Hoera, we hebben een pup!

Sinds 9 februari hebben we gezinsuitbreiding hier in huis. “Een baby erbij?”, hoor ik je denken…? Uhm, zoiets haha. Het is Charlie, een golden retriever pup. Een droom die is uitgekomen voor ons! Hoe dat zo gekomen is, vertel ik je natuurlijk graag.

Dierenvrienden

We houden hier ontzettend veel van dieren. Mijn dochter en ik zijn regelmatig op de manege te vinden en als er ergens een hamster is die een oppas zoekt, dan vervullen we die rol maar wat graag! Zelf hebben we jarenlang een poes (Didi) gehad. Haar hadden we uit het asiel. Maar nadat ze was overleden, hebben we lange tijd zelf geen huisdier meer gehad.

Onze poes Didi…

Golden retriever

Toch bleef het wel kriebelen om ooit weer eens een maatje in ons gezin op te nemen. We waren het er met elkaar over eens dat dat dan geen kat meer zou worden, maar een hond. Zelf zijn we helemaal weg van golden retrievers. Dit zijn niet alleen prachtige honden; ze zijn ook nog eens lief en sociaal en echte gezinshonden. Nu onze kinderen wat groter zijn (10 jaar en 6 jaar) en we allebei als ZZP’er de meeste dagen thuis werken, besloten we vorig jaar dan ook eens wat serieuzer rond te gaan kijken naar een nestje goldens. Het viel niet mee om er tussen te komen, maar uiteindelijk kregen we contact met een lief stel uit Brabant. Zij hadden een nestje en een van de pups zocht nog een baasje. En zo is het gekomen dat we in februari onze lieve pup Charlie daar hebben mogen ophalen!

Charlie in dromenland…

Hoe gaat het nu?

Hoewel het in het begin allemaal best wel wennen was, voelt onze pup Charlie zich helemaal op haar gemak bij ons thuis. We zijn allemaal dol op haar en dat is wederzijds. Zodra ze ‘s morgens Milan en Evy de trap af hoort komen, begint ze te kwispelen en kan ze niet wachten om met hen te spelen. Trainen vindt ze ook erg leuk, ook omdat ze weet dat ze daar iets lekkers mee kan verdienen. Ze pikt dingen supersnel op. Zo kan ze al zitten, liggen en pootjes geven op commando. En wanneer we een balletje wegrollen, haalt zij ‘m op en brengt ze ‘m terug. Dit heet trouwens ‘retrieven’. De puppycursus waar we iedere week met zijn allen naartoe gaan, is ook erg leuk en nuttig. We steken hier superveel van op!

Family picture

Avonturen beleven

Iedere dag weer beleven we nieuwe avonturen met onze pup Charlie. Alle belevenissen houden we bij op een Instagram-account dat we voor haar hebben gemaakt: charlie_sweetgolden. We kunnen ook niet wachten om lekker met haar naar het strand te gaan. Voorlopig zit dat er alleen nog niet in, want het mulle zand is nog slecht voor haar pootjes. Wel gaan we regelmatig even naar het bos en dat vindt ze top. Al kwispelstaartend loopt ze daar heerlijk te speuren naar takjes, zo leuk!

Lekker snuffelen in het bos

Vakantie met onze pup

Binnenkort gaan we op vakantie met de hond naar Center Parcs Hochsauerland: een supermooi vakantiepark met alles erop en eraan en bovendien is het niet heel ver rijden, dus ideaal voor een eerste vakantie met onze pup. We kunnen niet wachten om te gaan. Ook gaan we ook nog een weekendje met familie naar Landal Het Vennenbos en Charlie gaat dan natuurlijk ook mee. Benieuwd hoe ze het gaat vinden… Wordt vervolgd!

Zie ook: