Goedkoop naar Disneyland Parijs met deze budget tips

Wil je het liefst een beetje goedkoop naar Disneyland Parijs en ben je op zoek naar budget tips? Lees dan dit blog en kom erachter hoe je een hoop geld kunt besparen tijdens je bezoek aan je favoriete Disney figuren!

Goedkoop naar Disneyland Parijs

Disneyland is geweldig, voor jong en oud. Ik gun het dan ook iedereen om hier een keer naartoe te gaan. Zodra je het park inloopt, ben je in een andere wereld. De sfeer, de muziek, de geur… Het is magisch om je onder te laten dompelen in de sfeer van Disney… Maar, heel eerlijk: Disney kost ook geld en bedragen kunnen aardig oplopen als je je niet goed voorbereidt. Met onderstaande budget tips kun je aardig wat geld besparen en meer genieten van je bezoek aan Disney. Lees snel verder!

Budget tips 1: boek altijd een aanbieding!

Ga nooit zo maar op de bonnefooi naar Disney en boek altijd als er een aanbieding Disneyland Parijs is. Plan je trip ruim van tevoren en ga, als het even kan, buiten de schoolvakanties om. Een aanbieding Disneyland Parijs boeken, kan je echt enorm veel geld schelen. De laatste keer dat wij gingen (we verbleven toen in een hotel in een van de Disney hotels), profiteerden we van 25% korting op een Disney hotel inclusief halfpension (inclusief ontbijt en vouchers die we in konden zetten bij een aantal Disney restaurants). Dit scheelde ons aardig wat geld.

Update: op het moment van schrijven van dit artikel, krijg je gratis een abonnement op Disney+ bij je tickets, hotel + tickets en bij aanschaf van een Jaarpas cadeau (let op: de einddatum van deze actie is bij de redactie onbekend). Meer informatie over deze aanbieding.

Budget tip 2: boek een hotel in de buurt van Disney

De goedkoopste accommodaties in Disneyland Parijs zijn hotel Santa Fe en de huisjes van Davy Crockett. Zoek je liever een ander goedkoop hotel buiten Disneyland Parijs? Dat kan je ook wel geld schelen. Oké, deze hotels zijn vaak een stuk eenvoudiger, maar wat maakt het uit?! Je bent toch de hele dag in het park. Let op: regel wel op tijd je toegangstickets voor Disneyland Parijs.

Hieronder zetten we een aantal budget hotels voor je op een rij die niet al te ver van Disneyland Parijs liggen. Ze beschikken veelal over een (gratis) parkeerplaats en liggen vaak in de buurt van een trein- of metrostation, waardoor je gemakkelijk heen en weer kunt reizen naar en van het Disneyland treinstation. Deze accommodaties zijn in ieder geval heel betaalbaar:

goedkoop naar disneyland parijs,goedkoop overnachten bij disneyland parijs,budget tips disneyland parijs,voordelig naar disneyland parijs
Dit budget hotel ligt op een kwartiertje afstand van Disneyland Parijs…

Wil je liever op een camping verblijven ? Bekijk dan de blogs met tips voor een camping bij Parijs en Disneyland Parijs even.

Goedkoop naar Disneyland Parijs tip 3: regel zelf je eten

Wil je graag in een Disney hotel verblijven, maar de kosten wel graag een beetje binnen de perken houden? Boek dan sowieso geen ontbijt bij je hotel. Dit is namelijk super duur. Tip: neem een waterkokertje mee met koffie- en thee zakjes en wat ontbijtkoek. Dan kun je ‘s morgens als je opstaat in ieder geval alvast iets eten en drinken. Je kunt ook bij een supermarkt of bakker in de buurt verse broodjes halen en die op eten voordat je naar het park gaat. Helemaal handig als je in een hotel buiten Disney verblijft dat in de buurt zit van een (grote)supermarkt.

Als je naar het park gaat, neem dan ook gewoon zelf iets te eten en te drinken mee. Het scheelt je aardig wat geld. Het eten in Disney is gewoon duur. Een eenvoudig broodje kaas is in het hele park nergens te krijgen en voor een simpele hotdog betaal je al € 8,-. In Disney Village zit er wel een McDonalds waar je een hamburger kunt kopen, maar daar ben je ook snel op uitgekeken. En gezond is het ook niet… Vooral lekker zelf je eten en drinken meenemen dus!

En wat tot slot ook nog wel even handig is om te vermelden, is dat er in het park ook meerdere drinkfonteintjes zijn waar je kleine waterflesjes kunt vullen. Wees gerust: dit is schoon drinkwater!

Budget tip 4: regel goedkoop vervoer

Over het algemeen kun je aannemen dat als je met meer dan 2 personen naar Disneyland Parijs gaat, je het goedkoopst uit bent met de auto. Dit kost je ongeveer anderhalve tank aan benzine en zo’n € 35 euro aan tol. Met de trein naar Disneyland Parijs gaan, is natuurlijk super relaxed. Helemaal, gezien het feit dat er een treinverbinding is die je in slechts 3,5 uur naar het park brengt.

Maar toch… – tenzij je een geweldige trein aanbieding vindt! – is reizen met de trein, zeker met een gezin, wel duurder. Naast de auto en de trein, kun je ook met de bus gaan. Deze aanbieder van busreizen brengt je bijvoorbeeld al voor een paar tientjes naar Parijs. Let op: je moet dan wel zelf nog een shuttlebus vanaf het treinstation in Parijs naar Disneyland regelen (kosten: ongeveer € 8,- voor een enkeltje).

Budget tips 5: scoor Disney souvenirs bij de Primark in Val d’Europe

goedkoop naar disneyland parijs,budget tips disneyland parijs,voordelig naar disneyland parijs
De Primark in Val d’Europe heeft een grote Disney afdeling…

Ga je met de auto naar Disney? Breng dan een bezoek aan de Primark in winkelcentrum Val d’Europe. Deze winkel heeft een grote Disney afdeling, waar je leuke Disney souvenirs en kleding kunt kopen voor jezelf en je kinderen. Een andere tip: koop van te voren zelf wat leuke Disney-spulletjes (of haarbanden met Mickey en Minnie oren!) en geef dit aan je kinderen als verrassing.

Goedkoop naar Disneyland Parijs tip 6: fastpasses en extra magic time

Als je in een Disney hotel verblijft, sta dan lekker vroeg op en maak gebruik van de extra ‘magic time’ waarbij je eerder het park in mag. Dit betekent minder lang in de rij staan bij je favoriete attractie(s). Een andere tip is om gebruik te maken van het fastpass systeem. Hierbij haal je van te voren een fastpass bij een automaat van de desbetreffende attractie. Op het kaartje dat je trekt, staat een tijd vermeld waarop je terug kunt komen bij de attractie. Je hoeft dan minder lang in de rij te staan. Scheelt je superveel tijd! En in de tussentijd ga je gewoon iets anders doen. Let op: je kunt helaas niet meerdere fastpasses tegelijk halen. Hier moet twee uur tussen zitten. 

Naast de fastpasses bij de automaten, kun je ook speciale fastpasses kopen. Hier vind je meer informatie daarover.

Budget tips 7: vraag een Disney medewerker om een foto te maken

Op de foto met je favoriete Disney figuren: het hoort erbij als je in Disney bent. Op vaste, aangewezen plekken staan Pluto, Pinnochio, Winnie de Pooh en Mickey Mouse al klaar om met je op de foto te gaan. Vaak staan er ook fotografen bij die leuke foto’s maken, maar ook hierbij geldt: wil je deze foto’s na afloop kopen, houd er dan rekening mee dat je hier aardig wat geld voor betaalt. Onze tip: vraag, als je op de foto gaat met een Disney figuur, een van de Disney medewerkers die erbij staan, een foto te maken met je eigen camera of telefoon. Scheelt je een hoop geld!

Met bovenstaande tips moet het wel lukken om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan!

Zie ook: