oud en nieuw met kinderen,knakworst vuurpijlen,kinder hapjes oud en nieuw

Tips oud en nieuw met kinderen

Vier je oud en nieuw met kinderen? Dan heb ik heel veel leuke tips voor je. Van hapjes en drankjes tot de leukste spelletjes en het knutselen van confetti knallers: in dit blog komen er allemaal leuke tips en ideeën voor oud en nieuw voorbij.

Oud en nieuw met kinderen tip 1: zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Bij oudejaarsavond horen natuurlijk lekkere drankjes en hapjes. En dat begint natuurlijk met de traditionele oliebollen en appelflappen. Vooral die appelflappen vinden mijn kinderen altijd heel leuk om zelf te maken. We maken deze van bladerdeeg, appels en kaneel (en eventueel suiker). Heel makkelijk om te doen en ze zijn nog super lekker ook!

Kinder champagne

Kinderen vinden het reuze interessant om ook uit een mooi glas te drinken. Ze voelen zich dan een beetje zoals papa en mama ;-). Leuk is het om zelf kinder champagne te maken. Dit doe je door vruchtensap (bijvoorbeeld appelsap, druivensap) te mengen met 7Up of spa rood. Schenk het geheel in een mooi glas, zet er een leuke cocktailprikker in en klaar is je kinder champagne. Ziet er super feestelijk uit en is nog lekker ook!

Lekkere kinder hapjes…

Lekker eten: we krijgen er maar geen genoeg van. Ook op oudejaarsavond gaan we gewoon nog even vrolijk door ;-). Naast de appelflappen en oliebollen en chips, is het ook leuk om nog wat speciale hapjes te maken voor de kids. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze fruitige sterren spiezen of knakworst vuurpijlen…?

Altijd leuk: doe een spelletje

Bij ons thuis horen spelletjes er gewoon bij op oudejaarsavond. Wat bij ons standaard op tafel ligt, is een ouderwetse sjoelbak. De kinderen vinden dit helemaal geweldig! Bingo en een spel als 30 Seconds zijn ook leuk en gezellig om met elkaar te doen. Zorg voor een paar leuke prijsjes en het feest is compleet. Altijd leuk en de tijd vliegt werkelijk voorbij… ;-).

Tip 3 oud en nieuw met kinderen: confetti knallers knutselen

oud en nieuw met kinderen tips en ideeen,oudejaarsavond met kinderen,knutselen oud en nieuw,confetti knallers van wc rollen
Oud en nieuw knutselen: maak zelf confetti knallers…!

Knutselen is altijd leuk om te doen. En ook voor oud en nieuw kun je zelf de leukste dingen knutselen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze confetti knallers, gemaakt van wc-rollen? Benieuwd naar hoe je ze maakt? Dan vind je hier de uitleg van deze Oud en Nieuw knutsel.

Tip 4: oud en nieuw party props

Wat het ook altijd goed doet, zijn party props. Ook voor oud en nieuw zijn er leuke party props te koop. Onderstaande bijvoorbeeld koop je hier.

oud en nieuw met kinderen tips en ideeen,oud en nieuw party props,photobooth props oudejaarsavond

Tip 5: maak goede voornemens als gezin

Oud en nieuw is natuurlijk het moment waarop je je goede voornemens voor het nieuwe jaar uitspreekt. Onze tip: doe dit ook als gezin. Bespreek met elkaar waar je dankbaar voor bent en wat je anders zou willen doen in het nieuwe jaar. Goed om te doen. Waardevol ook!

Oudejaarsavond met kinderen: steek sterretjes e.d. eerder af

Lang opblijven is natuurlijk super cool, maar in de praktijk houden veel veel (kleine) kinderen het niet tot twaalf uur ‘s avonds vol. Onze tip: begin wat eerder met de hapjes en drankjes en steek het vuurwerk (alleen categorie 1) al eerder op de avond af. Let op: een veiligheidsbril is sowieso altijd handig om te hebben.

Alvast een gezellige oud en nieuw toegewenst!

Zie ook: