kerststal,pinypon christmas scene

Kerststal voor kinderen? Hier vind je de leukste!

Een kerststal: als kind vond ik dit zelf al prachtig. Tegenwoordig hebben we er zelf ook eentje rond Kerstmis in huis staan. En dan heb ik het niet over zo’n klassieke houten stal (ook mooi natuurlijk), maar over een vrolijk kinder kerststalletje. Want daarvan zijn er heel veel leuke te koop! In dit blog zetten we dan ook de leukste kinder kerststallen voor je op een rij.

De figuren in een kerststal

Zoals je weet, is een kerststal een voorstelling van de geboorte van Jezus. Deze speelde zich af in een stal. In een traditionele stal zijn – naast het kindje Jezus – Jozef en Maria te vinden. Ook zijn er de os, de ezel en de herders met hun schapen. Tot slot zijn er ook nog de drie wijzen uit het Oosten (met of zonder kamelen) en natuurlijk de engel.

Zelf een kerststalletje maken

Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan kun je natuurlijk ook zelf een kerststal knutselen. Check onderstaande kerststal bijvoorbeeld, we maakten ‘m helemaal van wc-rollen. Is ‘ie niet leuk geworden?! Overigens vind je hier nog veel meer leuke kerst knutsels.

kerststal,kerststal van wc rollen,wc rollen knutselen,kerststal van wc rollen,kerststal knutselen
Een kerststalletje van wc rollen…

Bekijk ook het blog met tips en ideeen op het gebied van wc rollen knutselen.

Kerststal: de leukste op een rij

Hieronder vind je een aantal kerststallen die niet alleen leuk zijn om neer te zetten; je kinderen kunnen er eventueel ook mee spelen!

kerststal,pinypon christmas scene

OMG: hoe schattig is dit? Zo leuk vormgegeven: dit toffe speelgoed kerststalletje van Pinypon. Meer informatie vind je hier.

kerststal,houten kerststal,speelgoed kerststal

En dat dit kerststalletje van hout. Ook zo leuk! Meer informatie over deze houten kerststal vind je hier.

kerststal,kerststal dick bruna,nijntje kerststal

Check deze lieve kerststal van Dick Bruna. Prachtig gemaakt! Deze houten kerststal wordt o.a. hier verkocht.

kerststal,janod kerststal

Ook van het merk Janod is er een prachtig kerststalletje verkrijgbaar. Heel mooi ontworpen! Meer informatie over dit super schattige kerststalletje vind je hier.

kerststal,little people kerststal,fisher price

Het kerststalletje van Little People: we hebben ‘m zelf ook. Gekocht toen mijn zoontje nog heel klein was en het is nog steeds een succes. Ieder jaar rond Kerstmis komt de stal weer tevoorschijn en wordt er weer druk mee gespeeld! Hier kochten wij dit leuke stalletje van Little People.

kerststal,playmobil kerststal

Ook Playmobil heeft een prachtige stal in het assortiment. Uit te breiden met andere Playmobil sets en hier te koop!

Welke kerststal vind jij het leukst?

Zie ook: