tropisch strand curacao,wegwijsbordjes,curacao met kinderen,tips curacao

Curacao met kinderen: spelen, schilderen en snorkelen!

Ga je naar Curacao met kinderen en ben je op zoek naar tips? In dit blog lees je wat leuk is om te doen met kids op dit heerlijke eiland.

All inclusive op Curacao

Binnenkort is het zo ver: dan gaan we eindelijk met ons gezin en met de familie op vakantie naar Curacao. Het hotel dat we hebben geboekt, is het Kunuku Aqua Resort: een prachtig all inclusive resort met verschillende zwembaden en glijbanen op Curacao. Heerlijk, we kunnen niet wachten om te gaan!

Tips Curacao met kinderen

Mijn man en ik zijn tien jaar geleden al eens samen op Curacao geweest. We hadden toen een prijsvraag gewonnen en verbleven toen in een hotel aan Mambo Beach. Het schijnt dat dit strand inmiddels best wel veranderd is en het lijkt ons dan ook zeker leuk om hier even langs te gaan. Maar natuurlijk willen we tijdens onze vakantie op Curacao ook nog wel graag wat andere dingen zien en doen. Maar wat zijn nu echt leuke dingen om te doen als je met kinderen in Curacao bent? Ik deed wat onderzoek en kwam uit op de volgende tips…

Tip 1 Curacao met kinderen: Children’s Museum

curacao met kinderen,children's museum
Foto: Children’s Museum

Waar ik heel veel positieve dingen over lees, is het Children’s Museum in Willemstad. Dit museum is gevestigd in een voormalige villa en is een hele fijne plek waar kinderen kunnen spelen en leren tegelijk. Het museum is verdeeld in meerdere ruimtes. Zo is er een creatief lab, een discovery zone, een supermarkt ruimte en een zone waar kinderen bijvoorbeeld een eigen auto of fiets kunnen bouwen. Ook is er een fijne tuin waar kinderen kunnen spelen en ontdekken. Ik ben heel benieuwd, lijkt mij heel leuk om naartoe te gaan met de kids! Meer informatie vind je hier.

Tip 2 voor gezinnen met kinderen op Curacao: Serena’s Art Factory

curacao met kinderen,serena's art factory,workshop chichi
Beschilder zelf een mooi Chichi® beeldje…

Houden jij en de kinderen ervan om lekker creatief bezig te zijn? Breng dan zeker een bezoek aan Serena’s Art Factory. Dit bedrijf wordt gerund door Serena Janet Israel, een van oorsprong Duitse kunstenares. Erg populair zijn de Chichi® beeldjes die Serena maakt en verkoopt, maar zou je er nu graag zelf eentje willen beschilderen? Dan kan dat tijdens een van de workshops. Na afloop heb je een uniek souvenir om mee naar huis te nemen! Meer informatie vind je hier.

Tips Curacao 3: een varende speeltuin

curacao met kinderen,hakuna matata boottocht,family boat trips curacao
Foto: Family Boat Trips

Van een glijbaan het water in roetjesen, slingeren aan een liaan en elkaar nat spuiten met een waterpistool… Tijdens een boottocht van Hakuna Matata family boat trips zullen de kids zich zeker vermaken. Meer informatie vind je hier.

Curacao met kinderen tip 4: Sea Aquarium

sea aquarium curacao,dolfijnen

Een bezoek aan het Sea Aquarium mag als je op Curacao bent niet ontbreken. Toen wij hier zelf ooit waren, hebben we onder meer roggen mogen aaien en flamingo’s gevoerd. Ook zijn er shows met zeeleeuwen en dolfijnen. Een leuk en leerzaam uitje!

Curacao tip 5: varkentjes op het strand

playa porto mari curacao,varken in zee
Varkentjes bij het strand van Playa Porto Mari…

Ja, je leest het goed! Op het tropische strand van Playa Porto Mari lopen varkentjes rond. Dat is grappig… Je kids zullen wel opkijken!

Curacao met kinderen tip 6: Hato grotten

hato grotten curacao,tips curacao

Mooie grotten met een verhaal. Je kunt hier een korte rondleiding volgen, waardoor ook de kinderen het goed zullen volhouden. Oh trouwens: je kunt hier leguanen tegenkomen, dus dan weet je dat alvast ;-).

Leuk om te doen op Curacao tip 7: Struisvogel Farm (Ostrich Farm)

struisvogel,struisvogel farm

De Ostrich Farm op Curacao is zowel voor kinderen als voor volwassenen leuk om te bezoeken. Het voelt hier een beetje alsof je in Zuid Afrika bent. Echt leuk om van alles te leren over struisvogels. Oh ja, op de farm zijn er ook doodshoofdaapjes, hangbuikzwijntjes en nijlkrokodillen. Dat zullen de kids wel interessant vinden, denken wij… Meer informatie vind je hier.

Curacao tip 8: Jeep Safari

tips curacao,jeep safari

Superleuk om te doen als je op het eiland bent is een jeep safari. Je komt op plekken waar je met een gewone auto niet kunt komen en een gids vertelt je van alles over het eiland. Een aanrader!

Tip 9 Curacao met kinderen: Snorkelen

snorkelen curacao,tropische vis

Een ding wat zeker niet mag ontbreken in je koffer als je naar Curacao gaat, is een snorkel set. Zelf hebben wij een EasyBreath snorkelmasker van Decathlon voor de kids: een superhandig ding waarvan we er laatst nog eentje bij hebben gekocht. Er zijn zo veel mooie snorkel plekken op het eiland. Zo kun je bij Playa Grandi schildpadden onder water zien en bij Playa Porto Marie trompetvissen… Geweldig toch?!

Genoeg leuke dingen dus om te doen tijdens een vakantie op Curacao met kinderen. Heb jij nog tips? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook:

5 Comments

  1. Pingback: Kunuku Aqua Resort Curacao: een paradijs! - Jongens en meiden

  2. Pingback: Moederdag knutselen: knutsels voor de liefste mama - Jongens en meiden

  3. Pingback: Waaier knutselen: cool en handig! - Jongens en meiden

  4. Pingback: Wat is de beste buggy? Onze Top 5 - Jongens en meiden

  5. Pingback: Kinderkookboeken: vijf tips - Jongens en meiden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*