawl Stars een leuke game vinden. Waar Fortnite er – vind ik – een stuk heftiger uitziet, oogt dit spel veel vriendelijker. Dat komt ook doordat het spel veel meer een cartoon-achtige stijl heeft. De korte minigames zijn leuk om te spelen het is verslavend om steeds weer nieuwe knokkers uit te mogen ‘packen’ en hiervoor nieuwe ‘skins’ te verzamelen. Kortom: ik begrijp de populariteit van de game wel!

Brawl Stars vlog

Mijn zoontje – die groot fan is van de game – heeft een vlog gemaakt over het spel. Hieronder kun je zijn video bekijken. Vind je zijn filmpje leuk en wil je meer vlogs van hem zien? Abonneer dan op zijn kanaal en geef een duimpje omhoog voor zijn video. Vindt hij leuk ;-).

Brawl Stars items kopen?

BS is een erg populaire game. Logisch dus dat je er ook graag spullen van wilt hebben. Ben je op zoek naar leuke Brawl Stars spullen? Bijvoorbeeld om cadeau te geven? Check dan onderstaande Spike knuffel, de LED-klok en de rugzak even!

Brawl Stars kinderfeestje?

Een echte Brawl Stars fan wil natuurlijk ook het liefst zijn of haar verjaardag in dit toffe thema vieren. Wij herkennen dat hier in huis maar al te goed! Daarom bedachten we vijf leuke Brawl Stars traktaties.

En wist je dat er hele leuke verjaardagspakketten te koop zijn in het thema BS? Pakketten met onder meer rietjes, bekertjes, bordjes, feesthoedjes en andere feestartikelen erin… Meer informatie vind je hier!

Zie ook: