kerstdiner school,aardbeien kerstmannetjes

Kerstdiner school? Dat wordt smullen met deze tips!

Kerstdiner school en weet je niet wat je moet maken? In dit blog geef ik je een aantal tips voor leuke en lekkere kerst kindergerechten die ook nog eens gemakkelijk te maken zijn!

Corona proof school kerstdiner

In 2020 is op veel scholen het kerstdiner anders dan anders. Dit heeft natuurlijk alles met corona te maken. Het is natuurlijk wel zo leuk als het kerstdiner op school gewoon kan doorgaan en daarom kwam onze school met een super idee. In plaats van dat ieder kind een gerecht maakt voor de klas, neemt ieder kind zelf een leuk versierde kerstdoos mee die gevuld is met lekkere dingetjes. Een beetje het idee van een paasdoos knutselen, zeg maar. Ik vind het in ieder geval goed bedacht! Hieronder vind je een aantal suggesties voor lekkernijen die je in het doosje voor het kerstdiner op school kunt stoppen:

  • mini-pizza(s)
  • spiesje met poffertjes en aardbei
  • komkommer/tomaat/paprika
  • cupcake
  • mini-hapjes (kipnugget/frikandel)
  • tosti
  • worstenbroodje
  • stokbrood met kruidenboter
  • danoontje.

Dit alles uiteraard gecombineerd met leuke papieren kerstbordjes en cupcake vormpjes ;-).

Kerstdiner school: maak het jezelf niet te moeilijk

Net als bij een kerstontbijt met kinderen, kun je het bij een kerstdiner op school zo moeilijk maken als je zelf wilt. Vaak kun je met wat simpele ingrediΓ«nten al iets heel leuks maken. Kerst fruitspiesjes bijvoorbeeld, mini-pizza’s of een kerstkrans van worstenbroodjes. Echt: iets maken voor een kinder kerstdiner hoeft niet moeilijk te zijn. Waar het om draait, is dat het vooral leuk moet zijn om iets samen te maken!

Zelf decoratie maken voor het school kerstdiner is natuurlijk ook hartstikke leuk. Check hier daarom ook ons blog met leuke kerst knutsels!

Kerstdiner school tip 1: kerst pizza’s

Kinderen zijn dol op pizza, althans: die van mij wel. Dus waarom zou je dit niet klaarmaken voor kerst of voor het kerstdiner op school? Gemakkelijk te maken. Koop wat kant en klaar pizzadeeg in de supermarkt, snijd hier een leuke vorm uit – bijvoorbeeld een kerstboom, kerstkrans of sneeuwpop – en bestrooi ‘m met wat ingrediΓ«nten, waarvan jij denkt dat veel kinderen het lekker vinden. Tomatenpuree, wat pesto en geraspte kaas doen het altijd goed. In het geval van de sneeuwpop, maak je een neus van paprika. De ogen en knopen maak je met behulp van olijven.

In plaats van grote pizza’s kun je natuurlijk ook kleine kerstboom- of kerstster pizza’s maken. Gebruik hiervoor kerstkoekjes uitstekers.

Kerstdiner tip 2: kinder kerstgerecht met groente en fruit

Fruit is niet alleen gezond; het is ook nog eens heel lekker. Van fruit kun je ook nog eens de leukste dingen maken. Deze sneeuwpop van mandarijntjes bijvoorbeeld en leuke kerst fruitspiezen… En wat dacht je van aardbeien kerstmannetjes? Makkelijk te maken en ze zien er ook nog eens heel grappig uit. Om op te vreten, toch…?!

kerstdiner school,groente trein,groenten trein
En wat dacht je van deze zelfgemaakte groente-trein?

Kinder gerecht kerst tip 3: warme kinder snacks

Een mini-hamburgertje, een worstenbroodje en een loempia: er zijn maar weinig kinderen die hier niet van houden. Leuke en lekkere kinder kerstgerechten voor tijdens het kerstdiner op school.

Kinder kerstdiner tip 4: iets lekkers toe…

Bij een kerstdiner thuis of op school mag er ook best iets bij zitten om te snoepen. Kerst cupcakes bijvoorbeeld of kerstkoekjes… Dat wordt smullen!!!

Veel plezier alvast met het school kerstdiner!

Zie ook:

kerstcadeaus tips en ideeen,kerstcadeau jongen,kerst cadeautje meisje