kerstontbijt met kinderen tips en ideeen,kerstmis gerechten kinderen,tips kerstmis met kinderen

Kerstontbijt met kinderen: tips en ideeën

Ben je op zoek naar leuke en lekkere gerechtjes voor een kerstontbijt met kinderen? In dit blog vind je tien leuke en lekkere kerstontbijt ideeën waar het hele gezin dol op zal zijn tijdens het kerstontbijt!

Kerstontbijt met het gezin

Kerstochtend zou niet hetzelfde zijn zonder een speciaal ontbijt met je gezin. Zelf bak ik traditioneel op de dag voor kerst altijd een tulband cake die tijdens het kerstontbijt dan ook weer op tafel staat te pronken. Ook dek ik op kerstavond altijd al de tafel voor het ontbijt de volgende dag. Zo hoef je ‘s morgens niet meer heel veel te doen en kun je zelf ook meer van het ontbijt genieten.

Feestelijk gedekte tafel…

Ik vond het vroeger altijd zo bijzonder als ik op kerstochtend beneden kwam en de tafel was mooi gedekt. Kaarsjes op tafel, speciaal kerstservies en dat alles op een mooi tafelkleed… Zo feestelijk. Ik vind het leuk om dit gevoel nu ook weer aan mijn eigen kinderen te kunnen geven. Helemaal nu in deze coronatijd, probeer ik er extra een feestje van te maken.

Wat vind je trouwens van onderstaand kinder kerstservies van Dille en Kamille…?

kerstontbijt met kinderen,kinder kerstservies,dille en kamille tips tafel dekken kerstdiner

Kerstontbijt school

In corona-tijd kiezen veel scholen voor een kerstontbijt in plaats van voor een kerstdiner. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat veel locaties om 17:00 uur ‘s middags dicht moeten zijn. Restaurants en sportlocaties e.d. hebben hier natuurlijk ook mee te maken. Bovendien is het zo dat een kerstontbijt gemakkelijker in het schoolrooster in te passen is.

Kerstontbijt doos knutselen: tips en ideeën

Bij een kerstontbijt op school is het – net als bij het paasontbijt – vaak de bedoeling dat kinderen een kerstontbijt doos voor een klasgenootje knutselen en versieren. In de kerstdoos worden dan weer lekkere dingetjes gestopt voor het ontbijt. Moet je kind ook een kerstdoos knutselen voor het kerstontbijt op school en zoek je inspiratie? Bekijk dan de onderstaande voorbeelden even.

Tips kindergerechten kerstontbijt

Bij een kerstontbijt met kinderen vind ik het zelf altijd leuk om net even iets extra’s te doen qua gerechtjes. Wil jij dit ook? Dan geef ik je hieronder graag wat tips voor leuke en lekkere kerstontbijt recepten die bij kinderen zeker in de smaak zullen vallen!


Kerstontbijt met kinderen tip 1: kerst toast met ei

kerstontbijt met kinderen,kinder gerecht kerstmis,tips gerechten kinderen kerstmis,kerstbrunch tips en ideeen,kerstontbijt tips en ideeen,leuke kerstgerechten kinderen,kerstdiner school tips,ei broodjes,kerst toast met ei

Mijn kinderen zijn dol op casino witbrood. Ook zijn ze dol op eieren! Dus deze kerst toasts met ei vallen dan ook zeker bij mijn kids in de smaak! Hoe je ze maakt? Het is echt heel simpel!

Steek met een kerstkoekjes uitsteker een vorm uit de boterham. Laat vervolgens wat boter smelten in een koekenpan en plaats de boterham in de pan. Draai na verloop van tijd de boterham om (de onderkant is nu mooi goud geel), breek een ei en laat dit in het midden van de boterham in de pan vallen. Doe een deksel op de pan en laat het ei stollen. Wacht tot het ei gaar is en leg ‘m daarna op je bord. Klaar is je kerst toast met ei! En lekker dat ‘ie is…

Kerstontbijt met kinderen tip 2: pannenkoeken mini’s

kerstontbijt met kinderen,kinder gerecht kerstmis,tips gerechten kinderen kerstmis,kerstbrunch tips en ideeen,kerstontbijt tips en ideeen,leuke kerstgerechten kinderen,kerstdiner school tips,kerstster poffertjes,pannenkoeken mini's

De kerstkoekjes vormpjes die je voor de kerst toasts met ei gebruikt, kun je ook uitstekend gebruiken om deze pannenkoeken mini’s mee te maken.

Zorg dat de pannenkoekenmix klaar staat. Doe vervolgens wat boter in een koekenpan en laat dit op laag vuur smelten. Leg dan de uitsteekvormpjes in de pan (let op: geen plastic vormpjes gebruiken!) en giet hier het pannenkoekenbeslag in. Zie je geen belletjes meer in het beslag? Draai dan de vormjes om (let op: heet!) en draai de pannenkoeken mini’s nog heel even om totdat ze aan beide kanten gebakken zijn.

Bestrooi de pannenkoeken mini’s met wat poedersuiker en decoreer eventueel met wat vers fruit. Eet smakelijk!

Kindergerecht voor Kerstmis tip 3: torens van poffertjes

kerstontbijt met kinderen,kinder gerecht kerstmis,tips gerechten kinderen kerstmis,kerstbrunch tips en ideeen,kerstontbijt tips en ideeen,leuke kerstgerechten kinderen,kerstdiner school tips,poffertjes kerstmis,torens van poffertjes

Een leuk en lekker kindergerecht voor Kerstmis: deze torens van poffertjes met een kerstmuts op. Ze maken, is heel simpel. En het wordt nog makkelijker als je kant en klare poffertjes gebruikt ;-). Pak een cocktailprikker of sateprikker en rijg hier een paar poffertjes door. Steek bovenaan een aardbei en daarna een mini-marshmallow door de prikker en voilà: je torentjes zijn klaar. Dat wordt smullen!

Kerstontbijt met kinderen tip 4: kerstman pancakes

kerstontbijt met kinderen,kinder gerecht kerstmis,tips gerechten kinderen kerstmis,kerstbrunch tips en ideeen,kerstontbijt tips en ideeen,leuke kerstgerechten kinderen,kerstdiner school tips,kerstman pannenkoek

“Ho, ho, ho… Merry Christmas!” Een ding is zeker: deze superleuke kerstman pancakes stelen zeker de show tijdens het ontbijt op Eerste Kerstdag! Op de foto zie je precies hoe je ‘m kunt maken. Of bak de pancakes en laat de kids ze zelf lekker versieren tijdens het kerstontbijt. Vinden ze vast leuk!

Kinder kerstontbijt tip 5: worstenbroodjes

kerstontbijt met kinderen tips en ideeen,worstenbroodjes,bladerdeeg met worst,ster worstenbroodjes

Mijn kinderen zijn dol op worstenbroodjes. Of ik ze nu met bladerdeeg maak of met croissant deeg: worstenbroodjes zijn altijd lekker. Niet alleen leuk voor tijdens het kerstontbijt, maar ook een aanrader voor het school kerstdiner!

Kerstontbijt met kinderen tip 6: Rudolf donuts

rudolf donuts,kerst donuts,tips en ideeen donut,traktatie kerstmis,chocolade donut,tips en ideeen kerstontbijt met kinderen,tips en ideeen kerstmis met kinderen

Stel je voor: je loopt richting de tafel voor het kerstontbijt en je ziet deze Rudolf donuts liggen… Dan word je toch helemaal vrolijk!

Deze kerst donuts kun je prima van tevoren maken. Koop (of bak) mini-donuts, doop deze in gesmolten chocolade en laat even afkoelen. Steek voor het gewei zowel – links- als rechtsboven – een gebroken pepsel in de donut. Van mini-marshmallows maak je de oogjes en voor de rode neus gebruik je een smartie. Grappig toch?! Ook leuk voor het school kerstdiner.

Kerstontbijt met kinderen tip 7: feestelijke flesjes drinken

kerstontbijt met kinderent tips en ideeen,flesje chocolademelk

Bij eten hoort natuurlijk ook drinken. En hoe leuk is het om ook dit extra feestelijk aan te pakken?! In plaats van bekers of glazen kun je ook flesjes met bijvoorbeeld chocolademelk neerzetten op tafel. Of misschien heb je nog wel glazen potjes staan die je kunt gebruiken… Leuk rietje erin, een frutsel met een kaartje eraan en klaar ben je!

Zelfgemaakte kerstdecoratie

Natuurlijk kun je nog meer doen om het op tafel gezellig te maken met Kerstmis. Zo kun je bijvoorbeeld zelf heel gemakkelijk leuke kerstdecoratie knutselen. Hieronder zie je een paar ideeën afkomstig uit het blog met tips op het gebied van Kerst knutselen. Links zie je kaarsjes gemaakt van wc-rolletjes, in het midden een peperkoekhuisje van karton en rechts zie je een aantal lieve kerstengeltjes gemaakt van papier.

Met bovenstaande tips kan een kerstontbijt met kinderen niet meer stuk. Geniet ervan en (alvast) een fijne kerst toegewenst!

Zie ook: