De letters leren met behulp van een correctbook

Dit artikel is totstandgekomen i.s.m. Correctbook

“Mam: de letter ‘a’ is niet helemaal goed…” Ik zit naast mijn dochter die bezig is met het schrijven van letters in haar nieuwe notitieboek. “Geeft niet toch”, zeg ik. “Dan wis je ‘m toch even en schrijf je de letter opnieuw…”

Uitwisbaar notitieboek

Precies dat is er nu zo handig aan het nieuwe notitieboekje van mijn dochter. Het is een zogeheten Correctbook: een uitwisbaar notitieboek waarin je dingen op kunt schrijven en weer kunt wissen met behulp van een speciale gum of doekje.

De letters van het alfabet leren…

Leren schrijven en hierdoor kunnen lezen, is belangrijk. Maar voordat je dit kunt, moet je eerst de letters van het alfabet kennen en weten hoe je ze schrijft.

Zoals je kunt zien, is mijn dochter op onderstaande foto’s bezig met het oefenen van de letter ‘a’. Op de foto links zie je dat het staartje van de ‘a’ niet helemaal goed is. Dat vindt mijn dochter zelf ook en daarom wist ze het staartje uit met behulp van het gummetje dat zich achterop de speciale pen bevindt. Op de middelste foto tekent ze het staartje opnieuw. Op de foto rechts zie je dat de letter nu helemaal klopt!

Duurzaam notitieboek

Heel handig dus: zo’n Correctbook. Maar wat ik minstens zo fijn vind, is dat het een duurzaam product is. Doordat er nu – i.p.v. op papier – lekker in het boekje wordt geschreven en gekleurd, verspillen we minder blaadjes. Beter voor het milieu dus… Ik weet niet hoeveel papier er gemiddeld per maand bij jullie doorheen gaat, maar bij ons gaat het heel hard!

Correctbooks zijn er in allerlei kleuren en worden geleverd inclusief pen en wisdoekje…

Ook zo’n handig notitieboek? Bestel ‘m hier!

Schrijfmateriaal voor kinderen in Afrika

Wist je dat er wereldwijd 800 miljoen mensen zijn die niet kunnen lezen en schrijven? En dat er iedere dag 250 miljoen kinderen naar school gaan zonder pen en papier? Correctbook zet zich in tegen analfabetisme. Van ieder verkocht notitieboek, voorziet het bedrijf een kind in Afrika drie maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal bestaande uit: een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en levert het bedrijf nieuwe inktpotten om het komend jaar te schrijven. Lees meer.

Speciale Rode Kruis uitgave

Correctbook heeft nu ook een speciale Rode Kruis editie uitgebracht. Hiervan doneert het bedrijf – per verkocht Rode Kruis Correctbook – € 8,26 netto aan het Rode Kruis Nederland ter bestrijding van het Covid-19 virus. Het geld wordt gebruikt voor ondersteuning van de GGD’s en ziekenhuizen, het in stand houden van de Rode Kruis hulplijn en voor de centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan de bestrijding van het corona-virus? Bestel dan hier de speciale Rode Kruis uitgave en ontvang zelf een duurzaam notitieboek voor oneindig schrijfplezier.

Zie ook: