oud en nieuw met kinderen,knakworst vuurpijlen,kinder hapjes oud en nieuw

Tips oud en nieuw met kinderen

Vier je oud en nieuw met kinderen? Dan hebben we heel veel leuke tips voor je. Van hapjes en drankjes tot de leukste spelletjes en het knutselen van confetti knallers: in dit blog komen er allemaal leuke tips voor oud en nieuw voorbij.

Oud en nieuw met kinderen tip 1: zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Bij oudejaarsavond horen natuurlijk lekkere drankjes en hapjes. En dat begint natuurlijk met de traditionele oliebollen en appelflappen. Vooral die appelflappen vinden mijn kinderen altijd heel leuk om zelf te maken. We maken deze van bladerdeeg, appels en kaneel (en eventueel suiker). Heel makkelijk om te doen en ze zijn nog super lekker ook!

Kinder champagne

Kinderen vinden het reuze interessant om ook uit een mooi glas te drinken. Ze voelen zich dan een beetje zoals papa en mama ;-). Leuk is het om zelf kinder champagne te maken. Dit doe je door vruchtensap (bijvoorbeeld appelsap, druivensap) te mengen met 7Up of spa rood. Schenk het geheel in een mooi glas, zet er een leuke cocktailprikker in en klaar is je kinder champagne. Ziet er super feestelijk uit en is nog lekker ook!

Lekkere kinder hapjes…

Lekker eten: we krijgen er maar geen genoeg van. Ook op oudejaarsavond gaan we gewoon nog even vrolijk door ;-). Naast de appelflappen en oliebollen en chips, is het ook leuk om nog wat speciale hapjes te maken voor de kids. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze fruitige sterren spiezen of knakworst vuurpijlen…?

Oud en nieuw met kinderen tip 2: doe een spelletje

Bij ons thuis horen spelletjes er gewoon bij op oudejaarsavond. Wat bij ons standaard op tafel ligt, is een ouderwetse sjoelbak. De kinderen vinden dit helemaal geweldig! Bingo’en is ook leuk en gezellig om met elkaar te doen. Zorg voor een paar leuke prijsjes en het feest is compleet. Altijd leuk en de tijd vliegt werkelijk voorbij… ;-).

Tip 3 oud en nieuw met kinderen: confetti knallers knutselen

Oud en nieuw knutselen: maak zelf confetti knallers…!

Knutselen is altijd leuk om te doen. En ook voor oud en nieuw kun je zelf de leukste dingen knutselen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze confetti knallers, gemaakt van wc-rollen? Benieuwd naar hoe je ze maakt? Bekijk dan hier de tutorial!

En wat dacht je van deze…?

Ook leuk voor een oud en nieuw
met kinderen: foto props!

Oud en nieuw met kinderen tip 4: maak goede voornemens als gezin

Oud en nieuw is natuurlijk het moment waarop je je goede voornemens voor het nieuwe jaar uitspreekt. Onze tip: doe dit ook als gezin. Bespreek met elkaar waar je dankbaar voor bent en wat je anders zou willen doen in het nieuwe jaar. Goed om te doen, waardevol ook!

Oud en nieuw tip 5: steek het vuurwerk eerder af

Lang opblijven is natuurlijk super cool, maar in de praktijk houden veel veel (kleine) kinderen het niet tot twaalf uur ’s avonds vol. Onze tip: begin wat eerder met de hapjes en drankjes en steek het vuurwerk al eerder op de avond af (mag vanaf 18:00 uur ’s avonds). Let op: gebruik hierbij altijd een veiligheidsbril!

Een andere optie is je kinderen tussendoor laten slapen en dan om even voor twaalf uur wakker maken als het grote vuurwerk begint. Blijft toch speciaal zo om middernacht… Zo bijzonder om met je gezin het nieuwe jaar in te luiden!

Heb jij nog tips voor een leuke oud en nieuw met kinderen? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: