brawl stars,game,knokkers,leuke games,game review,brall stars

Brawl Stars: kleurrijke game met knokkers

Ben je ook fan van Brawl Stars? Of ken je iemand die helemaal gek is van deze game? In dit blog vertel ik je meer over wat nu precies de bedoeling is van dit populaire spel.

Hier vind je trouwens allerlei toffe Brawl Stars spullen!

Gamen is hot

Yep, hier in huis wel tenminste! Ons zoontje van 8 houdt erg van gamen – hij heeft ook een Nintendo Switch – maar BS is toch wel een van zijn favoriete spelletjes. Veel klasgenoten van hem spelen het spel ook en tevens heeft hij samen met een aantal teamgenootjes een ‘clan’ opgericht.

Natuurlijk zie ik wel eens iets voorbijkomen van het spel, maar hoe het nu precies gaat, wist ik eigenlijk niet. Om hierachter te komen, downloadde ik onlangs zelf het spel. Inmiddels begrijp ik iets meer van knokkers en edelstenen. Hieronder vertel ik je er meer over.

Wat is Brawl Stars?

Brawl Stars is een shooter game van Supercell die op verschillende apparaten (mobiel, tablet etc.) kan worden gespeeld. Het is een realtime vechtgame die je met behulp van zogenaamde ‘knokkers’ speelt. In verschillende spelrondes probeer je zoveel mogelijk tegenstanders te verslaan en trofeeën te behalen.

Bekijk hier ook ons overzicht met leuke Nintendo Switch spelletjes.

brawl stars,brall stars game,knokkers brawl stars
Vrolijke kleuren!

Hoe speel je Brawl Stars?

Je kunt de game zowel alleen spelen als met vrienden. Het spel heeft ook een chatfunctie.

Bij Brawl Stars gaat het er dus om dat je anderen verslaat in korte mini-games (soms duren de spellen ook langer). Qua games kun je kiezen uit verschillende verschillende soorten spellen (spelmodi), waaronder: Edelstenen graai, Knokbal en Showdown. Kies je favoriete spelmodus en speel korte wedstrijdjes met je vrienden. Schiet op ze, blaas ze op, sla ze eruit en win het gevecht!

Bekijk ook de vlog hieronder:

Knokkers (brawlers)

Tijdens het spel gebruik je verschillende knokkers (brawlers) om tegen je tegenstanders te vechten. Elke knokker heeft een ander wapen, speelstijl en superkracht die hem of haar uniek maakt. Er zijn in totaal op dit moment 34 verschillende brawlers. Deze zijn onder te verdelen in de volgende soorten: ‘gewone’, ‘zeldzame’, ‘superzeldzame’, ‘epische’, ‘mythische’ en ‘legendarische’ knokkers. Als je voor het eerst het spel gaat spelen, heb je maar toegang tot één brawler en dat is Shelly.

brawl stars,knokker shelly
Knokker Shelly…

Wist je trouwens dat er ook hele coole spullen van Brawl Stars te koop zijn? Je vindt ze hier!

Mijn mening…

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over Brawl Stars, maar misschien is het leuker om het zelf eens uit te proberen. Ik begrijp in ieder geval wel waarom jongens en meisjes van 8 jaar en ouder Brawl Stars een leuke game vinden. Waar Fortnite er – vind ik – een stuk heftiger uitziet, oogt dit spel veel vriendelijker. Dat komt ook doordat het spel veel meer een cartoon-achtige stijl heeft. De korte minigames zijn leuk om te spelen het is verslavend om steeds weer nieuwe knokkers uit te mogen ‘packen’ en hiervoor nieuwe ‘skins’ te verzamelen. Kortom: ik begrijp de populariteit van de game wel!

Brawl Stars items kopen?

Hoewel BS een erg populaire game is, worden er in Nederland (nog) maar weinig spullen van verkocht. Maar op de volgende website vind je wel heel veel toffe Brawl Stars spullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke rugzak, een tof t-shirt of actie figuren van de verschillende knokkers? Supercool!

Hier vind je allerlei toffe spullen van Brawl Stars!

Zie ook: